به گزارش خبرگزاری حوزه، دویست و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم به ریاست آیت الله سیدمحمد سعیدی و با حضور استاندار و جمعی از مدیرانی استانی استان قم عصر چهارشنبه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد.
در این نشست پیرامون سه موضوع جشنها و مراسم فرهنگی نیمه شعبان، بودجه طرحهای فرهنگی استان قم و مراسم بزرگداشت یوم الله ۲۲ بهمن تصمیماتی اتخاذ شد.
سید محمدتقی شاهچراغی در این نشست با اشاره به لزوم تشکیل ستاد ملی نیمه شعبان، گفت: از جشنهای نیمه شعبان باید مردم و اقشار ضعیف جامعه نفع ببرند بنابراین از طرحهایی که در این راستا باشد استقبال میکنیم تا مردم حس کنند به برکت این ایام مبارک قدمهایی به نفع آنها برداشته میشود.
وی افزود: مساجد و حسینیهها باید از الان آمادگی برای میزبانی زائران سایر شهرها در ایام نیمه شعبان را داشته باشند تا زمینه ماندگاری و حضور مردم در قم بیشتر شود.
استاندار قم با بیان اینکه در قم مؤسسات زیادی در مباحث فرهنگی کار میکنند و باید از بودجههای فرهنگی خبردار شوند، گفت: طرحهای فرهنگی که در قم اجرا میشوند، باید با نگاه مقام معظم رهبری نسبت به قم و جایگاه آن هماهنگی داشته باشد.
وی با بیان اینکه مطالبه گری نیاز به تلاش و پیگیری دارد، ادامه داد: باور ما این است که اگر همت بیشتر به خرج دهیم و همافزایی بیشتری داشته باشیم در سطح ملی هم نگاه خوبی به قم وجود دارد و زمینه در دولت برای تأمین بودجههای فرهنگی استان قم فراهم است.
در این نشست ابوالقاسم مقیمی معاون هماهنگی امور زائران استاندار قم بر لزوم مردمی برگزار شدن جشنهای نیمه شعبان تأکید کرد و گفت: برخی از اقداماتی که تا کنون در کمیتههای مختلف برگزاری جشنهای نیمه شعبان انجام شده عبارت از توجه به مردمی بودن جشنهای نیمه شعبان، تقویت جشنها در مساجد و محلهها، توجه به کودکان و زنان در اجرای برنامههای بلوار پیامبر اعظم و رایزنی با شبکههای مختلف برای پوشش برنامههای مسجد مقدس جمکران، رخدادهای مهدوی سطح شهر و پوشش خبری و تصویری راهپیمایی بلوار پیامبر اعظم است.
وی با اشاره به اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب سند جامع مهدویت که مباحث اعتباری را با خود به همراه خواهد داشت، افزود: نزدیک به ۲۵۰ موکب در بلوار پیامبر اعظم (ص) امکان حضور دارند که علاوه بر حضور موکبهای سایر شهرها، حضور موکب سایر کشورها نیز در این مراسم تدارک دیده شده است.
معاون هماهنگی امور زائران استاندار قم افزود: ستاد مردمی جشنهای نیمه شعبان کاری را در خصوص ایجاد یادمان شهدای مقاومت و انتظار به یاد ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی پیشنهاد دادند که میتوان با در نظر گرفتن یکی از بوستانهای میانی بلوار پیامبر اعظم (ص) مکانی را برای تجدید قوای معنوی راهپیمایان در این مسیر قرار داد.
وی افزود: توجه به جلوگیری از فعالیت فرق انحرافی در جشنهای نیمه شعبان، توجه به مباحث فرهنگی از جمله مباحث خانواده و جمعیت با تولید محتوا و برنامه مخصوص این ایام، توجه به تبلیغات فرهنگی در مورد رعایت شیوهنامههای بهداشتی و اجرای برنامههای جانبی در شب و روز نیمه شعبان مانند دعای ندبه و استغاثه و نماز برای فرج امام زمان (عج) از جمله فعالیتهای ستاد مردمی خواهد بود.
مقیمی با بیان اینکه اکنون مسجد مقدس جمکران نزدیک به ۱۵ تا ۱۸ میلیون زائر در سال دارد گفت: هدفگذاری ما برای رسیدن به ۵۰ میلیون زائر در سال نیاز به زیرساختهایی دارد که باید با پیگیریهای لازم اعتبارات کافی را به استان بیاوریم تا این هدف در سالهای آتی محقق شود.
در ادامه حجت الاسلام یاسین حسین آبادی معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه در مسجد مقدس جمکران برنامههایی در رابطه با برگزاری جشنهای نیمه شعبان تدارک دیده شده است، گفت: اتفاق اول کمپین نیمه شعبان، دوم تدارک دهه مهدویت و سوم رویداد نیمه شعبان است.
وی با بیان اینکه کمپین نیمه شعبان با عنوان «هواداریم» در ابعاد مختلف فردی خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برگزار میشود، افزود: شعار محوری این کمپین «به عشق مهدی هواداریم» است که این هواداری در ابعاد فردی و اجتماعی و ارزشهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جریان دارد.
معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران افزود: در قالب این کمپین در روز نیمه شعبان که یک پیاده روی عظیم مردمی صورت میگیرد در پایان این راهپیمایی نیز در مسجد مقدس جمکران یک گلریزان عمومی در حمایت از خانواده اتفاق میافتد و مردم عهد و پیمان میبندند که یک یا چند گره از کار نیازمندان باز کنند.
وی با اشاره به برنامههای دهه مهدویت در مسجد مقدس جمکران، گفت: در ایام نیمه شعبان ما ۱۳ شب در مسجد مقدس جمکران جشن داریم که هر شب یک استان میزبانی این جشن را از دعوت مداح و سخنران گرفته تا پذیرایی و اجرای مراسم به عهده دارد که این استانها شامل استانهای اصفهان، البرز، مرکزی و زنجان میشوند.
حسین آبادی با بیان اینکه چهار کشور پاکستان، افغانستان، عراق و آذربایجان نیز در مسجد مقدس جمکران جشن برگزار خواهند کرد، افزود: مسابقات و جشنوارههای مختلف از جمله جشنواره عهد منتظران، مسابقه کتاب خوانی، جشنواره قاب فیروزهای، جشنواره فیلم کوتاه منجی، همایش بانوان، همایش خادمان منتظر، پویش نماز و دعای استغاثه به حضرت حجت در نماز جمعههای سراسر کشور برخی از برنامههای تدارک دیده شده در ایام نیمه شعبان است.
وی با اشاره به برنامههای شب و روز نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران، گفت: این رویداد از ساعت ۱۶ روز قبل از میلاد شروع میشود و تا ساعت ۱۲ شام میلاد ادامه دارد که برنامههایی با هدف ایجاد شور، شعور و حماسه برای ظهور حضرت مهدی (عج) برگزار میشود.
همچنین حجت الاسلام وطن خواه به نمایندگی از مجموعههای مردمی برگزار کننده جشنهای نیمه شعبان، گفت: اگر هدفگذاری کنیم که در ۵ سال آینده ۱۰ میلیون زائر در روز نیمه شعبان در قم داشته باشیم و یک رویداد بزرگ فرهنگی در قم برگزار کنیم باید گامهایی را برای خود تعریف کنیم.
وی افزود: اول باید اقدام گفتمانی طراحی کنیم تا مردم شریف قم حس میزبانی بگیرند و احساس کنند که میزبان هستند و این میزبانی باید محله محور باشد و هر محله یک موکب داشته باشد؛ دوم باید زائرانی که به قم می آیند استفادههای معنوی ببرند و بهره فکری از این مراسم داشته باشند.
نماینده نیروهای مردمی جشنهای نیمه شعبان افزود: ما باید دستاوردهای انقلاب اسلامی را به مردم نشان دهیم تا مردم پیشرفتهای جمهوری اسلامی را با تمام وجود احساس کنند.
گفتنی است: در این نشست از حجت الاسلام یزدی عضو شورای فرهنگ عمومی بخش خلجستان که به عنوان عضو نمونه شورای فرهنگ عمومی در شورای فرهنگ عمومی کشور انتخاب شدند تقدیر شد.
نظر شما