یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
دیدار

حوزه/ چون نظرات مراجع متفاوت است و تجمیع نظرات بزرگواران در مجلس شاید امکان‌پذیر نباشد. سابق از این، اگر شاخصی در مملکت از علما و مراجع باشد قهراً می‌گویند با نظر مبارک آقای فلان... اما اگر شاخص نباشد باید دید کدام یکی از این مراجع صحت نظرشان بیشتر مورد تأیید علما است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله علوی گرگانی در دیدار با رئیس و کارکنان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، خطاب به  حجت الاسلام والمسلمین رجایی نیا، خاطرنشان کردند: مجلس جمهوری اسلامی باید تمام جهاتش را رعایت کند، قانونی در مجلس تصویب نشود که موجب ضربت به اسلام و مسلمین شود.

معظم له خاطر نشان ساختند: تقاضای اینجانب از جنابعالی و همکاران شما این است که دقت بیشتری داشته باشید که مجلس ما دارای وزنه دینی و مذهبی باشد، مشکلاتی در آن پیش نیاید که فردا ایراد بگیرند.

حضرت آیت الله علوی گرگانی بیان داشتند: ما و شما همه رفتنی هستیم، آنچه به جای می‌گذاریم آثار کار ماست و آیندگان بیایند بگویند بارک الله، مجلس مثلا چندم، یک چنین حرکتی انجام داده است، آثار مثبت مجلس،‌  به وسیله قانونی است که توسط شما انجام می‌گیرد.

ایشان  تاکید کردند: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، شایسته است حرکات و سکنات شان نمونه باشد، به گونه ای که دیگران مجلس‌داری را از نظام جمهوری اسلامی یاد بگیرند.

حضرت آیت الله علوی گرگانی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شدند: نمایندگان محترم مجلس باید بدانند که گاهی اگر ایرادی پیش می‌آید مواظب باشید که این ایراد، ایراد شخصی نیست، ایراد شخصیتی است، ایراد شخصیتی بالاتر از ایراد شخصی است، به بنده جسارتی بشود مشکلی نیست اما اگر به شخصیتی در اسلام کم‌لطفی بشود خیلی مهم است، ضربه به اسلام می‌زند، مجلس یک حالت این چنینی دارد.

معظم له گفتند: مجلس خیلی مهم است، یکسری نواقصی است که من نمی‌خواهم بیان کنم، با عرض پوزش الآن مجلس ما مجلس آنچنانی که می‌خواهیم نیست، در آن نواقصی است که اینها را یکی پس از دیگری با درایت این نقاط ضعف را از مجلس را بردارید که فردا از این مجلس بتوانیم حداکثر استفاده را ببریم.

حضرت آیت الله علوی گرگانی بیان داشتند: از جمله مطالبی که جز شئون مجلس است و انتظار است به دست شما بزرگواران حل شود و آن است که در امر تقنین جنبه رعایت آموزه های شارع مقدس را از نظر متن آیات قرآنی و روایات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بیشتر دقت کنید، گاهی اوقات، مطالبی در مجلس بحث می‌شود که زیبنده و شایسته مجلس انقلابی و اسلامی نیست، در حالی که آنچه که باید انجام بگیرد، نیست و ما انتظار این صحبت‌ها را در آنجا نداریم.

معظم له ادامه دادند: به عزیزان گفتیم نگذارید در مجلس این حرفهای دون شان مجلس پیش بیاید، مواظبت کنید که خدای ناخواسته‌ گوشه‌ای در این مجلس اشکال پیدا نشود.

ایشان خطاب به کارگزاران مجلس شورای اسلامی گفتند: امیدوارم مراقب باشید خدای ناکرده، قانونی در مجلس  مطرح نشود که بعداً پشیمانی بیاورد و افسوس بخوریم که کاش این قانون در مجلس مطرح نشده بود.

حضرت آیت الله علوی گرگانی خطاب به مسئولان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، گفتند: اجازه دهید هر جا نقطه ضعفی بود، به شما تذکر بدهیم، هر جا مشکلی بود با ما در میان بگذارید که ما کمکی در کار کرده باشیم. اجازه بدهید ما از این مرحله به بعد تذکراتی در این رابطه به شما تقدیم کنیم و شما در جلساتی که دارید با هم مذاکره می‌کنید، ما هم نظرات خود را بیان می کنیم.

ایشان ادامه دادند: نمی‌خواهم بگویم آنچه ما می گوییم درست است همین که با هم در صحت و سُقم مسئله مذاکره کنیم مفید است، این مذاکره برای ما هم اثرگذار است که متوجه شویم در مجلس چه قانونی تصویب می‌شود.

حضرت آیت الله علوی گرگانی، همچنین در پاسخ به سوال یکی از محققان مرکز مبنی بر اینکه " در طرح‌ها و لوایحی که بین مراجع معاصر تعدد فتوا هست ما فتوای مشهور مناسبت‌تر است بگیریم یا فتوایی که در واقع کارآمدتر است و مشکلات مردم را حل می‌کند؟" نیز بیان داشتند: در مجلس مذاکره کنید رأی گیری کنید که کدام یک از بزرگان صاحب فتوا را ملاک قرار می دهید.

معظم له ادامه دادند: در موضوع مجلس باید دید چه شرطی‌ گذاشته‌اند یک موقع نگاه می‌کنید در مجلس ما باید به فتوای رهبر بزرگوار عمل کنیم آنجا مذاکره می‌شود و تشخیص می‌دهند به فتوای رهبر بزرگوار عمل کنند، برای اینکه اتحاد کلمه بوجود بیاید.

حضرت آیت الله علوی گرگانی خاطرنشان کردند: چون نظرات مراجع متفاوت است و تجمیع نظرات بزرگواران در مجلس شاید امکان‌پذیر نباشد. سابق از این، اگر شاخصی در مملکت از علما و مراجع باشد قهراً می‌گویند با نظر مبارک آقای فلان... اما اگر شاخص نباشد باید دید کدام یکی از این مراجع صحت نظرشان بیشتر مورد تأیید علما است.

ایشان بیان داشتند: مثلاً می‌گویند فلانی در علم و فضل و کمال حرف اول را می‌زند قهراً همان را شما ملاک قرار بدهید که این را خود مجلس تصویب کند که با نظر فلانی ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم که تشتت فکری پیدا نشود که نظرات مختلف باعث اختلاف نشود و مسئله حل شود و باید فصل‌الخطاب باشد.

حضرت آیت الله علوی گرگانی، اظهار داشتند: فصل‌الخطاب را بروید در مجلس مذاکره کنید رأی گیری کنید که کدام یک از بزرگان صاحب فتوا را ملاک قرار بدهید مثلاً اگر رهبر انقلاب ملاک باشد مانعی دارد یا سایر مراجع باشد مشکلی ندارد تا اضطراب فکری نداشته باشید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha