پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
روستای ایستا در طالقان

حوزه/ اهالی روستا نه کلاس آموزشی دارند، نه نماز جماعت، نه حتی نماز اول وقت، نه کتاب مفاتیح و زیارت عاشورا و دعای ندبه و کمیل. برخی از واجبات مانند مناسک حج و مستحبات موکد مانند زیارت معصومین و امامزادگان را نیز به دلیل اینکه باید در زمان ظهور و بدون اخذ گذرنامه باشد، تعطیل کرده‌اند.

خبرگزاری «حوزه» / روستایی در طالقان معروف به روستای «ایستا» وجود دارد که اهالی آن از تکنولوژی و وسایل روز استفاده نمی کنند و هیچ مدرک شناسایی ندارند و عقاید عجیبی دارند.

اهالی این روستا از پیروان مرحوم آیت الله میرزا صادق آقا تبریزی هستند و پس از گذشت حدود ۱۰۰ سال همچنان از او تقلید می کنند.

آنان نه کلاس آموزشی دارند، نه نماز جماعت، نه حتی نماز اول وقت، نه کتاب مفاتیح و زیارت عاشورا و دعای ندبه و کمیل. برخی از واجبات مانند مناسک حج و برخی مستحبات موکد مانند زیارت معصومین و امامزادگان را نیز به دلیل آن که این عبادات باید در زمان ظهور و بدون اخذ گذرنامه باشد تعطیل کرده‌اند.

اقتصاد روستا همانند اقتصاد سوسیالیستی و اشتراکی است و همه افراد روستا قبل از طلوع آفتاب به شدت مشغول کار می‌شوند و همه آنان مانند اعضای یک خانواده تولید و مصرف می کنند.

در حال حاضر اهالی روستای «ایستا» در منطقه ای به وسعت حدود ۱۴ هکتار در کنار رودخانه شاهرود که در دو کیلومتری شمال شرقی شهر طالقان (شهرک) قرار دارد، سکونت دارند. 

ناگفته های امام جمعه

حجت الاسلام والمسلمین سیدفضل الله حسینی، امام جمعه طالقان، برای اولین بار ناگفته های بسیاری درباره روستای معروف به «ایستا» و عقاید، آداب و رسوم و اقتصاد آنها را در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» به زبان آورد.

امام جمعه طالقان می گوید: ارتباط بنده با اهالی این روستا خوب است و چند بار هم با آنان دیدار داشته ام و گاهی نیز در معیت برخی از بزرگان که شاید راضی نباشند نامشان برده شود، این دیدار و گفتگو و بازدید انجام شد.

اهالی این روستا برای خود نامی انتخاب نکردند، دیگران هر کس به زعم خود برای آنان نامی برگزیدند. برخی به گمان اینکه این افراد منتظران واقعی امام زمان(عج) در عصر غیبت هستند، نامشان را «منتظران» گذاشتند و برخی نیز به آنان «پشمینه پوشان» می گویند، به خاطر کناره گیری آنها از ابزار و امکانات روز. برخی نیز به خاطر ترک زبان بودن اهالی روستا، آنجا  را «ترک آباد» می گویند. برخی نیز نام «ایستا» را برای روستا انتخاب کردند به جهت آن که این افراد در عصر غیبت اعتقاد به "توقف" دارند. به خصوص توقف در سبک زندگی قرن چهاردهم میلادی و عدم استفاده از تکنولوژی.

طبق آخرین اطلاعاتی که بنده دارم تعداد اهالی روستا ۳۸ نفر است که ۱۸ نفر مرد و ۲۰ نفر زن می باشند.

 تقلید از عالمی که ۱۰۰ سال قبل فوت کرده است!

