یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ |۱۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 17, 2024
نماز جمعه قم

حوزه/ خطیب نماز جمعه قم گفت: کامیابی‌های ایران در قرن گذشته کم نبود بزرگ‌ترین افتخار قرن گذشته که قم قهرمان پیشگام و ملت بزرگ ایران پرچم دار آن بود نهضت و انقلاب اسلامی و استمرار آن بود که بزرگ‌ترین ودیعه الهی برای اولین بار همه‌چیز را به دست خود گرفت و روی پای خود ایستاد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه نماز جمعه پنجم فروردین ۱۴۰۱ که در مصلای قدس قم برگزار شد، با اشاره به مناجات شعبانیه و ورود به ضیافت الله عنوان کرد: احترام، حرمت نگه‌داشتن و رعایت آداب در روابط اجتماعی از تأکیدات اسلامی است که وابسته به سه مبنا و فلسفه جایگاه، احسان، حفظ و صیانت و وحدت اجتماعی جامعه اسلامی است.

وی با بیان اینکه ممکن است گسست‌هایی در جامعه پیدا شود که به وحدت و انسجام جامعه در پیمودن مسیر آرمان‌ها و اهداف اسلامی لطمه وارد کند، گفت: گسست بین عالمان و عموم جامعه، گسست بین توانمندان و نیازمندان و گسست بین حکومت و مردم (دولت و ملت) از جمله آن‌ها است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: اگر فاصله طبقاتی بین قشرهای نیازمندان ثروتمندان زیاد شود، بلای خانمان‌سوزی است که جامعه را از پای درمی‌آورد، همچنین اگر فاصله عاطفی و اخلاقی بین توانمندان و نیازمندان نیز زیاد شود و آن ها باهم ارتباط نداشته باشند هم زیان‌بار بوده و خلاف نگاه اسلام است.

آیت‌الله اعرافی در خطبه دوم با اشاره به ارتحال آیت‌الله ری‌شهری و بزرگان دیگر مرحوم فقیه نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری و مرحوم رودباری از علمای استان گیلان، عنوان کرد: آیت‌الله ری‌شهری دانشمند پارسایی بود که در جایگاه‌های علمی و حدیثی آثار ماندگاری از خود به‌جای گذاشت و در اطاعت از امامین انقلاب پیشگام بود.

وی ضمن تشکر از همه کسانی که در بزرگداشت نیمه شعبان خدمت کردند،قم را پرچم علم، معنویت و سلامت برشمردو اظهار کرد: از کسانی که برای حفظ ارزش‌ها الهی تلاش می‌کنند و با امر به معروف و نهی از منکر از ارزش‌های الهی صیانت می‌کنند تشکر می‌کنم و امیدواریم این اصل مورد توجه دستگاه‌های اداری و جامعه قرار بگیرد و از جایگاه منزلت قم در همه ابعاد صیانت شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به شعار سال و برنامه های شاخص برای حفظ استعدادهای برتر، بیان کرد: اصرار و تأکید رهبری معظم بر شعارهایی با درون‌مایه اقتصادی بسیار راهگشا، پیشران و قابل توجه است و در میان همه مفاهیم که امسال مورد تأکید قرار گرفته است، تولید و دانش‌بنیانی از اهمیت زیادی برخوردار دارد.

وی با بیان اینکه باید همه برنامه‌های کشور بر اساس مبانی علمی استوار شود؛ ادامه داد: البته در این زمینه گام‌های زیادی برداشته شده است، اما کافی نیست. صنعت، ما باید دانش بنیان شود و فناوری‌های پیشرفته رشد روزافزون پیدا کنند. اشتغال باید دانش‌بنیان شود بیکاری به حداقل برسد.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر پایه‌ریزی برنامه‌هایی برای حفظ استعدادهای برتر و نخبگان کشور، گفت: اگر یک نخبه از کشور جدا شود یک ضرر است، البته تحصیل در نقاط دیگر برای انتقال علم و دانش مشکلی ندارد؛ اما دانشمندان، نخبگان و استعدادهای برتر باید در ایران بمانند و ایران را به اوج اقتدار برسانند.

