به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید صدرالدین قبانچی امام جمعه نجف اشرف، در خطبه های نماز جمعه که در حسینیه اعظم فاطمیه نجف اشرف ایراد کرد، در خصوص جنگ روانی علیه شیعیان اهل بیت (علیهم السلام) گفت: در روایت آمده است که ((سماعة بن مهران به (حضور) امام جعفر صادق علیه السّلام شرفیاب شد. پس امام علیه السّلام به او فرمود: ای سماعة بدترین مردم کیست؟
عرضه داشت:ما،ای فرزندان رسول خدا.
راوی گوید: پس امام خشمناک شد تا گونههایش سرخ گشت آنگاه صاف نشست، پیش از آن تکیه داده بود. پس فرمود: ای سماعه! بدترین مردم کیست؟
پس گفتم: ای فرزند رسول خدا! به خدا سوگند به شما دروغ نگفتم. ما در نزد مردم بدترین مردم هستیم.زیرا آنان ما را بیدین و پیمان شکن نام مینهند.
پس امام به من نگریست آنگاه فرمود: چگونهاید هنگامی که شما به سوی بهشت برده شوید و آنان به سوی دوزخ روان گردند پس به سوی شما مینگرند و میگویند:«چرا مردمانی را که از اشرار میشمردیم و مسخره شان میکردیم نمیبینیم؟»[ص :آیۀ ۶۲]
ای سماعة بن مهران! به خدا سوگند هرکس از شما گناهی مرتکب شود ما اهل بیت در روز قیامت به نزد خداوند آمده و او را شفاعت مینمائیم و شفاعتمان پذیرفته میگردد.
به خدا سوگند از شما ده نفر در دوزخ داخل نمیگردد. به خدا سوگند از شما پنج نفر در دوزخ داخل نمیگردد. به خدا سوگند از شما سه نفر در دوزخ داخل نمیگردد به خدا سوگند از شما یک نفر هم در دوزخ داخل نمیگردد. پس به درجات الهی با یکدیگر رقابت کنید و دشمنانتان را با پرهیزگاری اندوهگین سازید)).
وی افزود: این جایگاه ما در آخرت است.
امام جمعه نجف اشرف ادامه داد: امّا در دنیا قرآن کریم می فرماید: (ٱلَّذِینَ قَالَ لَهُمُ ٱلنَّاسُ إِنَّ ٱلنَّاسَ قَدْ جَمَعُوا۟ لَکُمْ فَٱخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِیمَٰنًۭا وَقَالُوا۟ حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَکِیلُ فَٱنقَلَبُوا۟ بِنِعْمَةٍۢ مِّنَ ٱللَّهِ وَفَضْلٍۢ لَّمْ یَمْسَسْهُمْ سُوٓءٌۭ وَٱتَّبَعُوا۟ رِضْوَٰنَ ٱللَّهِ ۗ وَٱللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِیمٍ * إِنَّمَا ذَٰلِکُمُ ٱلشَّیْطَٰنُ یُخَوِّفُ أَوْلِیَآءَهُۥ فَلَا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ). (آنان که مردم [منافق] به آنها گفتند:مردم مکّه برای [جنگ] با شما [سپاه] گرد آورده اند پس، از آنان بترسید، اما [این خبر] ایمان آنان را افزود و گفتند:خدا ما را بس است و او خوب پناهگاهی است. پس [آن مجاهدان] به سبب نعمت و بخششی از جانب خدا [با پیروزی از حمراءالاسد] بازگشتند در حالی که هیچ آسیبی به آنها نرسید و از فرمانی که موجب خشنودی خدا بود، پیروی کردند و خدا دارای فضلی بزرگ است. جز این نیست که این شیطان است که [شما را از] دوستان و پیروان خود میترساند، پس اگر با ایمانید از آنها نترسید و تنها از من بترسید).
حجت الاسلام و المسلمین قبانچی بیان داشت: ما سه کلمه و سه کلمه دیگر داریم که نشان دهنده مسیر شیعه در تاریخ است: سه کلمه از حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) هنگام ضربت ابن ملجم است که فرمود: «فزتُ وربّ الکعبه». ( به خدای کعبه رستگار شدم).
وی در ادامه گفت: سه کلمه از امام حسین (علیه السلام) است که می فرماید: «هیهات منّا الذلّه». (خواری و ذلّت از ما دور است).
امام جمعه نجف اشرف به توصیه های حضرت آیت الله سیستانی اشاره کرد مبنی بر اعتماد به آینده و امید، تمسک و پایبندی به ارزش ها و مبانی اصیل و اینکه شیعه از میراثی تمدنی و فرهنگی برخوردار هستند که در تمامی جهان نظیر آن وجود ندارد.
وی در بخش دیگر خطبه گفت: اظهارات نخست وزیر عراق مبنی بر رد تهدیدات آمریکا علیه ایران، اظهاراتی مثبت و از موضع مسئولیت پذیری است.
حجت الاسلام و المسلمین قبانچی ادامه داد: ما به ترامپ توصیه می کنیم که بی پروا دست به جنگ یا تهدید به جنگ نکند. ما آماده دفاع از دین خود هستیم و یقین داریم که درهای بهشت به روی ما گشوده شده است.
امام جمعه نجف اشرف تصریح کرد: پایگاه های آمریکایی در عراق در دسترس توپخانه ایران است. بلکه در تیررس جوانان ما هستند و هیچکس نمی تواند مانع این کار شود.
خطیب جمعه نجف اشرف در خطبه دینی به وصیت حضرت نبی اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) به ابوذر اشاره کرد مبنی بر اینکه «أوصانی أن أنظُرَ إلی مَن هو دُونی و لا أنظُرَ إلی مَن هو فَوقی ، و أوصانی بِحُبِّ المَساکینِ و الدُّنُوِّ مِنهُم ، و أوصانی أن أقولَ الحَقَّ و إن کانَ مُرّا ، و أوصانی أن أصِلَ رَحِمی و إن أدبَرَتْ ، و أوصانی أن لا أخافَ فی اللّه ِ لومَةَ لائمٍ ، و أوصانی أنْ أستَکثِرَ مِن قَولِ : لا حَولَ و لا قُوّةَ إلاّ باللّه ِ (العلیِّ العظیمِ) ؛ فإنّها مِن کُنوزِ الجَنَّةِ». (مرا سفارش کرد که به پایین تر از خودم بنگرم و به کسی که بالاتر از من است ننگرم، مرا به دوست داشتن مستمندان و نزدیک شدن به آنان سفارش فرمود، مرا سفارش فرمود که حقیقت را بگویم، اگر چه تلخ باشد،مرا سفارش فرمود که با خویشاوندانم پیوند برقرار کنم هرچند آنان پشت کنند،سفارشم فرمود که در راه خدا از سرزنش هیچ سرزنشگری نهراسم، مرا سفارش فرمود که ذکر لا حول و لا قوّة الاّ باللّه [العلیّ العظیم] را زیاد بگویم؛ زیرا که آن از گنجهای بهشت است).
نظر شما