به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در خطبههای نماز جمعه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۰ قم که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: روابط ما با دیگران اعم از خانه، جامعه، اولیای الهی و خداوند مبتنی بر حقوقی است که بر ذمه انسانها است و این قواعد دلخواه نیست، بلکه در فقه و اخلاق تنظیم شده و مبتنی بر مفاسد و مصالح است.
وی ادامه داد: حقوقی که دیگران بر گردن ما دارند از دو عامل جایگاه والای دیگران و کمک و خدمتی که آن شخص به دیگران انجام میدهد (شکر منعم) نشأت میگیرد.
وی با بیان اینکه وظایف و خدماتی که به عنوان تکریم انجام میدهیم دو نوع است، افزود: گاهی پاسخی که به عنوان سپاس و تقدیر میدهیم، سودش به آن برمیگردد مثلاً خدمت به والدین نفع رساندن به آنها است؛ اما وقتی به غنای مطلق (خدا) میرسد به او نفعی نمیرسد، اما خداوند آن را خواسته است و سود آن به انسان برمیگردد.
مدیر حوزههای علمیه اظهار کرد: در برابر حضرت فاطمه (س) و پیامبر اکرم (ص) نیز وظایفی داریم که طبق موارد گفته شده مبتنی بر حقی است که از جایگاه رفیع آنها و نقشی که در هدایت انسانها داشتند نشأت میگیرد.
وی بیان کرد: سود این امر به آنها نمیرسد، بلکه به خود انسان برمیگردد؛ زیرا پیامبر (ص) بیان کردند که من اجری از شما نمیخواهم و اگر اجری از شما بخواهم به شما برمیگردد.
خطیب نماز جمعه قم، گفت: در روایت نقل شده است که ما حجتهای خداوند بر شما هستیم و فاطمه (س) حجت خداوند بر ما است و فاطمه (س) لیلةالقدر است که این جایگاه رفیع، حقوقی را ایجاد کرده است.
آیتالله اعرافی در خطبه دوم عنوان کرد: در بیانیه گام دوم هفتبند به عنوان راهبردهای اساسی ملت بیان شده است که اولین آن تحقیق و پژوهش است. حوزه دانشگاه و جامعه باید بداند که تحقیق و پژوهش باید مبنای صنعت، علم، تلاش، فرهنگ و حرکتهای اجتماعی باشد.
وی ادامه داد: حوزه و دانشگاه هم باید به تحقیقات بنیادی و درنوردیدن مرزهای علم و دانش بپردازند و هم بخشی از خروجی علم دانش اش باید گره از کار مردم باز کند و آسیبهای اجتماعی را معالجه کند و راهحل ارائه دهد.
مدیر حوزههای علمیه، اظهار کرد: در سیاستهای ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در علم و فناوری بندهای مهمی وجود دارد از جمله اینکه درصد بودجه پژوهش و تحقیق باید به ۴.۵ درصد ناخالص ملی برسد.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه و مراکز علمی باید پشتوانه نظام تصمیم سازی، اداری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشند، ادامه داد: ما ملتی هستیم که بر فرهنگی بزرگ تکیه زدیم و انقلاب ما نیز انقلاب تمدنی بود و پیمودن این مسیر به علم، فناوری و تحقیق نیاز دارد.
وی ضمن تبریک هفته وحدت حوزه و دانشگاه، بیان کرد: امام خمینی (ره) بر وحدت حوزه علمیه و دانشگاه تأکید داشتند و بیان میکردند که هرگاه این دو نهاد همراه و کنار هم حرکت کردند و برای ملت دستاوردهای بزرگی حاصل شده و هرگاه فاصله افتاد ملت ضرر کرده است و انقلاب اسلامی حاصل این پیوند و تعامل بود.
خطیب نماز جمعه قم گفت: امیدواریم در طراحی بودجه سال آینده رونق اقتصادی، اشتغال، توجه به نیاز نیازمندان و قانون تعالی جمعیت اهتمام ورزیده شود.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با سخنان تفرقهافکنی که از جهالت و غرض گفته شد مواضعی اعلام شد، ادامه داد: این سخنان را محکوم میکنیم و از علمای اهل سنت نیز تشکر میکنیم که این سخنان را محکوم کردند.
وی افزود: وحدت اسلامی ضرورت امروز و فردای ما است و نباید با سخنان پوچ این وحدت استوار ملت ایران را ضربه زد. جایگاه خاندان پیامبر(ص) فرامذهبی و فرادینی است و نباید عظمت این خاندان را شکست و امیدواریم مسئولان به نحو درست این مقوله را پیگیری کنند.
آیتالله اعرافی در رابطه با مسائل فرهنگی قم، اظهار کرد: معالجه آسیبهای اجتماعی راهی بنیادی دارد که به خود مردم برمیگردد و دستگاهها باید با قاطعیت اقدام کنند، اما راه حل این است که مساجد و مدارس و گروههای جهادی و بسیج مدارس و دانشگاه و حوزه فعالتر شوند و پایکار بیایند.
وی بیان کرد: رنج مردم افغانستان از شیعه و سنی جان کاه است امیدواریم دولت افغانستان به سمت دولت فراگیر برود. این مظلومیت برای این ملت بزرگ و رشید قابل تحمل نیست.
وی ادامه داد: در یمن همچنان شاهد گستاخیها هستیم که مشکلاتی بزرگ پدیدآورده و میلیونها گرسنه و ماتمزده به جای گذاشته. چرا دنیا بیدار نمیشود؟
وی اظهار کرد: عربدهکشیهای اسرائیل و یاوههایی مانند حمله به ایران پدیدهای زشت است و ژست قدرت در اوج ضعف و ذلت است که از عادیسازی روابط توسط قدرتهای کوچک منشأ آن است.
وی یادآور شد: اسرائیل و پشتیبانان آنان بدانند سپاه اسلام، امت اسلام و محور مقاومت و ایران مقتدر در کنار آنها است و اگر اقدامی کنند مساوی با جنگی بزرگ و سرکوب متجاوزان خواهد بود.
۶۲\۳۱۳
نظر شما