حجت الاسلام حسینی، اهالی روستای ایستا را از پیروان مرحوم آیت الله میرزا صادق آقا تبریزی می داند که پس از گذشت حدود ۱۰۰ سال همچنان از او تقلید می کنند و مرجع تقلید آنان را این گونه معرفی می کند: مرحوم میرزا صادق تبریزی از علمای مبارز و مخالف مشروطه و اهل تبریز بود که در دوران رضاشاه به خاطر مخالفت علنی با شاه از تبریز تبعید شد و پس از گذراندن مدت محکومیت، در قم اقامت کرد و در سال ۱۳۱۱ در همان جا از دنیا رفت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

ماجرای هجرت

امام جمعه طالقان به ماجرای هجرت پیروان میرزا صادق آقا و رهبر و لیدر اهالی روستای ایستا هم اشاره می کند و در این باره می گوید: پس از فوت آیت الله میرزا صادق آقا، یکی از شاگردان ایشان به نام سید حسین نجفی طباطبایی زعامت حدود ۲۰۰ خانوار را برعهده می‌گیرد، اما پس از فوت ایشان در سال ۱۳۵۷ که یکی از پسران ایشان به نام سیدجواد قصد جانشینی او را داشت، بسیاری از پیروان سید حسین نجفی زعامت او را نمی پذیرند و در نهایت ۱۶ خانوار با رهبری فردی به نام حسنیقلی ضیائی که خواهرزاده سید حسین نجفی طباطبایی است از تبریز هجرت می‌کنند. این افراد ابتدا در سال ۱۳۶۶ به شهر تنکابن می روند که با مخالفت اهالی و مسئولین مواجه می‌شوند و در نهایت ۱۱ خانوار از ۱۶ خانوار که بالغ بر ۵۰ نفر می‌شوند، به طالقان مهاجرت می‌کنند و ۵ خانوار دیگر به تبریز بر می گردند. از این ۱۱ خانوار نیز چهار خانوار رهبری آقای ضیایی را نمی‌پذیرند و به منطقه سلفچگان در قم مهاجرت می‌کنند که با ساده‌زیستی روزگار می گذرانند، اما پیروان آقای ضیائی در طالقان معروفیت کشوری و بلکه جهانی پیدا می کنند، آن هم بیشتر به خاطر نبوغ و تدابیر خود آقای ضیایی.

این افراد در حال حاضر در حدود ۱۴ هکتار در کنار رودخانه شاهرود که در دو کیلومتری شمال شرقی شهر طالقان (شهرک) قرار دارد، سکونت دارند.

آقای ضیایی تاثیر کاریزمایی بسیار قوی در اهالی روستا دارد

او  آقای ضیایی، رهبر و رئیس روستائیان ایستا را این گونه معرفی کرد: آقای ضیایی اگرچه روحانی نیست و اطلاعات دینی زیادی ندارد، اما با مدیریت منظم و نفوذ در افراد و ابتکارات جالب هم نقش زعیم دینی و هم حاکم را در بین اهالی روستا پیدا می‌کند. با این که به نظر می‌رسد خود آقای ضیایی و دیگر افراد با هدایت یک روحانی به نام حسن طاهرزاده برهان متولد۱۳۰۷ به این هجرت ها دست زدند، اما به تدریج آقای ضیایی همه کارها حتی فتاوای شرعی را بر عهده گرفت و نقش آقای برهان به حاشیه رفت، به خصوص اینکه چند سالی است که پس از کرولال شدن آقای برهان دیگر نقشی در این روستا ندارد.

ضیایی تاثیر کاریزمایی بسیار قوی در اهالی روستا دارد، به طوری که اهالی در کوچک ترین تصمیمات و جزئی ترین کارها از جمله مسائل شخصی، اعتقادی و اجتماعی گوش به فرمان او هستند و خانم ها نیز با واسطه همسر ایشان مسائل را از او می پرسند.
 

