حجت الاسلام علی عباسی استاد حوزه علمیه قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، با اشاره به اینکه صله رحم به معنای برقراری ارتباط و رسیدگی به امور خویشاوندان و نزدیکان است، اظهار داشت: امیرمؤمنان(ع) در نهجالبلاغه فرمودهاند که ظلم، قطع رحم و قسم دروغ بستن به خداوند، از گناهانی است که عقوبت و عذاب آن در همین دنیا جاری میشود.
وی با بیان اینکه صله رحم به معنی ارتباط همراه با لطف و احسان به خویشان است، گفت: صله رحم یک وظیفه شرعی برای همه افراد است که آثار و فواید بسیاری از جمله طول عمر، خوش خلقی و افزایش روزی برای آن ذکر شده است.
استاد حوزه علمیه قزوین عنوان کرد: صله رحم نسبت به تمام خویشان اعم از افراد با تقوا و بی تقوا و مسلمان و کافر، لازم است تا انجام شود و در این رابطه نیز روایتی از حضرت علی(ع) نقل شده که ایشان فرمودند: "با خویشاوندانتان پیوند و رفتوآمد داشته باشید، هر چند آنان با شما قطع رابطه کرده باشند."
وی افزود: این کار نیک و ساده، آنقدر سازنده و مفید و آنچنان مورد رضایت پروردگار است که گاهی تقدیر الهی به خاطر آن عوض میشود و خداوند به پاداش این عمل نیکو، بر عمر کسی میافزاید، البته در مقابل، قطع رابطهها و بریدن از خویشاوندان، به اندازهای شوم و نفرتبار و در نظر خداوند، ناپسند است که عمر انسان را میکاهد.
حجت الاسلام عباسی عنوان کرد: حتی اگر ارتباط و رفتوآمد به منزل بعضی از آشنایان، باعث ناراحتی آنها شود و به ما اهانت کنند نیز، باز هم وظیفه صله رحم از انسان ساقط نمیشود.
استاد حوزه علمیه قزوین با تاکید بر اینکه صله رحم نباید باعث حرمت شکنی شود، گفت: به هر نحو لازم است که صله رحم با حفظ حرمتها همراه باشد، موضوعی که در ایام تعطیلات نوروزی باید مورد توجه تمامی خانوادهها باشد.
انتهای پیام /
نظر شما