شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۳ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 11, 2024
آیت‌الله اعرافی در جمع دانشجویان آلمانی

حوزه/مدیر حوزه های علمیه گفت: اگر به تاریخ هزار ساله حوزه های علمیه توجه کنیم خواهیم دید که بسیاری از تربیت یافتگان و خروجی‌های علمی حوزه‌های علمیه بر روی تمدن نه تنها اسلامی بلکه کل بشر اثر گذاشته اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی عصر امروز شنبه ۱۱ فروردین ماه در دیدار هشتاد نفر از دانشجویان آلمان ضمن تسلیت ایام شهادت امیرالمؤمنین امام علی (ع) و تشریح فضیلت ماه رمضان به ویژه شبهای قدر اظهارکرد: همانطور که روزها، هفته‌ها، ماه‌ها(قمری) و سال‌ها از نظر فضیلت و تقرب به درگاه پروردگار متعال متفاوت است، این برتری در ماه های قمری سال به ماه رمضان بر می گردد و شبهای قدر اوج این فضیلت است و خرسندیم که شما دانشجویان در ایام تعطیلات عید پاک در آلمان، ایران و شهر مقدس قم را برای سفر معنوی و زیارتی انتخاب کرده اید.

ببینید:

مدیر حوزه‌های علمیه با نگاهی گذرا به تاریخ هزارساله حوزه های علمیه جهان تشیع، افزود: حوزه علمیه شیعی دارای یک تاریخ بیش از هزارساله است که در نقاط گوناگون جهان اسلام همچون بصره، مکه، مدینه، ری، قم، بغداد، جبل عامل، نجف اشرف حضور داشته است. حوزه های علمیه در هر نقطه ای که باشند دارای یک هویت واحد تاریخی هستند.

آیت الله اعرافی به حوزه با سابقه و کهن نجف اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه نجف با سابقه ای هزارساله نقش مهمی در رشد و تعالی جامعه اسلامی داشته است. در حوزه ها از ریاضیات و طبیعیات گرفته تا فقه و اصول تدریس شده است و بزرگانی همچون بوعلی سینا، خواجه نصیر طوسی، ملاصدرا، شیخ انصاری و... همه پرورش یافته این مکتب هستند.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم ادامه داد: تربیت یافتگان حوزه های علمیه و خروجی های علمی آن هم برای شیعه و هم عالم اسلام تأثیر گذار بودند و برخی خروجی های علمی آن، بر روی تمدن کل بشریت اثر گذاشتند.

آیت الله اعرافی به برخی از ویژگی های حوزه های علمیه اشاره و گفت: «عمق علمی حوزه های علمیه»؛ امروز در حوزه های علمیه در خصوص هر رشته و دانشی دقیق ترین تحقیقات و بررسی های علمی در حوزه صورت می گیرد و با فقه اسلام به مقایسه در می آید تا مورد استفاده جامعه علمی قرار بگیرد.

وی به بعد «اخلاقی، معنوی، معرفتی، روحی و عرفانی» موجود در حوزه های علمیه را ویژگی دیگر حوزه علمیه عنوان کرد و افزود: «ارتباط مردمی علما و حوزه های علمیه» ویژگی دیگری از حوزه های علمیه است که بر اساس سنت پیامبر(ص) واهل بیت(ع) حوزه های علمیه بر خود لازم می دانند ارتباط منسجم و خوبی با آحاد جامعه اعم از زنان و مردان داشته باشند.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: «اندیشه سیاسی درست، منطقی و متعالی» ویژگی دیگر حوزه های علمیه است به طوری که در حوزه سیاست های غلط، افراطی گری ها در روش های سیاسی را قبول ندارد. رابطه شیعه و سنی، رابطه اسلام و مسیحیت و همدلی میان مذاهب اسلامی و همچنین مکاتب ابراهیمی و غیرابراهیمی برای حوزه های علمیه مهم بوده و این اندیشه سیاسی حوزه علمیه است.

آیت الله اعرافی به «یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم»، «تئوری نظام ساز اسلامی»، «رشته های تحولی و توجه به عرصه بین الملل»، «گروه های علمی طلاب زبان دان و ارائه رشته های متناظر با نیازهای سرزمینی(جامعه المصطفی)» اشاره کرد و خطاب به جوانان آلمانی حاضر در نشست، گفت: شما جوانان رسالت سنگینی بر دوش دارید. وظیفه شما به عنوان یک جوان این است که عرصه های علمی، معنوی، عرفانی اسلام و تشیع را به غرب معرفی کنید، گرچه نقدهایی به غرب و برخی دولت های ظالم غربی داریم، اما جامعه غرب انسان هستند و ما با همه انسان ها روابط دوستانه داریم و منطق شما جوانان باید منطق عدالت، عدالت ورزی و عدالت خواهی باشد.

در پایان این نشست صمیمی ۱۵۰ دقیقه ای آیت الله اعرافی به سؤالات حاضرین پاسخ داد و در نهایت عکس دسته جمعی توسط دوربین ها به یادگار ثبت شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha