به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه زاهدان، حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای استان به تبیین رسالت اساتید دانشگاه پیرامون وقایع و حوادث اخیر در استان پرداخت و گفت: استاد و معلمی میتواند موفق باشد که شاگرد را فرزند خود دانسته و هر تلاشی که برای اخلاق، عاطفه، بصیرت و معنویت فرزندش دارد برای شاگرد خود نیز چنین اقدامی انجام دهد زیرا در این صورت شاگرد نیز پای کار خواهد بود.
امام جمعه زاهدان افزود: عقل و عقلانیت در منظومه معارف اسلامی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و به معنای فهم درست واقعیتهاست.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی بیان داشت: عقلانیت زیربنای کار ما در رشد علمی، اسلامی، تجربی و اجتماعی است و چنین چیزی به راحتی بدست نیامده و نیاز به برنامهریزی و تلاش دارد.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) خطاب به امام علی(ع) میفرماید اگر دیدی بندگان خدا با انجام کار خیر به دنبال تقرب به پروردگار خود هستند تو با عقل و عقلانیت میتوانی از آنها جلو زده و برنده باشی.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به روایتی دیگری از پیامبر اکرم(ص) عنوان داشت: پیامبر گرامی اسلام بیان کردهانده "هر چیزی ابزاری داشته و انسان برای هر هدفی آمادگی کسب میکند و ابزار و آمادگی مومن عقل اوست".
امام جمعه زاهدان بر لزوم بازنگری مجدد در شیوههای تعلیم و تربیت برای تقویت عقلانیت ابتدا درون خود و سپس درون جامعه تاکید کرده و عنوان داشت: هر کس در هر جایی که قرار دارد از جمله دانشگاه، آموزش و پرورش و خانواده باید فرزندان را به گونهای تربیت کنند که بر اساس عقلانیت تصمیم گرفته و از احساسات پرهیز کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی تصریح کرد: یک محور مهم کار در آموزش فرزندان، تربیت آنها بر اساس عقلانیت و پرهیز از احساسات میباشد زیرا غلبه احساسات در جبهه حق نیز مشکل ساز خواهد بود و برای همین است که امام علی(ع) بیان فرموده است "جاهلی را نمییابی که دچار افراط یا تفریط نشده باشد".
وی عنوان کرد: عقلانیت یکی از نیازهای ضروری و زیربنایی کشور ما بوده و باید در نسلهای مختلف به دنبال آن باشیم.
امام جمعه زاهدان افزود: اگر عقلانیت وجود داشته باشد عدل و انصاف را با خود همراه خواهد کرد و به تعبیر حضرت علی(ع) اگر کسی عدل بر او سخت باشد جور و ستم بر او سختتر خواهد بود.
وی گفت: طبق نامه امیرالمومنین علی(ع) خطاب به امام حسن مجتبی(ع) در نهج البلاغه که در این نامه حضرت می فرماید« یا بُنَیَّ اجْعَلْ نَفْسَکَ مِیزَاناً فِیمَا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ غَیْرِکَ؛ فَأَحْبِبْ لِغَیْرِکَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِک وَ اکْرَهْ لَهُ مَا تَکْرَهُ لَهَا، وَ لَا تَظْلِمْ کَمَا لَا تُحِبُّ أَنْ تُظْلَمَ، وَ أَحْسِنْ کَمَا تُحِبُّ أَنْ یُحْسَنَ إِلَیْکَ» (پسرم خود را میزان بین خود و دیگران قرار بده، بنا بر این آنچه برای خود دوست داری برای دیگران هم دوست بدار، و هر چه برای خود نمی خواهی برای دیگران هم مخواه، به کسی ستم مکن چنانکه دوست داری به تو ستم نشود، و نیکی کن چنانکه علاقه داری به تو نیکی شود) و ما باید در مقام فکر و عمل به این جملات عمل کرده و نسل جدید را بر همین اساس تربیت کنیم.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی عاطفه، تقویت عقلانیت و ترویج عدالت و انصاف را جز مهمترین رسالتهای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاهها عنوان کرد و گفت: در این جهات نقصهای مختلفی داریم به گونهای که بخشی از حوادث گذشته در استان ما به علت عدم توجه به عقلانیت، عدل و انصاف بوده است.
وی ادامه داد: پیرو حوادث اخیر در جلسات متعدد همین خط سیر را دنبال کردم تا بر اساس عقل، عدالت و انصاف پیش برویم اما متأسفانه برخی قبول نکردند که منجر به بروز حوادثی شد.
امام جمعه زاهدان افزود: در خصوص حادثه چابهار و در جلسه با مسئولان نیروی انتظامی تأکید کردیم که خود شما در این جهت پیگیر باشید تا در صورت عدم وقوع جرم اطلاع رسانی و در صورت اثبات وقوع جرم نیز فرد خاطی به اشد مجازات رسیده و در ادامه نیز برای مردم اطلاع رسانی و اقناع عمومی داشته باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان قضایی نیروهای مسلح چنین عنوان شد که پیگیریهایی صورت گرفته و خانواده فرد، راضی و تشکر کردهاند که خواستار اطلاعرسانی آن شدیم اما متأسفانه علیرغم تصویب عمل نشد.
امام جمعه زاهدان اذعان داشت: اینکار صورت نگرفت و منجر به ایجاد اغتشاش و آشوبهایی در سطح شهر چابهار و زاهدان شد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در خطبههای نماز جمعه اول مهرماه به حادثه چابهار و لزوم احقاق حق تأکید داشتیم و در طول هفته نیز برخی از مولویها با انتشار بیانیه و سخنرانیها بر آتش التهابات افزودند و ظهر جمعه هشتم مهرماه در حالی که بنده روز قبل جهت سخنرانی در اردوی دانشجویان استان عازم مشهد مقدس بودم دوستان تماس گرفته و ضمن اطلاع رسانی از حوادث پیش آمده خواستار تماس با آقایان جهت مداخله و پراکندهسازی جمعیت شدند که بنده بلافاصله به صورت تلفنی مکالمه داشتم و آقایان به ابراز گلایه پرداختند که در پاسخ آنها بیان کردیم فعلا باید مردم را آرام کنید تا تعداد کشته ها بیشتر از این نشود و در نهایت هنگام آرام شدن اوضاع مشخص شود که چه کسی باید گلایهمند باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی گفت: پنجشنبه روز قبل از هشتم مهر ماه در جلسهای میزبان امام جمعه مسجد مکی زاهدان بودیم تا گزارشی از جلسات خود در تهران ارائه کنند و طبق گزارش ارائه شده از سوی وی در جلسات تهران از تعاملات صورت گرفته در استان راضی و تعاریف زیادی داشتند و در ادامه نیز از ایجاد آشوب در استان با توجه حجم بالای سلاحهای غیر مجاز ابراز نگرانی کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی تصریح کرد: در جلسه با مسئولان استانی خواستار ارائه روایت صادقانهای از ماجرا شدیم تا بر اساس این روایت تدبیر، پشتیبانی و در ادامه اقناع عمومی صورت گیرد.
وی ادامه داد: درخواست دیگر تشکیل کمیته حقیقت یاب بود تا کار در استان مدیریت شود زیرا در غیر اینصورت مرکز ورود خواهد کرد که به علت عدم آشنایی با فضای استان تصمیمهای متفاوت اتخاذ میگردید.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در نهایت قرار شد جلساتی در سه لایه برای اقناع و اطلاعرسانی صورت گیرد که دو لایه آن انجام نشده و یک لایه نیز موثر واقع نشد و ما در برابر سه جبهه قرار گرفتیم ابتدا جبهه برخی مسئولین که حاضر نبودند پای عقلانیت و انصاف بیایند و به تدریج پای کار آمدند و کمیته تحقیق و تفحص تشکیل شد و جبهه دیگر برخی شیعیان تندرو بودند که خواستار اعلام جهاد و ایجاد جنگ شهری بودند و در پاسخ بیان کردیم از تصمیم گیری بر اساس احساسات پرهیز داریم.
امام جمعه زاهدان بیان داشت: جبهه دیگر مرکز نشینان بودند که علیرغم دلسوزی، شناختی از منطقه نداشته و گزارشها نیز به صورت ناقص به دست آنها میرسید و سعی کردیم در جلسات متعدد با دفتر مقام معظم رهبری، وزارت کشور و شورای امنیت ملی روایت صحیحی از ماجرا داشته باشیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: در فضای اهل سنت نیز بر لزوم روایت صادقانه تاکید داشته و بیان کردیم که روایت صادقانهی از ماجرا داشته باشید، زیرا در غیر این صورت به حرفهای راست شما هم توجهی نمیشود زیرا فیلمی منتشر شد که تداعی کننده تیراندازی ابتدایی پاسگاه و کشتن مردم و در ادامه حمله مردم خشمگین به پاسگاه بود.
وی به بیان عملکرد امام جمعه مسجد مکی زاهدان در رو جمعه هشتم مهرماه پرداخت و گفت: در خطبه روز جمعه هشتم مهرماه تحریک احساساتی صورت نگرفت و سپس به آرام شدن التهاب و متفرق کردن مردم کمک شد و در ادامه نیز مصاحبه داده و مردم دعوت به آرامش شدند.
