شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
سفیر کشور فرانسه در جمهوری اسلامی ایران در بازدید از دانشگاه ادیان

حوزه/ سفیر کشور فرانسه با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، فیلیپ تیه‌بو سفیر کشور فرانسه در جمهوری اسلامی ایران در بازدید از دانشگاه ادیان و در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، گفت: باعث افتخار بنده است که برای دومین بار به این دانشگاه آمده‌ام و با توجه به رسالت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب و عملکرد بسیار خوب آن در زمینه گفت‌وگوی ادیان و مذاهب ضروری است ارتباط مراکز علمی و فرهنگی فرانسه را با این مجموعه علمی توسعه دهیم و اهداف مشترکی را تعریف کنیم و البته رسیدن به این اهداف مشترک می‌تواند برای دانشجویان، دانشگاه‌ها و همچنین ارتباط هر چه بیشتر فرهنگ‌ها و تمدن‌ها بسیار مهم و مؤثر باشد.

وی ادامه داد: دانشمندانی همچون هانری کربن تلاش‌های زیادی در شناساندن چهره واقعی و درست اسلام و تشیع در اروپا داشته‌اند و تلاش‌های او در خصوص شناساندن ایران و شیعه در فرانسه منجر به تأسیس مؤسسه‌ای به نام ایران‌شناسی در فرانسه شده است ولی با این حال هنوز یک‌سری دیدگاه‌های اشتباه در زمینه اسلام و تشیع در اروپا وجود دارد.

سفیر فرانسه در ایران عنوان کرد: حقوق بشر یک سری حقوق جهان شمول است و من فکر می‌کنم همه ما یک هدف مشترک را دنبال می‌کنیم که آن توسعه انسانی با تکیه بر فرهنگ‌ها و سنت‌هاست. بر این اساس در این زمینه گفتگو بسیار مهم است. مساله تحمیل دیدگاه‌ها یا تغییر فرهنگ‌ها نیست بلکه مساله رسیدن به یک هدف مشترک است که با هم بتوانیم آن را به اشتراک بگذاریم.

وی ادامه داد: در اروپا عنصر هماهنگی فرهنگ‌ها بسیار مهم است چرا که این عنصر باعث کاهش اختلافات شده و باعث شده که علی‌رغم اختلافاتی که داریم به ارزش‌های مشترکی برسیم. اختلافاتی که در گذشته موجب جنگ‌های مختلفی شده بود. بنابراین به نظر می‌رسد آن چه که در این خصوص مهم است توزیع ارزش‌های دو طرف است چه ارزش‌های اسلام و چه ارزش‌های سنت اروپایی و آن چیزی که افراط‌گرایان نشان می‌دهند تصویر واقعی و حقیقی یک سنت و دین نیست و در این حوزه برای رسیدن به هماهنگی فرهنگی و کاهش افراط‌گرایی، آموزش بسیار مهم است.

فیلیپ تیه‌بو با بیان اینکه در حال حاضر ۶ میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می‌کنند عنوان کرد: اکثر مسلمانان در فرانسه تلاش می‌کنند که خودشان را با جامعه فرانسه وفق دهند آنها عضو فعال جامعه هستند و در موقعیت‌ها و مکان‌های مختلف حضور دارند، مثلاً به دانشگاه می‌روند و در جوامع علمی حضور دارند. اما در این میان یک سری افراط‌گرایان در گروه‌های مختلف در فرانسه وجود دارند که متأسفانه رسانه‌های فرانسه بر روی این افراط‌گرایان تمرکز می‌کنند. متأسفانه این امر باعث شده است که گاهی دولت فرانسه با برخی از مسلمانان دچار چالش شود.

در ابتدای این دیدار؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن خوش آمد گویی به سفیر فرانسه و هیئت همراه بیان کرد؛ دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاهی در حوزه علوم انسانی است لذا این دانشگاه همواره پذیرایی افرادی است که در حوزه ادیان و علوم انسانی تحصیل، تدریس و پژوهش می‌کنند و با توجه به اینکه فرانسه مهد فلسفه، جامعه‌شناسی و هنر بوده است و فیلسوفان و جامعه‌شناسان بزرگی به دنیا معرفی کرده است انتظار می‌رود ارتباط اساتید و دانشجویان فرانسوی با دانشگاه ادیان و مذاهب بیش از پیش باشد. البته قبل از تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران این ارتباطات در سطح خوبی برقرار بود و ما با برخی از دانشگاه‌های معتبر فرانسه گفت‌وگوهای علمی و فرهنگی داشتیم و گروهای مختلف دانشگاهی از فرانسه به دانشگاه ما می‌آمدند و با اساتید ما به بحث علمی می‌پرداختند اما بعد از تحریم‌ها، ظاهراً دولت فرانسه رفت و آمد هیئت‌های علمی فرانسوی به ایران را ممنوع کرده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد که دیالوگ و گفتگوهای بین پیروان ادیان، گفتگوهای حقوق بشری، گفت‌وگوهایی مربوط به صلح و همچنین عوامل تخریب هم‌بستگی انسانی، محورهایی هستند که در دانشگاه ادیان و مذاهب پیگری می‌شوند. دانشگاه ادیان و مذاهب به صورت جدی می‌خواهد در خصوص این مسائل تمرکز کند. همانطور که شما می‌دانید از گذشته هم چنین بوده و ما به دنبال مسائل حقوق بشری بودیم شعر سعدی که در سرلوحه سازمان ملل است و در واقع ترجمه یکی از روایات پیامبر اسلام (ص) نیز هست، نشان دهنده این مطلب است. این مسأله در حقیقت برگرفته از فرهنگ سنتی و دینی برخواسته از اسلام و ایران است. موضوعی که از گذشته به ما به ارث رسیده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه یکی از وظایف سفیر تسهیل ارتباطات فرهنگی است عنوان کرد همانطور که بیان کردید ارتباط و گفتگوی فرهنگی می‌تواند برخی از مشکلات ایجاد شده را حل کند. بر این اساس تسهیل ارتباطات فرهنگی میان دانشگاه‌ها، بزرگان ادیان در دولت‌ها و ملت‌های مختلف می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد. پیوند زدن مسائل فرهنگی با سیاست مانع بزرگی در خصوص ارتباط فرهنگی است. شما باید دولت خود را متقاعد کنید که با وجود تحریم‌های ظالمانه سیاسی این ارتباطات فرهنگی و رفت و آمدهای ادیانی و دانشگاهی همواره برقرار باشد. اگر چه ممکن است دولت فرانسه در معادلات سیاسی نتواند در مقابل آمریکا بایستد اما چرا باید دولت فرانسه مانع معادلات فرهنگی شود و به اندیشمندان و پژوهشگران خود بگوید که نباید با ایران ارتباط داشته باشید.

حجت الاسلام و المسلمین نواب با تاکید بر آغاز دوباره مراودات و رفت‌وآمدهای علمی و دینی ایران و فرانسه به سفیر فرانسه گفت: در این زمینه بنده کشیش اعظم فرانسه را رسماً دعوت می‌کنم. شما ایشان را از طرف بنده دعوت بفرمائید و شرایط سفر ایشان به ایران را فراهم کنید. من در دانشگاه ادیان و مذاهب میزبان ایشان خواهم بود.

در ادامه این دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به برنامه‌های مختلف عملی دانشگاه ادیان و مذاهب با دیگر کشورها گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب همواره آماده برگزاری دوره‌های مشترک علمی برای دانشجویان و اساتید می‌باشد. لذا اگر امکان برقراری ارتباط و عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه مهم فرانسه را بتوانید فراهم کنید بسیار مناسب و خوب خواهد بود. استفاده از برنامه‌های بین‌المللی مانند اراسموس پلاس یکی از برنامه‌های دانشگاه با دیگر دانشگاه‌های اروپایی است که می‌تواند در ذیل یکی از تفاهم‌نامه‌ها با دانشگاه‌های فرانسه اجرا شود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    0 0
    محض اطلاع سفیر آلمان 5 بهمن سفر به قم داشته سفیر فرانسه نیز 2 بهمن سفیر استرالیا نیز 16 آذر به قم آمده بود خیلی عجیبه آن هم این سه کشور ؟؟