به گزارش خبرگزاری حوزه،، علیاکبر علیزاده بیان کرد: جشنواره فیلم فجر از ابتدای انقلاب اسلامی شکل گرفت تا فیلمهای متعدد نمایش داده شوند و ماموریتش نشان دادن ویژگیهای انقلاب اسلامی است. فیلمها میبایست در جنبههای مختلف تهاجم فرهنگی، دفاع مقدس، سیاسی و … ورود کنند و پایداری مردم در دفاع از انقلاب اسلامی، همیاری مردم در کمک، روح ایمان در پایداری را نشان دهد.
وی ادامه داد: تقریباً تمام صاحبنظران میدانند سینما در جهتی که باید نیست و جشنواره فیلم فجر باید مسیر خود را پیدا کند و نیاز به پوستاندازی دارد. ملت ایران در مباحث مختلفی مانند علم، سیاست و … خوش درخشیدند و سینما هم باید وارد این گود شود. البته در سینما برخیها پای آرمانهای انقلاب ایستادند و فیلمهای خوبی ساختهاند؛ اما در مجموع باید تحول عمیقی صورت بگیرد تا سینما همگام با مردم جلو بروند.
این نماینده مجلس افزود: با تشییع جنازه شهدا و سالگرد سردار سلیمانی دیده شد مردم حتی تحت فشار اقتصادی بسیار خوب و مومنانه کمک کردند که باید در این راستا، سینما هم با مردم همراه شود.
علیزاده درباره جشنوارههای پرزرق و برق فیلمهای سینمایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس عنوان کرد: این کشورها ابزاری مانند پول در اختیار دارند اما مهم است سازمان سینمایی جهت خود را بیابد و به مردم بپیوندد و حرف مردم را بزند.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی صددرصد آمادگی دارد تا به سینما ورود کند. از سوی دیگر، باید زمینهای فراهم شود تا در کنار جشنواره فیلم فجر، جشنواره مردمی عمار رشد کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به فکر فرهنگ انقلابی باشد.
علیزاده با اشاره به آثار شاخص ادوار جشنواره فیلم فجر بیان کرد: «شیار ۱۴۳» و «بادیگارد» جنبه جدیدی از جنگ را نشان داد. فضای جنگ فضای نشان دادن جبهه و تفنگ دست گرفتن نیست. همه مردم به نوعی درگیر جنگ بودند و اقشار مختلف با چهره آن مواجه شدند. «ویلاییها» نیز به جنبههای دیگر جنگ میپردازد. برخی کتابها نیز به قدری زیبا به جنگ پرداخته است که عظمت دفاع مقدس را به تصویر میکشند. نمایش چهرههای مختلف جنگ تحمیلی میتواند سوژه مناسبی برای فیلمسازان باشد.
وی همچنین اظهار کرد: «آژانس شیشهای» نیز درباره دفاع مقدس است اما ماهیت آن در یک آژانس میگذرد. این فیلم هر بار نمایش داده میشود بسیار جذاب است. با این حال، هر کدام از تفکرات عملیاتی کارهای کارشناسی پشتشان است که باید قدرت راهبردی جنگ تحمیلی را با تعمق در فیلمها به تصویر بکشد. قدرت اتاق فکر ما به قدری در جنگ تحمیلی بالا بود که خارجیها از ما درخواست داشتند تا نقشه را به آنها آموزش بدهیم. دفاع مقدس توسط مقام معظم رهبری به گنج تشبیه شده است اما آیا ما میتوانیم از این گنج استفاده کنیم؟ در زمینه سینما از گنج دفاع مقدس بسیار کم استخراج شده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی درباره سیمرغ مردمی در جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: اگر بین فرهنگ مردم و سینماگران تعادلی بهوجود بیاید بسیار عالی است. فاصله میان مردم و سینماگران باید کمتر شود. فیلمهایی که کمتر تماشاگر دارد، وقتی در سطح مساجد میآید پرتماشاگر میشوند. این فرهنگ است که ملت را زنده نگه داشته است. شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدا به این دلیل عزیز هستند که مردم آنها را از خود میبینند. باید مردم را با سینما آشتی داد و نمیدانم این سیمرغ چقدر جایگاه خود را مشخص میکند. در کل مشارکت شهرستانها در رأیگیری بسیار عالی است.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی از ۱۲ تا ۲۲ بهمن به دبیری مسعود نقاشزاده برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظر شما