وی با تأکید بر اینکه زیرساخت لازم برای اینکه این‌ها بمانند در گرو دانش‌بنیان شدن اقتصاد است، تصریح کرد: انتظاری که از مجلس، دولت، دستگاه‌های اداری و... وجود دارد این است که ۳-۴ مفهوم اصلی شعار سال را تحلیل سریع و دقیق انجام بدهند و برنامه‌ای شاخص تنظیم کنند که در آخر سال خودشان بفهمند در این عرصه چقدر پیشرفت کرده‌اند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه ۸۰ سال از قرن ۱۴ شمسی با قرن ۲۰ میلادی همراه بود، تصریح کرد: جهان در قرن ۱۴ شمسی پیشرفت‌های زیادی در علم و فناوری داشت و بشر به سرعت در این عرصه پیشرفت که نعمتی از طرف خداوند به بشر بود و در این قرن بسیاری از کشورها از عقب‌ماندگی رها شدند و آزادی و استقلال پیدا کردند و در مسیر رشد قرار گرفتند.

وی با اشاره به اینکه در کنار این‌ها چالش‌های متعددی برای بشر وجود داشت، ادامه داد: جنگ و خونریزی در این قرن پیوسته ادامه داشت و در اوایل این قرن، جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، بیش از ۶۰ میلیون نظامی و غیرنظامی کشته شدند و در ادامه آن بیش از ۱۰۰ جنگ برافروخته شد که در بخش بزرگی از آن‌ها آمریکا سهیم بود.

آیت‌الله اعرافی افزود: استعمار و جلوه‌های جدید استعمار در دنیا و غارت گری توسط کشورهای غربی از دیگر چالش‌های این قرن بود که منابع کشورهای دیگر بردند و اسرائیل را در منطقه به وجود آوردند، فاصله طبقاتی زیاد شد، جنگ سرد به وجود آمد و دنیا را تقسیم کردند و کشورهای پیشرفته بر پایه نفت و گاز کشورهای فقیر، پله‌های ترقی را درنوردیدند.

وی با اشاره به اینکه فروپاشی ارزش‌های انسانی و الهی از دیگر محورها بود، گفت: تئوری‌هایی در فلسفه و علوم انسانی غرب به وجود آمد که کیان تفکر الهی و معنوی را به چالش کشید و بشر را از عالم قدس جدا کرد و خوی استکباری با روش‌های جدید در جهان قدرت پیدا کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،با بیان این که در همه موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در قرن گذشته، «قم» جایگاه مهمی داشت؛ چراکه شهر مقدس قم پرچمدار آرمان‌های بزرگ انقلاب در طول قرن چهاردهم بود، ادامه داد: ایران هم در قرن گذشته سختی‌ها و ناکامی‌های زیادی را تجربه کرد؛ انتقال قدرت از قاجار بد به رژیم بدتر پهلوی یکی از آن‌ها بود که برای اولین بار در ابتدا انگلیس‌ها بعد آمریکایی‌ها پشتوانه یک رژیم شدند؛ کودتای ۲۸ مرداد، قحطی، دین ستیزی و تحریم ها از این مسائل بود.

وی بیان کرد: خجالت نمی‌کشند کسانی که این رژیمی که سرتاپا غرق در لجن بود را می‌خواهند تطهیر کنند؟ رژیمی که با اشاره انگلیس‌ها رضاخان آمد و با اشاره متفقین رفت با اشاره انگلیسی‌ها محمدرضا آمد.

امام جمعه قم، با اشاره به حوزه علمیه قم که در دوره آیت الله حائری احیا گردید در دوره آیات ثلاث دوره گذار خود را سپری نمود و در دوره آیت الله العظمی بروجردی به تثبیت رسید، گفت:این حوزه مقدسه در دوره امام(ره) و آیت الله العظمی گلپایکانی دوره رشد و کنشگری خود را سپری کرد و با حضرت امام (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در عرصه های گوناگون کمی و کیفی به پیشرفت هایی دست یافت.

وی، به کامیابی هایی که مردم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به آن دست پیدا کردند، اظهار کرد: کامیابی‌های شما در این قرن کم نبود بزرگ‌ترین افتخار قرن گذشته که قم قهرمان پیشگام و ملت بزرگ ایران پرچم دار آن بود، نهضت و انقلاب اسلامی و استمرار آن است، که بزرگ‌ترین ودیعه الهی بود که برای اولین بار همه‌چیز را به دست خود گرفت و روی پای خود ایستاد.

خطیب نماز جمعه قم، پیروزی در دفاع مقدس را دومین کامیابی بزرگ ایرانیان در قرن گذشته خواند و افزود: نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی و شکل‌گیری محور مقاومت، پیشرفت‌هایی که تجربه شد و تاب‌آوری ملت ایران در مقابل تحریم‌ها از دیگر کامیابی‌ها بود که در همه این‌ها قم جایگاه ویژه‌ای داشت.