وی ادامه داد: همچنین مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی قول تأمین امنیت روز جمعه هفته بعد را داد که خیلی از مسئولان نگران امنیت بودند که در پاسخ به آنها بیان کردیم اتفاقی پیش نخواهد آمد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: خوشبختانه این گفتمان در برخی از مسئولان استان و مسئولان تصمیم گیر کشور جا افتاد و قرار بود بر اساس شرایطی جلسه با امام جمعه مسجد مکی زاهدان برگزار شود که با تحریم همایش هفته وحدت از برگزاری این جلسه منصرف و عنوان کردم که به علت بیصداقتی حاضر به برگزاری جلسه نیستم و در نهایت مقرر شد جلسهای برگزار شود که در آن جلسه به ایشان گفتم ابتدا خوب عمل کرده و ناگهان خط خود را عوض کردید به گونهای که گام ابتدایی، تحریم همایشهای هفته وحدت بود و اگر شما در تهران از ما تعریف کردید که مشکلات را در استان حل میکنیم باید همان روز اول به دفتر آمده و برای حل مشکل چاره جویی میکردید و حتی در جلسه با سران طوایف عنوان کردیم که بنده حرفهای خود را زدم و آیا مطالبات شما بیشتر از این است که در پاسخ بیان داشتند ای کاش از همان روز اول نزد شما میآمدیم.
وی گفت: به امام جمعه مسجد مکی زاهدان بیان کردیم پس از تحریم همایش هفته وحدت به بیان حرفها، سخنرانیها و توئیتهایی پرداختید که نتیجهای در پی نداشت و در نهایت خواستار ارائه راهکار از جانب ما شد و ابراز داشتند که پیشنهاد و نظر شما چیست؟ بنده در پاسخ عنوان کردم باید همان کار روز اول را در زمان حال انجام دهید و باید به اتفاق جمعی از علمای معتدل نامهای شامل سه محور تنظیم کنید ابتدا تاکید بر لزوم اتحاد و انسجام، دوم هوشیاری در برابر دشمن و مقابله با توطئه ها، سوم محکومیت همزمان خطاهای رخ داده از جمله حمله به پاسگاه، تیراندازی به نمازگزاران، اغتشاش، آشوبگری و تخریب اموال عمومی و مردمی و التهاب آفرینی با انتشار بیانیه و توئیت و در ادامه مطالبه و پیشنهادات خود را بنویسید که در این صورت قابل پیگیری و بنده امیدوار به نتیجه گیری هستم.
وی گفت: اگر همه اطراف قضایا بر اساس عقلانیت و عدالت و انصاف پیش میرفتیم این وقایع اتفاق نمیافتاد به گونهای که نه حمله به پاسگاه صورت میگرفت و نه تیراندازی نابجا از سوی ماموران.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، عاطفه، عقلانیت و انصاف را نیاز دیروز، امروز و فردای جامعه دانست و عنوان کرد: باید نسل جدید را برهمین اساس تربیت و پای حرف حق آنها بنشینیم زیرا اگر به آنها اجازه حرف ندهیم دهانشان بسته اما فکر و دل آنها درست نمیشود و در آینده مقابل ما خواهند ایستاد.
وی ادامه داد: اینکه برخی گمان میکنند برخورد با نیروی خاطی عامل تضعیف سازمان میشود غلط است و در مقابل اگر با فرد خاطی برخورد صورت گیرد مشخص میشود که این سازمان عادلانه و منصفانه برخورد میکند و سبب تقویت سازمان و نظام خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی ادامه داد: ناامنیها و حوادث اخیر سبب کاهش سرعت و تعطیلی پروژههای عمرانی و عدم تمایل سرمایهگذاران جهت سرمایهگذاری در استان خواهد شد که چنین چیزی یک خسارت عمده است و البته از دست دادن نیروها، جوانان و مردمی که کشته شدهاند با هیچ چیز قابل جبران نیست.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: عمدهترین آسیب در حوادث و وقایع اخیر استان ایجاد فضای غبار آلود، کینهتوزی و نفرت است که با دو قطبی سازیهای قومی و مذهبی ایجاد و خواسته دشمن است و باید در این جهت هوشیار باشیم و در صورت وقوع اتفاقات ناگوار به دنبال ترمیم آن باشیم زیرا ادامه این روند در طول نسلها تأثیرگذار و سالها بعد سر باز خواهد کرد.
نظر شما