اهالی روستا هیچ مدرک دولتی ندارند/ ازدواج نمی کنند

یکی از نکات جالب توجه در مورد اهالی ایستا این که از نگاه اعتقادی آنان در زمان عصر ظهور هیچ مدرک دولتی اعتبار ندارد و  پیش از هجرت از تبریز همه مدارک و اسناد خود را از بین برده اند تا هیچ اثری از سند دولتی همراه آنان نباشد.

 نه کلاس آموزشی دارند، نه نماز جماعت!! / اعتقادی به حج رفتن ندارند

امام جمعه طالقان درباره اعتقادات اهالی روستای ایستا مطالبی را به زبان می آورده که شاید باور آن کمی سخت باشد. او می گوید: توقف و ایستایی اهالی بسیار وسیع است. نه کلاس آموزشی دارند، نه نماز جماعت، نه حتی نماز اول وقت، نه کتاب مفاتیح و زیارت عاشورا و دعای ندبه و کمیل. برخی از واجبات مانند مناسک حج و مستحبات موکد مانند زیارت معصومین و امامزادگان را نیز به دلیل آن که این عبادات باید در زمان ظهور و بدون اخذ گذرنامه باشد، تعطیل کرده‌اند. در مسائل سیاسی نیز در توقف کامل هستند و از نظر تقلید نیز از هیچ مرجع زنده ای تقلید نمی کنند.

با این که اهالی ابتدا به شدت در استفاده از کوچکترین ابزار روز پرهیز می‌کردند، اما به تدریج دیدند برای بکارگیری برخی تجهیزات روز چاره‌ای ندارند. مانند استفاده از دستگاه فرز، سیستم مدرن توزیع و بهره برداری از آب، رنگ و مواد شیمیایی دیگر، کپسول گاز، دستگاه دریل و برخی دیگر از اقلام و ابزار فنی یا واکسن چند میلیونی و داروهای گرانقیمت برای اسب ها.

 آقای ضیایی تلفن همراه و خودروی لوکس و گران قیمتی دارد!!

حجت الاسلام حسینی ادامه می دهد: جالب این که خود آقای ضیایی نیز تلفن همراه و خودروی لوکس و گران قیمتی دارد که کمتر کسی آن را دیده است، زیرا سعی می‌کند ابزار روز کمتر در معرض دید مردم باشد.

 این موارد را آقای ضیایی به عنوان ضرورت‌های زندگی قبول کرده، اما تعجب اینجاست که چطور سوار هواپیما شدن و اخذ گذرنامه برای انجام مناسک حج که از اوجب واجبات است به عنوان یک ضرورت مطرح نیست.

زندگی طبیعی بدون آلودگی و سر و صدا

 به گفته امام جمعه طالقان آنچه از دستاوردهای این روستا می‌تواند الگویی برای زندگی ساده و در عین حال پربازده باشد، عبارت است از:

۱- زندگی ساده و سنتی و حتی امکان زندگی طبیعی بدون آلودگی و سر و صدا با ابزاری مانند آسیاب آبی، نجاری و دستگاه پخت و پز چند منظوره سنتی ابتکاری، تنورستان و ...

۲- پرورش اسب هایی با نژادهای اصیل که بعضا ارزش آنها تا ۱۰ میلیارد تومان می‌رسد و فروش به کشورهای عربی و اروپایی

 ۳- نظم و انضباط بسیار بالا در همه زمینه‌ها چه کارهای شخصی و چه سه رشته مهم  صنعت سنتی، کشاورزی و دامداری

 زنان روستا بیشتر مجردند / جمعیت روستا در حال انقراض است

او نکات جالبی را هم درباره زنان روستای ایستا ذکر می کند و می گوید: زنان روستا همگی با نقاب و بیشتر آنان مجرد هستند، اما سن جوان در میانشان به ندرت پیدا می‌شود که به دلیل عدم رواج ازدواج در میان این طایفه است. به نظر می‌رسد جوان‌ترینشان ۲۷ سال داشته باشد. از میان زنان تنها همسر آقای ضیائی به زبان فارسی می تواند صحبت کند.

به نظر می‌رسد آقای ضیایی هیچ تمایلی به زیاد شدن اهالی روستا و ترویج مرام خود و جذب افراد ندارد و با توجه به توقف اهالی در ازدواج (که می‌گویند مرحوم میرزا صادق در رساله خود هیچ اشاره ای به مسائل ازدواج نکرد) و پیر شدن جمعیت، به تدریج این جمع در حال منقرض شدن باشند.

طبیب سنتی دارند

به گفته امام جمعه طالقان، آقای ناصر طاهرزاده، طبیب سنتی این طایفه است که در موارد خاصی نیز بیماران را با تدابیر ویژه به خصوص اگر خانم باشند، به مراکز درمانی تهران و جاهای دیگر اعزام می‌کند.

اقتصاد سوسیالیستی و مالکیت اشتراکی اهالی روستا

نحوه تأمین هزینه های زندگی اهالی روستای ایستا یکی دیگر از نکاتی بود که حجت الاسلام حسینی به آن اشاره کرد و در این رابطه توضیح داد که اقتصاد روستا همانند اقتصاد سوسیالیستی و اشتراکی است. همه افراد روستا قبل از طلوع آفتاب به شدت به کار مشغول می‌شوند؛ زنان روستا از شب قبل خمیر نان را آماده و در روز نان ها را کاملا به صورت طبیعی می پزند. مردان نیز در کارهای بیرون مشغول کار و تلاشند، اما در عین حال مالکیت ها همه اشتراکی است و همه مانند اعضای یک خانواده تولید و مصرف می کنند.

مطالب محرمانه‌ای وجود دارد، ولی ...

امام جمعه طالقان به این نکته هم اشاره می کند که آنچه بنده در این گزارش مطرح کردم سعی کردم رعایت انصاف را بکنم، اگرچه مطالب محرمانه‌ای وجود دارد که بیش از مطالب یاد شده است و گفتنش صلاح نیست و از آنچه که به عنوان احتمالات در تایید یا نقد این افراد مطرح می‌شود خودداری می کنم. تنها یک جهت مثبت و یک جهت منفی درباره اهالی روستا و نوع زندگی که انتخاب کرده اند را بیان می‌کنم.

 نقطه مثبت این شیوه زندگی همانطور که اشاره کردم نظم دقیق در کارها و حتی الامکان استفاده از امکانات طبیعی و دوری از بسیاری از غوغاها و کارهای دست و پاگیر و بی‌فایده اداری و چشم و هم چشمی ها، زد و بندها، زرق و برق های دنیوی، زندگی مصرفی و فسادهای عصر تکنولوژی است و همین شیوه زندگی موجب شده است که مردم خسته از اوضاع ساخته و پرداخته سرمایه داران منفعت‌طلب یا سیاست بازان  قدرت‌طلب را به خود جلب و جذب کند.

البته مردمی که زندگی اهالی این روستا را دیده اند، باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی آنان مقایسه می کنند و چه بسا آرزو کنند مانند آنها زندگی داشته باشد، اما از مشکلات، افسردگی‌ها، بیماری ها، احساس تنهایی آنان خبر ندارند.

هر حکومتی را در آخرالزمان نفی می‌کنند /  هیچ قدرتی نمی تواند آسیبی به اراضی و املاک این طایفه برساند

نفی هر حکومتی در آخرالزمان یکی از اعتقادات اهالی روستای ایستا است که امام جمعه طالقان درباره آن می گوید: این طایفه با این که هر حکومتی را در آخرالزمان نفی می‌کنند، اما چون تبلیغ علنی سیاسی و عقیدتی ندارند، دستگاه‌های امنیتی و مسئولان حکومتی کاری به آنان ندارند و تخلفات شان از قبیل نداشتن مدرسه و آموزش، نداشتن اسناد و مدارک، تصرف در حریم رودخانه و ... را نادیده می‌گیرند. در نتیجه اهالی روستا از بسیاری از دردسرهای اداری که بر شانه بسیاری از مردم سنگینی می‌کند، آزادند و کسی کاری به کارشان ندارند و همین خود اسباب راحتی دیگری را برایشان فراهم می‌کند.

از طرف دیگر بسیاری از شخصیت‌های معروف سیاسی و فرهنگی کشور برای بازدید این روستا آمده‌اند که این خود اعتبار آن را بالا برده و اگر مشکل اداری برایشان پیش آید می توانند از حمایت بزرگان ذی‌نفوذ برخوردار شوند. به عنوان مثال در حال حاضر که بی رحمانه بومی‌های طالقان از کنار رودخانه ها رانده و خانه هایشان خراب می شود، هیچ قدرتی نمی تواند آسیبی به اراضی و املاک اهالی روستای ایستا برساند. اگرچه بنده نیز هیچ اعتقادی به برخی از این تخریب‌ها ندارم.

سخن پایانی

امام جمعه طالقان در پایان این مصاحبه، انتقاد مهم خود را از شیوه زندگی اهالی روستای «ایستا» و جدا شدن از مرجعیت زنده و عالمان دین می داند که منشاء بسیاری از افکار و اعتقادات باطل شده است.

گفتگو: علی علی زاده

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
    23 8
    بخدا راحت هستند .کاری بهشان نداشته باشید بگذارید راحت باشند .شما چه گلی به سر این مردم زده اید که میخواهید اینها را بدبخت کنید
  • پونخ IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
    7 4
    بسیار عالی و رها و آزاد هستن خوش به حالشون ای کاش همه انقدر آسودگی داشتیم در پناه خداباشن
  • ن DE ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
    3 3
    ما حق نداریم آنچه که فکر میکنیم اگر چه هم درست است به کسی تحمیل کنیم‌.که حتی افکارشان نادرست باشد.ما مالک زمین نیستیم وانسانیم و شاید درصدی ناچیز از جهان هستی شناخت داریم ما حکومت شیعی و اسلامی باید در تمام عرصه ها الگوی جهان باشیم اما متاسفانه نشد تا به حال
  • TR ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    2 4
    کاش همه مردم اینطور بودن.
  • زهرا IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    1 3
    اهااااااا چشم دارید به دو متر زمین اینها
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    3 2
    بابا بگذارید لااقل ۵۰ نفر از ملت ایران راحت وآسوده زندگی کنند.چی کار دارید؟
  • اسماعیل نوغانچی صالح IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    7 2
    هنری در اینگونه زندگیها برای نسل جوان نیست شاید آدمی بالای شصت سالدبتواند اینگونه زیست کند هرچند ریییس با ماشین مدل بالا وموبایل برای خود حکومت تشکیل داده بنظرم باید نسل جوانی اگر مانده به دنیای واقعی بیاورند شاید در خود گم شده اند....
  • حسین محمدی IR ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    5 2
    اینا درست نیست. اعتقادات راسخی بر وجود مهدی موعود دارن نماز اول وقت میخونن با سیاست کاری ندارن . امام زمانی هستن
  • داود IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    5 1
    خوشبحالشون نمیدونن دلار چنده. نمیدونن روحانی چه قولایی داد. نمیدونن دروغ چیه
  • غ ابرا IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
    6 7
    اینها مانند کسانی هستند که موقع قیام امام حسین گفتند : بگذارید زندگی کنیم ، به ما چه ربطی دارد که یزید و حسین چه می گویند . شیطان اینها را فریب داده است .
  • احمد IR ۰۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
    9 5
    اقای حسینی وظیفه شما تجسس از زندگی خصوصی مردم نیست. باید حرمت لباسی که پوشیده‌اید نگه می‌داشتید و از تهمت و افترا اجتناب می‌کردید. و بجای تاکید بر انجام مستحبات از واجبات می‌گفتید ودر این ایام که همه عزادار هستن میفرمودید چه کسانی امام‌مان را مظلومانه شهید کردن . ایا انها همان هایی نبودن که پای پیاده به حج می‌رفتن و نماز اول وقت بجا می‌اوردن و شب تاسوعا قران می‌خواندن ؟ پس متاسفانه معیار شما برای سنجش ایمان اشتباه محض است .
    • محمد IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
      3 7
      خب! گفتند که حج واجب را نمیروند و تقلید از مجتهد زنده جامع الشرایط ندارند . تو به چه حقی به این روحانی محترم نسبت دروغگویی میدهی؟؟!! اگه مسلمونی
  • فرهاد IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
    5 5
    اگر آنها این سبک زندگی را از روی آگاهی انتخاب کرده اند ( که البته بعید میدانم ) در آن صورت خودشان با آگاهی و اراده دخالت داشته اند و چون برای دیگران نه تنها هیچ مزاحمتی ندارند بلکه به لحاظ زیست طبیعی و همسو با طبیعت خود یک گنجینه محسوب میشوند که در این وضعیت پر از مسائل پیچیده زیست محیطی نادر است. ولی الان دارم به اتومبیل گران قیمت و سبک زندگی شخصی که اونها رو رهبری میکنه فکر میکنم! ای ناقلا . . .
  • حسین عسکری IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
    6 0
    مجموعه بازتاب های مصاحبه آقای سید فضل الله حسینی (امام جمعه طالقان) با خبرگزاری رسمی حوزه درباره روستای ایستای طالقان، ۳ شهریور ۱۳۹۹. [با یادداشت هایی از: استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی، دکتر احسان الله شکراللهی، دکتر مهراب رجبی، دکتر رضا قاسم پور، حسین عسکری، جعفر میناوند، دکتر مهدی اصل زعیم، صابر یادگاری، داوود اسدی، علی منصور زارع، استاد محمد مهدی زاده، حسن سبیلی]
  • سید IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
    9 3
    ایشان با بیان مطالبی که فراتر از دانش و درک‌شان است فرافکنی کرده و عدالت خود را زیر سوال برده‌اند و ای کاش بجای تجسس در مستحبات (خواندن نماز اول وقت و ... ) ، خبری هم از مجالسی که در ویلاهای اطرف ایشان در جریان است بگیرند!! آنچه بنده در این چند سطر مطرح نمودم سعی کردم رعایت انصاف را بکنم، اگرچه مطالب زیادی برای گفتن می‌باشد و لیکن حرمت لباس ایشان را نگه داشتم .
  • سید IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
    4 0
    لطفا متن ارسالی را کامل منتشر کنید .
  • بنده IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۸
    2 1
    به چه اجازه و دليلي اجازه نشر زندگي مردم در فضاي مجازي داريد ايا اين كار از نظر شرع و اخلاق درسته زندگي خصوصي مردم نشر بديد اون هم با اطلاعات كم و نادرست يا چون اقاي حسيني امام جمعه هستن اين اجازه رو به خودشون ميدن زندگي مردم نشر بدن ان هم با اشتباهات زياد ادامه شو در مطلب بعدي مينويسم از كساني كه متن ميخونن بعد ميزارن قسمت نظرات خواهشا كامل بزاريد
  • بنده IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۸
    0 1
    ان چه توجه من رو جلب كرد صحبت حاج اقا حسينى درمورد رعايت انصاف و واجبات بود ايا رعايت انصاف اين است كه زندگي شخصی عده ای را در فضاي مجازي نشر بدهند و حتما این هم جزوی از واجبات است** ( و لا تجسسوا )** استفاده از کلمه اقتصاد سوسیالیستی به جای کلمه مواسات نشان از درک فهم ایشان است ایشان دانسته یا نداسته حرف های را به غلط نسبت دادند در خور جامعه روحانیت نبود
  • بنده IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۸
    2 1
    ان چه توجه من رو جلب كرد صحبت حاج اقا حسينى درمورد رعايت انصاف و واجبات بود ايا رعايت انصاف اين است كه زندگي شخصی عده ای را در فضاي مجازي نشر بدهند و حتما این هم جزوی از واجبات است** ( و لا تجسسوا )** استفاده از کلمه اقتصاد سوسیالیستی به جای کلمه مواسات نشان از درک فهم ایشان است ایشان دانسته یا نداسته حرف های را به غلط نسبت دادند در خور جامعه روحانیت نبود
  • محمد IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
    1 3
    سلام امام جمعه محترم در پاسخ به سوال خبرنگار توضیحاتی در باره ی این جماعت داده است وبه روش زندگی و مرام و مسلک آنها اشاره کرده اند چرا می گویید تجسس در زندگی شخصی کرده اند اتفاقا در مورد این افراد به طور مشروح ومفصل مطالب بیشتری گفته شده است چرا آنجاایرادی وارد نیست ولی به محض اینکه امام جمعه محترم سخنی گفتند همه علیه آن موضع می گیرند البته اگر انتقادی به حرفهای امام جمعه باشد { که هست } باید منصفانه آن را نقد کنیم نه اینکه خودمان در موردمنتقد منصف نباشیم
    • حسين IR ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۶
      1 0
      لطفا نظر مرا نشر دهيد
  • حسين IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۶
    0 0
    سلام خدمت خوانندگان و امام جمعه محترم بيان اين مطالب بر هيچ كس پوشيده نيست ك تجسس بر زندگي شخصي ديگران چيز ديگري نخواهد بود و جاي بسي تامل دارد فاصله خانه نماي داخل كاه گلي و ساده اين عزيزان با رودخانه و ويلاي نماي بيرون كاهگل و داخل مجلل اقايان بارودخانه. ايا معيار مسلماني پينه ي مهر بر پيشانيست؟ امام جمعه محترم ك تا اين حد با جزييات از زندگي شخصي ديگران در فضاي مجازي سخن ميگويند با ذكر نامو شهرت بهتر نيست تجسس دقيقتري تعاريف خودرو لوكس ميكردند....بله در اين دنياي پر رمزو راز ك در هر خانه اي پدر از پسر هزار رمز پنهان دارد سادگي و يك رنگيه اين مردمان قطعا براي مردمان عادي غير قابل باور خواهد بود
  • شهاب RU ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    2 0
    هیچ توهین و بی احترامی نشده الکی شلوغش نکنید
  • احمد IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    1 0
    با سلام بنده از اهالی طالقان هستم امام جمعه فردی بسیار محترم و مردمی هستند و دغدغه شان حل مشکلات مردم است و هیچ گاه در کاری بدون دلیل دخالت نمی کنند کاملا حق با ایشان است چون بسیاری از دوستان از جزییات خبر ندارند و از وضعیت ساخت و ساز و اراضی مردم بومی که از حق استفاده از ملک اجدادی خود در بسیاری موارد محروم شده اند در چنین حالتی مردم ایستا به راحتی در فاصله چند متری رودخانه در حال زندگی کشاورزی و پرورش اسب هستند ولی مردم طالقان دائم در معرض تخریب خانه ها یشان و محرومیت استفاده از زمین هایشان هستند در حالیکه اجدادشان قرن هاست از این زمین ها استفاده کرده اند .
  • هادی IR ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    اگر نماز جماعت نمی خونن پس مسجد و امام جمعه اونجا چکار می کنه؟
  • ابوالفظل اسلامی IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
    0 0
    به نام خدا.بنظر بنده کاری کنید که آنها کمتر شناخته شوند.ودیگر اینکه کاری کنید منقرض نشوند.ازدواج در میان آنها رواج پیدا کند.