وی نفوذ انقلاب اسلامی و محور مقاومت، پیشرفت های چشمگیر در عرصه های گوناگون را از دیگر کامیابی ها برشمرد و عنوان کرد: دنیا بداند که در آغاز قرن جدید ایران به فضل خدا به راه ایمانی و مهدوی خود ادامه می‌دهد و آمال شما شیطان‌ها عالم نقش بر آب خواهد شد و ایران به فضل خدا به سمت یک تمدن سازی بزرگ حرکت خواهد کرد و در مقابل شما هر جا که زور بگویید خواهد ایستاد.

امام جمعه قم با هشدار به شیطنت های دشمنان در اطراف کشور عزیز ایران تصریح کرد: بدانید اگر پیرامون ما بخواهید پایگاه‌های صهیونیستی ایجاد کنید مانند آنچه در اربیل انجام شد، نیروهای مسلح با تمام قدرت در مقابل شما خواهند ایستاد و ایران را امن و سالم نگه خواهند داشت.

۶۲\۳۱۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • بشیر IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶
    3 1
    «اشتغال باید دانش‌بنیان شود، بیکاری به حداقل برسد»! هنوز نمی‌دانیم که اقتصاد، دستوری نیست. احتمالاً به این اصل مهم نیز توجه نداریم که، «مدیریت، عرصه باید و نباید نیست» و مدیرانی که زیاد از کلمه «باید» استفاده می‌کنند، ظاهراً با علم مدیریت چندان آشنا نیستند. البته نتایج این‌همه بایدها و نبایدها را نیز در وضعیت اقتصادی و همچنین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه می‌بینیم.
    • همه عرصات IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
      1 1
      بایدها و نبایدها در عرصه های مختلف زندگی هستند و لازمند، مدیریت درست را باید از پیامبر اکرم و اهل بیت مکرمشان صلوات الله علیهم اجمعین آموخت. ضعفها را بگردن باید و نباید نبایستی انداخت. آری جوامع هوامحور و لذت معیار با ابزارهای دیگری تحریکشان می کنند و عمده سودهای مادی است.
  • به «همه عرصات» IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
    1 0
    بزرگوار، ظاهراً دقت نفرمودید، منظور از از بایدها و نبایدها در نقد این تیتر و خبر، اوامر و نواهی شرعی نیست، بلکه دستورات بی‌حساب و کتاب مدیران و مسئولان است که مدام در سخنرانی‌های مختلف می‌گویند باید چنین بشود، نباید چنان شود و... .
  • دوست IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۸
    0 1
    عزیز گرامی خطبه های جمعه جای همین امر ونهی هاست. اساسا کسانی امر و نهی را در دید جامعه بد جلوه داده اند، ما بایستی آن تصویر زشت گونه را تغییر دهیم، و تبیین کنیم که امر و نهی همدیگر همراه با شرایطش کاری ممدوح است، این حدیث را ملاحظه کنید: عنه عليه السلام : صَدِيقُكَ مَن نَهاكَ ، و عَدُوُّكَ مَن أغراكَ .[غرر الحكم : 5857 .] امام على عليه السلام : دوستِ تو كسى است كه [از بديها ]بازَت دارد، و دشمنت كسى است كه ترا [به كارهاى بد ]تحريك كند .
    • به «دوست» بزرگوار IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
      1 0
      به کلیت مسئله توجه نکردید. موضوع را در قالب امر و نهی شرعی یا همان واجب دینی امر به معروف و نهی از منکر نبینید. خطیب محترم، علاوه‌بر امامت جمعه، مدیریت حوزه‌های علمیه و عضویت در شورای نگهبان و شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز دارند؛ و نقد مذکور مربوط به خطبه‌های نمازجمعه یا حتی شخص ایشان هم نیست، بلکه اشاره شد که متأسفانه مسئولان ما به این آمرانه سخن گفتن عادت کرده‌اند. با اندکی دقت در سخنان رؤسای قوا و حتی مسئولان رده‌های میانی و پایین کشور به راحتی می‌توان انبوهی از این بایدها و نبایدهای بی‌پشتوانه و بدون برنامه منطقی قابل اجرا و تحقق‌پذیر را دید. همه می‌گویند باید چنین بشود؛ خب، چه کسی قرار است انجام دهد؟ و به تعبیر مقام معظم رهبری ایده‌الله‌تعالی، مخاطب این‌همه باید و نباید، کیست؟