به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه، خلیفه محمد سانوسی به عنوان چهاردهمین امیر در ایالت کانو نیجریه میباشد که بعد از سلطان سوکوتو به عنوان بزرگترین شخصیت دینی در این کشور شناخته میشود.
وی از حدود هشت سال پیش تا کنون هر ساله در محل دفتر خود با حضور جمعی از طلاب و دانشجویان علوم دینی کتاب مدارج السالکین ابن قیم جوزیه را تدریس میکند که امسال به دلیل شرایط کرونایی موجود در نیجریه تدریس دوره جدید این کتاب به صورت غیرحضوری و آنلاین در حال انجام میباشد.
گفتنی است مدارج السالکین بین منازل ایّاک نعبد و ایّاک نستعین، گزارشی است مفصل بر منازل السائرین خواجه عبدالله انصاری. این اثر یک بار به کوشش محمد رشیدرضا در قاهره (۱۳۳۱-۱۳۳۳ق) و بار دیگر به اهتمام محمد حامد الفقی در همانجا (۱۹۵۶م) چاپ شده و عبدالمنعم صالح عربی به تهذیب آن پرداخته و تلخیصش را در قاهره (۱۹۸۷م) منتشر کرده است.
ابن قیم جوزیه
ابن قیم جوزیه متولد منطقه «زُرع» در فاصله ۹۶ کیلومتری دمشق است. علت اینکه به این نام مشهور گردیده این است که پدر او سرپرست و قیّم مدرسه جوزیه بود. در سال ۶۹۱ هـ.ق متولد و در سال ۷۵۱ هـ.ق از دنیا رفت و در شهر دمشق در کنار پدرش به خاک سپرده شد.
با توجه به اینکه او بارزترین شاگرد ابن تیمیه بوده و حتی همراه او به زندان رفته، عقائد و تفکرات او، در مسائل مختلف همان تفکرات ابن تیمیه است؛ لذا باید او را مبلّغ افکار ابن تیمیه دانست.
او سفر کردن برای زیارت قبر پیامبران را جایز نمیدانست. همچنین اجتماع در کنار قبور پیامبران و اولیای الهی را کاری مشرکانه میدانست و میگفت: این کار مفاسد متعددی دارد که عبارت است از: نماز خواندن به سمت قبر و طواف کردن در اطراف قبر و بوسیدن آن و کمک طلبیدن از آنها و درخواست روزی و عافیت و پرداخت شدن قرضها و برطرف شدن گرفتاریها است! اینها خواستههایی است که بتپرستان از بتهایشان طلب میکردند!!
حوزه: باتوجه به این نکات جای خالی ترویج عرفان ناب شیعی در مناطق مختلف جهان به ویژه مناطقی که تشنه معارف دینی هستند به شدت احساس می شود.