پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۳ شوال ۱۴۴۵ | May 2, 2024
شبیری زنجانی

حوزه/ حضرت آیت الله شبیری زنجانی عملکرد روحانی را عامل شکل گیری اعتقادات افراد جامعه دانسته و تاکید کردند: اگر افراد منحرف شدند ما هم در این انحراف و بی تقوایی مسئول هستیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله شبیری زنجانی در دیدار طلاب زنجانی  که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزارشد، اظهارداشتند: مردم عادی اعتقاداتشان را به وسیله اجتهاد در علوم دینی به دست نمی آورند، آنها اهل دور و تسلسل نیستند؛ بلکه به رفتار ما نگاه می کنند و اعتقاداتشان بر اساس سخن و عمل ما شکل می گیرد.

ایشان خاطر نشان کردند: مردم با توجه به اعتقادی که به روحانیت دارند، می گویند اینها در امور دین تحقیق کرده اند و رفتار اینها بر اساس دین است. رفتار ما را ملاک قرار می دهند لذا اگر رفتار ما مشکلی داشته باشد به دینداری افراد آسیب وارد می شود.

معظم له ادامه دادند: طلبه باید به دنبال کسب تقوا باشد تا هم خود را بسازد و هم با عمل خود جامعه را بسازد. طلبه بی تقوا زمینه ساز انحراف و بی تقوایی افراد در جامعه است. پس من و شما در این انحرافات دخیلیم و در برابر آن مسئولیم.

حضرت آیت الله شبیری زنجانی به تبیین عوامل ارتقاء علمی طلبه ها پرداختند و گفتند: یکی از عوامل بسیار موثر در رشد علمی ما مباحثه کردن است. مباحثه کردن با درس خواندن و یا تدریس کردن متفاوت است. طلبه با مباحثه می تواند به جولان فکری و قوه اجتهاد برسد.

ایشان «تقوا» را مهمترین  معیار در انتخاب «هم بحث» دانستند و گفتند: انسان باید کسی را برای مباحثه انتخاب کند که مصاحبت با او انسان را به جهنم نزدیک نکند. محیط فاسد انسان را فاسد می کند و همینطور محیط سالم انسان باعث پیشرفت انسان می شود.

معظم له از هم سطح بودن افراد مباحثه کننده به عنوان عامل موفقیت افراد در مباحثه نام بردند و افزودند: اگر کسی که با او مباحثه می کنید از نظر علمی پایین تر از شما باشد طبیعتا از او نمی توانید استفاده لازم را ببرید و اگر از شما بالاتر باشد در مقابل او حرفی ندارید و این باعث دلسردی شما می شود. هم بحث باید با خود انسان هم سطح باشد تا در گفتگو با او ذهن انسان جولان پیدا کند.

این مرجع تقلید، در ادامه سخنانشان به نقش استاد در پیشرفت علمی طلبه اشاره کردند و گفتند: استاد باید بتواند به سوالات مطرح شده پاسخ علمی و دقیق بدهد. استاد اگر بتواند فروعات متفاوت را در کلاس مطرح کند و از طلبه ی خود پاسخ بخواهد می تواند به جولان فکری او و تقویت بنیه علمی او کمک نماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha