سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
مونا جامی پور

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) تصریح کرد: تحول در عرصه علوم انسانی، لازمه بسترسازی به منظور تحقق رشد و پیشرفت همه جانبه کشور عزیزمان است.

دکتر مونا جامی پور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به لزوم اهتمام نخبگان حوزه و دانشگاه در مسیر تحقق اهداف تحولی در ساحت علوم انسانی ابراز داشت: علیرغم گذشت ۴۳ سال از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و کارهای خوب صورت گرفته در راستای تحول در علوم انسانی، همچنان ما به تداوم حرکت تحولی در این باره متناسب با نیازها و اقتضائات جامعه و نظام اسلامی به شدت نیازمند هستیم.

وی همچنین با اشاره به این که علوم انسانی ارتباط تنگاتنگی با هویت یک جامعه دارد، افزود: با وجود اقدامات خوبی که در راستای تحول در علوم انسانی و بومی سازی و اسلامی سازی آن در سال‌های اخیر صورت گرفته اما نقد جدی که به علوم انسانی کشورمان وارد است این که در بحث تولید علم و کارهای پژوهشی عموماً از منابعی استفاده می‌شود که در بستر فرهنگ و ارزش‌ها و باورهای جوامع دیگر شکل گرفته و لذا تطابقی با فرهنگ و باورها و نظام ارزشی ما ندارد.

وی با اشاره به این که بومی سازی باید در بحث علوم انسانی تحقق یافته و در این خصوص مؤلفه‌ها و شاخصه‌های مربوط به فرهنگ و تفکر خودمان مدنظر قرار گیرد، گفت: پیش از هر چیز دیگری، باید این مساله به درستی تبیین و تحلیل شود که اساساً ما چرا به دنبال تحول در علوم انسانی هستیم و چه ضرورت‌ها و اقتضائاتی می‌طلبد که در این عرصه فعالیت کنیم!؟

این محقق و پژوهشگر علوم انسانی خاطرنشان کرد: مساله مهم بعدی ناظر به چگونگی تحول است که می‌بایست پس از تبیین صحیح چیستی و چرایی تحول به سراغ آن برویم. در واقع یکی از مهم‌ترین مباحث آن است که ببینیم پس از گذشت چندین سال بحث و نظر درباره علوم انسانی و نیز برگزاری همایش‌ها و سمینارها، در حال حاضر در چه مرحله‌ای قرار داریم و چه خروجی و بازخوردی در این رابطه گرفته ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha