پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
محفل بانوان

حوزه/ سخنران محفل بانوان، علت عدم انگیزه جوانان برای ازدواج و در ادامه فرزند آوری را رفتار نامناسب والدین دانست و خاطرنشان کرد: والدینی که پیوسته سختی های زندگی را مطرح می کنند، زمینه عدم مسئولیت پذیری را در فرزندان به وجود می آورند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم همتی در رواق حضرت خدیجه (س) با بیان اینکه ساختار زندگی در جامعه کنونی که عصر دانش، آگاهی، تکنولوژی و فناوری اطلاعات است و از شکل سنتی به صنعتی تغییر یافته است، گفت: والدین باید در این شرایط تغییر مختصات نظام تربیتی در درون خانواده و در فضای اجتماعی را بپذیرند و در صدد شناخت درک و آشنایی با رفتارهای کنونی، سعی کنند ساعاتی را برای کسب آگاهی مهارت و فن زندگی اختصاص دهند.

این استاد حوزه خواهران در ادامه فراگیری مهارت برقراری ارتباط و چگونگی کنترل احساس را برای والدین ضروری دانست و افزود: وقت اختصاصی گذاشتن برای فرزندان، دوری از برخورد پلیسی در منزل، ایجاد فضای مشارکت و همکاری، عدم مقایسه فرزندان با یکدیگر و با عدالت برخورد کردن با آن‌ها، نداشتن انتظار بیش از حد توان فرزندان، ایجاد انگیزه جهت تحصیل، اشتغال، ازدواج و فرزندآوری ازجمله مواردی است که والدین موظفند در تربیت فرزندانشان لحاظ کنند.

همتی گفت: اگر جنگیدن برای دفاع از کیان میهن و کسب رزق حلال جهاد مرد محسوب می‌شود و چنین جهادی به منزله ۶۰۰ سال عبادت است، جهاد زن نیز خوب همسرداری، خانه داری و فرزند پروری است.

این استاد حوزه علمیه خواهران، اظهار داشت: برای داشتن نسل پویا و فعال باید انگیزه فرزندان را در زمینه‌های تحصیل، اشتغال، ازدواج و حتی فرزند آوری بالا برد.

وی علت عدم انگیزه جوانان برای ازدواج و در ادامه فرزند آوری را رفتار نامناسب والدین دانست و خاطرنشان کرد: والدینی که پیوسته سختی‌های زندگی را مطرح می‌کنند، زمینه عدم مسئولیت پذیری را در فرزندان به وجود می‌آورند.

وی افزود: خانمی که با همسر عصبانی و بداخلاق خود مدارا می‌کند، با وجود اکراهی که از رفتار ناشایست مرد در تمام وجودش ایجاد می‌شود، برای رضای خدا همسرش را تکریم می‌کند تا محیط امن و آرام برای خانه و خانواده به ارمغان آورد، این گونه جهاد کردن زن در خانه به منزله آن سجده‌ای است که فرشتگان به دستور خداوند بر آدم کردند.

کارشناس معارفی حرم با بیان اینکه زمان، ارزشمندترین سرمایه‌ای است که انسان می‌تواند آن را صرف مهمترین و گرانبهاترین کارها نماید، گفت: والدین باید بدانند که اختصاص وقت مناسب برای کودکان سرمایه‌گذاری بزرگی محسوب می‌شود و در شکل گیری شخصیت کودکان اهمیت ویژه ای دارد.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: یک دقیقه وقت بیشتر برای کودک، ارزشی به مراتب بالاتر از صدها دقیقه وقت در نوجوانی و جوانی دارد. همچنین کودکان افرادی که برایشان وقت بیشتری گذاشته و با آنها بازی می‌کنند را بیشتر دوست دارند، چرا که دوران کودکی در شکل گیری شخصیت و ثبت خاطرات نقش مهمی دارد و ارتباط با والدین می‌تواند به تحکیم روابط آن‌ها و ایجاد حس صمیمیت بیشتر در بزرگسالی کمک کند.

همتی تصریح کرد: مهم‌ترین و اساسی‌ترین آرزوی هر خانواده مسلمانی داشتن فرزندان دیندار و صالح است و بدون شک مهم‌ترین نقش تربیتی در این امر به عهده والدین است. پس از خانواده این امر خطیر برعهده مدرسه و اجتماع است که به باورها و شخصیت کودکان شکل صحیح و اسلامی می‌دهد.

وی افزود: اصولاً کودکان تحت تأثیر محیط و فضای حاکم بر اطرافشان هستند و وقتی در فضای خاصی قرار می‌گیرند، ناخودآگاه مطابق آن فضا رفتار می‌کنند.

همتی با تأکید بر استجابت دعا و پذیرفته شدن توبه در ماه رجب اظهار داشت: والدین در این ماه برای فرزندانشان بسیار دعا و طلب استغفار کنند، چرا که دعای والدین در حق فرزندان موجب عاقبت بخیری و سعادت آنان خواهد شد.

کارشناس معارفی حرم در ادامه با اشاره به سخن پیامبر اکرم (ص) در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب اظهار داشت: بر اساس این سخن، خدای متعال در آسمان هفتم فرشته‌ای به نام «داعی» قرار داده است که هرگاه ماه رجب فرارسد، آن فرشته دعوت کننده، هرشب تا صبح گوید: «خوشا به حال کسانی که به ذکر الهی مشغولند، خوشا به حال کسانی که با میل و رغبت تمام رو به سوی درگاه خدا آرند و خداوند می‌فرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و مطیع کسی هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزنده ام کسی را که از من طلب آمرزش کند؛ ماه رجب ماه من، بنده هم بنده من و رحمت از آن من است. هرکس مرا در این ماه بخواند، پاسخ دهم و هرکس از من چیزی بخواهد، به او عطا کنم و هرکس از من هدایت جوید، هدایتش کنم».

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha