پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ |۱۵ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 23, 2024
 خبرنگار

روز خبرنگار، در واقع حرمتی است که همه ما برای کسانی قایل می شویم که عمر خود را صرف مجاهدتی قلمی می نمایند. مجاهدتی که حاصلش، اطلاع رسانی و نتیجه اش پیشرفت فکری و فرهنگی جامعه است.

خبرگزاری حوزه/ در آستانه روز خبرنگار و هنگامه پاسداشت تلاشهای اهل رسانه و آگاهی بخش جامعه، بجاست تا بار دیگر برحرمت قلم و آنچه می نگارد، تنبهی دهیم و همه ما چه در کسوت مردمان عادی این جامعه و چه در هیئت اهالی رسانه، تمام سعی و کوشش خویش را به کار بندیم تا هرچه بیشتر و پیشتر، به کار خبر و خبررسانی و آگاهی بخشی اجتماعی واقف آییم و بدانیم که این عرصه چه زیبایی ها و سختی ها و رشادت هایی در خود دارد.

روز خبرنگار، در واقع حرمتی است که همه ما برای کسانی قایل می شویم که عمر خود را صرف مجاهدتی قلمی می نمایند.

مجاهدتی که حاصلش، اطلاع رسانی و نتیجه اش پیشرفت فکری و فرهنگی جامعه است.

خبرنگار عنصری فرهنگی است که لحظه لحظه عمرش با جذابیت‌ها و تلاش‌های قلمی همراه است.

او عمر و انرژی و قوت بازوی قلمی اش در کنار فکر و ذکرش، در خدمت جامعه و برای رساندن برترین و بهترین توشه های فکری که آگاهی و یادآوری و تذکر و تنبه است برای مردم و مسئولین جامعه اش به ارمغان می آورد.

تاریخ کار خبر و ادوار امر خبرنگاری را که مرور می‌کنیم به یاد می‌آوریم این شغل شریف که بیشتر عشق و شوق است تا شغلی روزمره، گاه تا چه حد همراه خطر بوده است برای اهالیش.

حضور خبرنگاران در جبهه های جنگ در طول هشت سال دفاع مقدس و ثبت و ضبط برترین و زیباترین و عاشقانه ترین لحظه های دفاع حق طلبانه رزمندگان سپاه حق، از زمره این لحظه های جاودانه است که با تلاش اهالی خبر به ماندگاری رسیده است.

این حضور که از جبهه‌های جنگ گرفته تا لحظه‌های خطر در انواع و اقسام وقایع اجتماعی، قامت ستبر و دلیر خبرنگاران را به خود دیده، همیشه یادآور این حقیقت بوده است که مجاهدت در راه آگاهی ملت و مردمان یک جامعه، در عین سختی‌ها و مرارت‌ها و خطرهایی که به همراه داشته و دارد، اما چه شیرین و زیبا و ایثارگرانه است.

ایثاری قلمی که از میدان حرمت قلم و ارزش آنچه می‌نویسد ظهور می‌یابد و همین باعث شده تا سخن‌های بسیاری در مدح قلم و قلمزنان صادق و مجاهد گفته شود.

تاریخ گواهی می‌دهد که از مجرای همین قلم و آنچه بدان نوشته شده است چه رخدادهای عظیم بنانهاده شده و چه اتفاقات بزرگی رخ داده است.

مرور تاریخ و خواندن آیات و روایاتی که در بیان حقیقت قلم و ارزش و مدار و محور حق گویی و خیرخواهی اوست، نکات بسیاری را به ما ارزانی می دارد.

در ارزش و اهمیت و حرمت و شرافت قلم همین بس که خداوند متعال در سوره ای از قرآن کریم به صراحت و صداقت بدان قسم یاد می کند و آنچه می نگارد.

«ن وَالقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه مي‏نويسند».

باری؛ قلم حکایت تأمل برانگیز و بی نهایتی دارد.

قلم و آنچه می نویسد. سرنوشتهایی که تغییر می دهد و اموری که بنا می نهد.

شيخ محمود شبستري در منظومه عرفاني گلشن راز چنین می سراید:

چون قلم در دست غدّاري بُوَد

لاجرم منصورْ برداري بُوَد

چون سفيهان راست اين کار وکيا

لازم آيد يقتلون الانبيا

و این خود گویای خطیر بودن امر قلمزنی و خبرنگاری و کار رسانه ای در جهان امروز است است.

 خاصه با پیچیدگی ها و سختی ها و مشکلات قابل توجهی که این امر به دنبال دارد و نیاز به فم و درایت و بصیرت و البته ایمان و اخلاص و توکل بر خدا را بیش از پیش لازم و ضروری می سازد.

مرحوم علامه طبرسي (ره) در بیانی مغزدار و زیبا و تلنگروار ، در تفسير مجمع البيان، در باب ارزش و اهمیت قلم و خطیربودن و حساسیتش می گوید:

«پايه امور دين و دنيا بر دو چيز است: قلم و شمشير و شمشير زير پوشش قلم قرار دارد».

و بدرستی که این قلم است که مبنای شمشیرهای طول تاریخ بوده است و جنگهای بسیاری به پا کرده است و یا در برابر ظلم و جور ایستاده است و حق را بیان و عیان کرده است.

و این خود نشان از حقیقت اهمیت قلم برای ثبت لحظه های تاریخی و مانایی امر آگاهی دارد.

اینجاست که باید شعر زیبای مسعود سعد سلمان را بازخوانیم که سرود:

نبشتن ز گفتن مهم‏تر شناس

به گاه نوشتن به جايْ آرْ هوش

اگر در نبشتن خطايي کُني

سرت چون قلم دور مانَد ز دوش

آری؛ تاریخ را که بنگری به یادمی آوری که از سرنوشت همین قلم بود که گاه چون تیغی در دست زنگی مست عمل کرد و گاه وسیله ای در دست طبیب که احیاگر جان مریضی است.

و بالاخره اینکه قلم مقدس است و بسیار هم مقدس. آنقدر که از خون شهدا هم عزیزتر می شود که امام صادق(ع) فرمود:

إذا کان یوم القیامه جمع الله عزّ و جلّ الناس فى صعیدٍ واحدٍ و وضعت الموارین فتوزن دماء الشهدا مع مداد العلماء فیرحجّ مداد العلماء على دماء‌الشهداء.

چون روز قیامت فرا رسد، خداوند اولین و آخرین مخلوقات را در یک سرزمین گرد مى آورد و ترازوها بر قرار مى گردد، سپس خون شهیدان با مرکب قلم عالمان سنجیده مى شود و این نتیجه به دست مى آید که مداد عالِمان از خون شهیدان سنگین تر است.

و این بیان شریف و حدیث عزیز، گویای این اصل حقیقی است که مرکب قلم خبرنگاران عالم و مخلص با خون شهیدى که در راه خدا مى جنگد در روز قیامت وقتى با هم سنجیده مى شود، مرکّب قلمی که در راه حق بنویسد و زبان حق شود سنگین تر می نماید و برتر می نشیند.

و بر ماست تا حرمت قلم و روز خبرنگار را پاس داریم و بر شرافت و صداقت و صراحت و صیانت از ارزش و خطیربودنش همت گماریم.

قلم را به نان نفروشیم و حق را پایمال نکنیم.

آری؛ در آستانه روز خبرنگار ضمن عرض تبریک به خبرنگاران عزیز و همه آنانکه صادقانه و عاشقانه و مخلصانه در این وادی قلم می زنند و قدم می گذارند، بجاست تا بار دیگر برحرمت قلم و آنچاه می نگارد تنبهی دهیم و همه ما چه در کسوت مردمان عادی این جامعه و چه در هیئت اهالی رسانه، این روز را به معنای حقیقی کلمه بزرگ داریم.

خبرگزاری حوزه روز خبرنگار را به فعالان عرصه خبر تبریک گفته و موفقیت روزافزون اهالی خبر را در اطلاع‌رسانی سالم و دقیق از ایزد منان خواستار است.

*پی نوشتها و منابع:

بحارالانوار، ج 2، ص 14، ح 26.

گفتار فلسفی، ج3، ص 142.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha