سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
مسائل بنیادین جامعه باید به طور مستمر مورد پژوهش فقها قرار گیرند

حوزه/استاد درس خارج فقه حوزه های علمیه گفت: خانواده، قضاوت، اقتصاد، فرهنگ و ... از جمله مسائل بنیادین جامعه امروز می باشند که باید به‌طور مستمر توسط فقها مورد پژوهش و تدریس قرار گیرند و مباحث مرتبط با آن‌ها به‌صورت نظام‌مند تدوین شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علی عندلیبی، مؤلف کتاب فقه بورس و اوراق بهادار شامگاه دوشنبه ششم اسفندماه در آیین رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم با اشاره به اهمیت مباحث اقتصادی در فقه معاصر اظهار داشت: این کتاب که با همکاری مدیر محترم حوزه‌های علمیه تهیه شده است حاصل چندین سال تدریس اینجانب و همکاری جدی مدیر دفتر فقه معاصر و حجت الاسلام آقای ظهیری است.

وی افزود: پس از گذشت نزدیک به پنج دهه از انقلاب اسلامی، در کنار پیشرفت‌های زیرساختی، نیاز به تدوین و تقویت نرم‌افزارهای فقهی و قانونی بیش از پیش احساس می‌شود. ضروری است که این حوزه‌های نرم‌افزاری، از جمله مباحث قانون‌گذاری اقتصادی، به‌صورت جدی در محیط‌های حوزوی مطرح و بررسی شوند.

وی چالش‌های حوزه‌های مختلف، از جمله خانواده، قضاوت، اقتصاد و فرهنگ را از مسائل بنیادین جامعه امروز برشمرد و تأکید کرد: این مسائل باید به‌طور مستمر توسط فقها مورد پژوهش و تدریس قرار گیرند و مباحث مرتبط با آن‌ها به‌صورت نظام‌مند تدوین شود.

حضرت استاد علی عندلیبی با اشاره به ضرورت بررسی عمیق مباحث اقتصادی، گفتند: اگر موضوعاتی همچون مسائل بانک مرکزی به‌صورت مسأله‌محور و دسته‌بندی‌شده استخراج شوند، امکان تدریس و پرداخت تخصصی آن‌ها توسط اساتید حوزه فراهم خواهد شد.

ایشان افزودند: پیشنهاد من این است که با همکاری مسئولین محترم حوزه و نظام مسائل مورد ابتلا به شکلی مرتب در ابواب مختلف و شبیه کتاب عروة تنظیم گردیده و به عنوان یک کتاب درسی با موضوع‌شناسی مناسب، تدریس شود و اساتید محترم نظرات و استدلال خود راجع به این مسائل را منتشر نمایند. اگر موضوع شناسی قوی در این مسائل شده باشد، سایر بزرگان هم می‌توانند نظرات خود را در مسائلی که واقعا نظام درگیر آن است اعلام نماید و به یک مرجع علمی تبدیل گردد.

۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha