به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به مناسبت هفته پژوهش، مدرسه علمیه معصومیه تفرش صبح امروز کرسی آزاداندیشی با موضوع «تقدیر و تدبیر» را در دارالقرآن تفرش برگزار کرد .
این جلسه با حضور استاد ارائه دهنده حجت الاسلام مجیدخدادادی و دبیر نشست حجت الاسلام احمد شهرجردی و استاد ناقد حجت الاسلام محمد مهدی داورپناه برگزار شد.
حجت الاسلام خدادادی در آغاز بحث گفت: جبر در معنای اصطلاحی، به معنای وادار کردن به کار است و بر نفی فعل از انسان و نسبت دادن آن به خدا اطلاق میشود.
وی افزود: دیدگاه شیعه که جبر و اختیار مطلق را نفی کرده و چیزی بین این دو را قائلند؛ "لا جبر ولا تفویض بل امر بین الامرین".
در ادامه حجت الاسلام داور پناه اظهار کرد: در آیه ۲۲ سوره مبارکه حدید آمده است ؛ما أَصابَ مِنْ مُصِیبَةٍ فِی الْأَرْضِ وَ لا فِی أَنْفُسِکُمْ إِلَّا فِی کِتابٍ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَبْرَأَها إِنَّ ذلِکَ عَلَی اللَّهِ یَسِیرٌ / هیچ مصیبتی در زمین و نه در جسم و جانتان به شما نرسد، مگر آن که پیش از آنکه آن را پدید آوریم در لوحی ثبت است، همانااین امر بر خداوند آسان است.
وی ادامه داد: حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله که موجب تخریب منازل و مزارع «مُصِیبَةٍ فِی الْأَرْضِ» و یا جراحات و مرگ و میر «فِی أَنْفُسِکُمْ» میشود، بر اساس نظام از پیش پایهگذاری شده الهی است، نه اموری تصادفی که از تحت قدرت خداوندخارج باشد.
در پایان دبیر جلسه گفت: بحث تقدیر الهی و تدبیر انسان در واقع همان بحث مجبور یا مختار بودن انسان و حدود آن است، در این باره بایدگفت که خداوند انسان را مختار آفریده، اما تدبیر الهی از مسیر اراده بشر می گذرد.
انتهای پیام
نظر شما