سه‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
ایستگاه پایانی اولین دوره جایزه بین‌المللی قرآنی «الرضوان» | شرکت ۵۰ هزار نفر از ۸۴ کشور در مسابقه جهانی رضوان

حوزه/ معاون امور بین الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی از شرکت حدود ۵۰ هزار نفر از ۵۴ کشور دنیا در مسابقه جهانی رضوان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، به همت معاونت بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، آئین اختتامیه نخستین دوره جایزه بین‌المللی قرآنی «الرضوان» برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید مسعود میریان، مدیر مرکز قرآن کریم سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم که با حضور قائم مقام تولیت آستان قدس و جمعی از فعالان قرآنی بین‌المللی، در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: اولین و مهم‌ترین انتظار از آستان قدس به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام فعالیت در عرصه‌های قرآنی است.

ببینید:

تصاویر آیین اختتامیه نخستین دوره جایزه بین‌المللی قرآنی «الرضوان»

وی، یکی از نیازهای جدی که تا کنون به آن نپرداخته شده است را تجلیل از معلمان قرآنی دانست و گفت: آستان قدس رضوی با توجه به جایگاه ویژه‌ای که در جهان اسلام دارد به عنوان متولی دست به کار شده و در راستای تکریم و شناساندن معلمین قرآنی به جهان اسلام نخستین دوره جایزه بین‌المللی قرآنی «الرضوان» را طراحی و برگزار کرد.

مدیر مرکز قرآن سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، میزان مشارکت در این طرح را بی سابقه اعلام کرد و افزود: این جشنواره با هدف انسجام و هم افزایی معلمین قرآنی و شناسایی برترین‌های شیوه‌های مختلف آموزش قرآن برگزار شد.

آستان قدس رضوی مرزهای مشارکت فعالیت قرآنی را به صورت عملی جابجا کرد

معاون امور بین الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: با توجه به اینکه مهم‌ترین رکن آموزش قرآن معلمین هستند و تا کنون هیچ رویداد خاصی ویژه این گروه از فعالین قرآنی رخ نداده است، جشنواره جایزه «الرضوان» ویژه معلمین قرآنی برگزار شد.

حجت‌الاسلام محمد ذوالفقاری، با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی با برگزاری این رویداد قرآنی، مرزهای مشارکت فعالیت قرآنی را به صورت عملی جابجا کرده است، گفت: تعداد ۲۵۰۰ معلم قرآنی به صورت خود اظهاری در این جشنواره شرکت کردند، بیش از ۳۵ هزار دانش آموز قرآنی نیز اقدام به معرفی معلمان قرآنی خود کردند و بیش از ۲۵۰ موسسه قرآنی اقدام به معرفی و ثبت نام معلمان کردند؛ در مجموع از ۵۴ کشور دنیا حدود ۵۰ هزار نفر در مسابقه جهانی رضوان شرکت کردند. ما معتقدیم جایزه جهانی رضوان مرزهای مشارکت فعالیت‌های قرآنی را به صورت جدی جا بجا کرده است.

وی ادامه داد: هیئت داوران ۱۵۰ نفر از برترین‌های قرآنی را معرفی کردند و پس از رای هیئت داوران، ۹ نفر از معلمین قرآنی از کشورهای افغانستان، پاکستان، ایران، عراق، سوریه، ترکمنستان، افغانستان و ترکیه و یک موسسه قرآنی از کشور افغانستان انتخاب شدند.

لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ قرآنی در جامعه

حسینی مزاری، رئیس مرکز فرهنگی و اجتماعی تبیان افغانستان نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه برگزاری این گونه مسابقات در ترویج فرهنگ قرآنی و گسترش این فرهنگ در سطح جهان بسیار موثر است، گفت: هر چه بیشتر با قرآن مانوس شویم از مشکلات زندگی دورتر می‌شویم.

وی ضمن تاکید بر آموزش قرآن در رشته‌های مختلف گفت: باید فرهنگ قرآن در جامعه جدی‌تر نهادینه شود و در شرایط کنونی که جایگاه قرآن چندان پر رنگ نیست باید بیشتر به این مهم پرداخته شود.

