به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد غفورینژاد رئیس شعبه دانشگاه ادیان و مذاهب در مشهد با اشاره به این که «دانشگاه ادیان و مذاهب یکی از ثمرات و برکات انقلاب اسلامی ایران است که همیشه حفظ وحدت و گفتوگو با سایر ادیان و مذاهب را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری و گسترش معنویت و اخلاق تلاش کرده است» گفت: سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در مورد دیگر مذاهب اسلامی ریشه در تعالیم اهل بیت (علیهم السلام) دارد.
دانشیار گروه شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود؛ ائمه شیعه همواره با اهل سنت رابطه صمیمانه داشته و شیعیان را به برقراری ارتباطات اجتماعی نزدیک با آنان دعوت میکردند. عیادت بیماران اهل سنت، شرکت در تشییع جنازه و دیگر مراسمهای اجتماعی آنان و نیز حضور در نماز جماعت آنان، از آموزههایی است که به کرات در تعالیم پیشوایان مذهبی ما دیده می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر این که در طول تاریخ هوشیاری و مواضع مراجع اصیل شیعه در حفظ وحدت امت اسلامی ستودنی است ادامه داد: موضوع وحدت و تقریب مذاهب از جمله مباحثی است که از اهمیت بسزایی نزد مسلمانان برخوردار است و در منابع اسلامی نیز به آن اشاره شدهاست. توطئههای تفرقهافکنانه که از سوی دشمنان اسلام برای ایجاد شکاف و تزلزل در صفوف مسلمانان ایجاد میشود ضرورت پرداختن به مسأله وحدت را در این برهه از تاریخ دوچندان میکند. مقام معظم رهبری که وحدت از نگاه ایشان یک مسأله استراتژیک است، نه تنها با گفتار بلکه در حیطه عمل، با تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب و مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام که هر دو در راستای تقریب مذاهب و وحدت اسلامی فعالیت میکنند در این جهت قدم برداشتهاند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار سخنان حکیمانه خود را با بیان خاطراتی از همراهی عالمان و شخصیتهای بزرگ اهل سنت کشور با نهضت اسلامی مردم ایران آغاز کردند و به بیان مشاهدات شخصی خود در این زمینه پرداختند که حاوی پیام مهمی برای مردم و مسئولان است و باید نقشه راه مسئولان نظام در تعامل با مذاهب و قومیتها باشد و هیچگونه اعمال سلیقه شخصی در این خصوص قابل قبول نیست؛ چرا که این موضوع علاوه بر ریشههای دینی و مذهبی، بر امنیت و وحدت ملی تاثیر مستقیم دارد و با حفظ کلیت نظام، دارای ارتباط راهبردی و تعیین کننده است.
انتهای پیام
نظر شما