به گزارشخبرگزاری حوزه، خوشاخلاقی، عنصری کلیدی در دینداری و عاملی مهم در موفقیت انسان است. از مهمترین ویژگی رسول خدا اخلاق برتر اوست که در قرآن نیز بدان اشاره شده. هرکس از این موهبت الهی برخوردار باشد، به راحتی میتواند، پلههای ترقی و پیشرفت مادی و معنوی را طی کند. بزرگان بسیاری در این راه قدم برداشتهاند و همواره به افراد توصیههای فراوانی در توجه و اهمیت دادن به این موضوع کردهاند و کتاب هایی بسیاری برای آن نوشتهاند.
شیخ عباس قمی نویسنده کتاب ارزشمند مفاتیح الجنان، یکی از اساتید برتر اخلاق است که پنجاه صفت اخلاقی پر کاربرد را جمعآوری کرده و شرح مختصری برای هر یک نوشته و آن را توضیح داده و در ادامه هر کدام شعری یا حدیثی مرتبط با آن را آورده است تا این پندها بهتر و بیشتر به جان مخاطب بنشیند.
این کتاب در سالهای مختلف با نام «کلمات طریقه» به چاپ میرسیده است. اکنون منابع و اسناد آن کتاب به کوشش آقای پوریزدی جمعآوری شده و به کتاب ملحق شده و انتشارات کتاب جمکران آن را با نام «پنجاه درس اخلاق» در ۱۲۴ صفحه وارد بازار نشر کرده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
کَلِمَةٌ فِی ذَمّ العَجَلَة
نکوهش شتاب زدگی
ای عزیز! از عجله و شتاب بپرهیز و در افعال و اقوال خود تأمل کن. بدان هر امری که بیتأمل از آدمی سر زند، باعث خسران و زیان میشود و فاعل آن نادم و پشیمان میگردد. هر عجول و سبکی در نظرها خوار و در دل ها بیوقع و اعتبار است. شیخ سعدی گفته است:
کارها به صبر و تأمل برآید و مُستعجل به سر درآید.
نظر شما