حسینی مزاری اضافه کرد: ایجاد مراکز و موسسات قرآنی و ایجاد فضا و جایگاه خاص آموزش قرآن کریم و توسعه و تعمیق در آن در بستر فضای مجازی می‌تواند در رسیدن به یک جامعه قرآنی کمک کننده باشد.

رئیس مرکز فرهنگی و اجتماعی تبیان افغانستان ادامه داد: امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد این باشیم که قرآن محور عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی در اداره جوامع اسلامی باشد و ما این امکان را داریم که به عنوان جامعه علوی و مهدوی زمینه ظهور بقیه الله الاعظم(عج) را فراهم آوریم.

بهره‌مندی از ابزارهای نوین رسانه در ترویج فرهنگ قرآنی

یکی از فعالان قرآنی کشور سوریه نیز که از دیگر سخنرانان این مراسم بود، ضمن اشاره به بهره‌مندی از رسانه و شبکه های ماهواره‌ای در اشاعه فرهنگ قرآنی گفت: عصر ما عصر تکنولوژی است و از همین رو باید از ابزارهای روز برای تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی استفاده کنیم.

علی شیخ علاء ادامه داد: ما باید با بهره‌مندی از ابزارهای نوین رسانه قلب‌ها، چشم‌ها و دل‌های جهانیان را تسخیر کنیم و برای صدور انقلاب اسلامی ایران و توانائی‌ها و ظرفیت‌های آستان قدس رضوی از این ابزارها بهره‌مند شویم.

ضرورت توانمندسازی نیروی انسانی برای آموزش قرآن

رئیس نمایندگی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه در استان خراسان نیز جایگاه و نفوذ بین‌المللی شخصیت حضرت رضا(ع) را ظرفیت ممتازی ذکر کرد و گفت: جامعه المصطفی(ص) دروازه ای برای ورود به عرصه بین‌المللی است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا صالح در ادامه به آسیب‌های حوزه قرآن در دنیای اسلام اشاره کرد و افزود: یکی از ضعف‌های جدی در کشورهای اسلامی نیروی انسانی توانمند برای آموزش قرآن بویژه در حوزه مفاهیم است.

وی، یکی از زیربنایی‌ترین و مهم‌ترین اقدامات آستان قدس رضوی در حوزه قرآن را تربیت کادر قرآنی دانست و بر اسلامی سازی علوم انسانی، شناسایی تفاسیر معاصر جهان اسلام در ۵۰ سال گذشته و ترجمه قرآن به زبان‌های مختلف تاکید کرد.

نقش آستان قدس رضوی در ترویج فرهنگ قرآنی وهمگرایی اسلامی

مدیر موسسه قرآنی بعثت از کشور افغانستان نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه کشور افغانستان ظرفیت‌های بالایی در برگزاری برنامه‌های قرآنی و ترویج فرهنگ قرآنی دارد، گفت: در این کشور آموزش قرآن در سطح مبتدی انجام و به خواندن و روخوانی قرآن خلاصه می‌شود.

سجادی ادامه داد: متاسفانه فعالیت‌های قرآنی در کشور افغانستان از مسیر مراکزی که مرجع امور دینی هستند، انجام نمی شود از همین رو می‌طلبد آستان قدس رضوی و جامعه‌المصطفی(ص) با محوریت قرآن حضور پر رنگ‌تری در این کشور داشته باشند.

وی با بیان اینکه نقش آستان قدس رضوی در ترویج فرهنگ قرآنی و همگرایی اسلامی بسیار پر رنگ است، گفت: آستان قدس رضوی به عنوان مرجع فعال دینی و مذهبی و نهادی که دستاوردهای بزرگ اسلامی را رقم زده است، می‌تواند در جهت همگرایی گام بردارد.

سجادی خاطر نشان کرد: اگر یک فهم مشترک قرآنی در دنیای اسلام وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات و چالش‌های دنیای اسلام از بین خواهد رفت.

در پایان این مراسم ضمن تقدیر از برترین‌های قرآنی از دو اثر قرآنی با عناوین «بازیگر پنجم» و «من و قرآن» رونمایی شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha