یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۵
جامعه‌ امروز نیاز به تبلیغ با شیوه‌نوین دارد/ وجود ۱۱ کارگروه فعال و پویا در پژوهشکده باقرالعلوم(ع)

حوزه/ جامعه‌ای که اکنون در آن زندگی می‌کنیم نیاز به تبلیغ به شیوه‌نوین دارد، تبلیغ به صورت نوین در جامعه با تناسب زمان پویایی کمتری دارد ما وظیفه  داریم که شیوه‌های نوین تبلیغ را برنامه‌ریزی و به مبلغان مذهبی آموزش دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام عباس حیدری‌پور قائم مقام پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در نشست خبری آیین رونمایی از مجموعه دو جلدی حکمرانی نوین در قم، بیان کرد: اهداف پژوهشکده باقرالعلوم (ع) به این صورت است که تبیین و ارائه اندیشه اصیل اسلامی مبتنی بر مکتب امام خمینی(ره) و متناسب با نیازهای فکری اقشار مختلف جامعه به ویژه فرهیختگان باشد و بازشناسی و خوانش علمی سرمایه‌های علمی، تبلیغی، تربیتی دینی با روش‌های مختلف میدانی و اسنادی، مطالعات تطبیقی روش‌ها و سازمان‌های تبلیغی انجام شود.

حجت‌الاسلام حیدری‌پور در خصوص فعالیت‌های پژوهشکده باقر العلوم(ع) افزود: در خصوص تبلیغ دین و ترویج این فرهنگ ما در این مرکز اقدامات موثری را انجام داده‌ایم، ۱۱ کارگروه فعال و پویا در کنار هم در موضوعات مختلف مانند تاریخ و سیره، مطالعات تبلیغ، مطالعات اجتماعی و غیره مشغول به فعالیت هستند.

قائم مقام پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گفت: برای ما داشتن مدرک علمی ملاک مهمی نیست؛ ما بر اساس توانمندی‌ها و علاقه افراد پروژه‌ها را به آنها می‌سپاریم و تاکنون هم کسانی‌که ما در خدمت آنها بوده‌ایم به بهترین شکل ممکن پروژه‌ها تکمیل کرده‌اند.

حجت‌الاسلام حیدری‌پور تصریح کرد: جامعه‌ای که اکنون در آن زندگی می‌کنیم نیاز به تبلیغ به شیوه‌نوین دارد، تبلیغ به صورت نوین در جامعه با تناسب زمان پویایی کمتری دارد ما وظیفه داریم که شیوه‌های نوین تبلیغ را برنامه‌ریزی و به مبلغان مذهبی آموزش دهیم.

قائم مقام پژوهشکده باقر العلوم (ع) اظهار کرد: تبلیغ دین یک شیوه مرسوم و واحد دارد آن هم حضور یک روحانی بر روی منبر است اما این برای آشنایی نسل جدید با دین و مسائل دینی کفایت نمی‌کند، ما با همکاری پژوهشگران توانمند روش‌های حکمرانی و تبلیغ نوین را در مجموعه کتاب دوجلدی حکمرانی نوین گردهم آورده و قابل دسترس عموم قرار داده‌ایم.

وی افزود: در این دو کتاب حکمرانی نوین با افراد صاحب نظر در این موضوع مصاحبه‌های مختلف و مفیدی انجام شد، در ابتدا به موضوع تعیین اهداف و چارچوب ها، مقوله‌بندی محتوایی و طراحی اولیه نظام اطلاعات پرداختیم و اطلاعات جامعی را به صورت بانک اطلاعات جمع‌آوری کردیم.

حجت‌الاسلام حیدری‌پور ادامه داد: در مراحل بعدی کار افرادی که در جبهه انقلاب صاحب نظر بودند را لیست کرده و سپس بر اساس یک سری ارزیابی‌ها مصاحبه‌شوندگان نهایی را انتخاب کردیم ما در این پروسه تلاش کردیم که افراد نهایی ترکیب متعادلی از اندیشه‌ورزان، راهبرد اندیشان و راهبران میدانی جبهه انقلاب باشد.

قائم مقام پژوهشکده باقر العلوم (ع) در بخش پایانی سخنان خود گفت: فعالیت و رویکرد پژوهشکده باقرالعلوم از ابتدا که در سال ۱۳۶۷ افتتاح شد به تدریج تغییراتی داشته است اما در سال ۱۳۹۸ هویت پژوهشکده بازسازی شد و پژوهشکده تامین پشتوانه لازم در امور تبیین اسلام ناب و آشنایی و اشراف بر وضعیت فرهنگی در عرصه‌های اجتماعی خرد و کلان را بر عهده گرفت.

وی افزود: با توجه به تصمیم گرفته شده رویکرد ما به سمت علمی و پژوهشی تغییر پیدا کرد، ارتقا و کارآمدی سازمان تبلیغات اسلامی در امر تبلیغ دین اسلام و ایفای نقش موثر در بازآفرینی فرهنگی و اجتماعی کشور با پشتیبانی علمی و پژوهشی و اندیشه‌ورزانه از اهداف سامان تبلیغات اسلامی کشور است.

گفتنی است: سومین همایش ملی جریان حلقه‌های میانی پیشران حکمرانی مردمی و آیین رونمایی از مجموعه دو جلدی حکمرانی نوین، یکشنبه یکم خرداد ۱۴۰۱ از ساعت ۹ تا ۱۲ در تهران، نهاد ریاست جمهوری، طبقه ۸، سالن کوثر و یکشنبه هشتم خرداد ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در قم، سالن همایش‌های اداره‌کل تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha