پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
تصاویر / مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) و بزرگداشت مرحوم آیت‌الله فاطمی‌نیا در قزوین

 حوزه/ امام جمعه موقت تهران گفت: رئیس جمهور آبروی خود را برای جراحی اقتصاد بیمار کشور گذاشته، هر چند ممکن است نارضایتی‌هایی هم ایجاد شود، اما این اقدام جای تشکر دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، آیت الله سید احمد خاتمی، ظهر امروز در مراسم سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) و گرامیداشت استاد فاطمی نیا که در مسجد شیخ الاسلام قزوین از سوی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، گفت: مردمی بودن و مردمی زیستن، خدمت به مردم و اجرای اسلام شعار دولت سیزدهم است.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: منصفانه بپذیریم که اقتصاد کشور بیمار است؛ این بیماری مربوط به امسال و سال گذشته نیست و دولت های پس از انقلاب برای سامان دادن آن همت داشتند، اما در این عرصه چندان موفق نبودند.

وی عنوان کرد: اقتصاد کشور نیاز به یک جراحی داشت و این جراحی، نارضایتی به همراه دارد، اما دولت و شخص رئیس‌جمهور صادقانه وارد میدان شده اند، لذا همه اقشار با این دولت مردمی، دلسوز و انقلابی همراهی کنند.

آیت الله خاتمی عنوان کرد: دولت آقای رئیسی می‌توانست جراحی اقتصادی را در سال های آخر شروع کند، اما این عمل شجاعانه را از سال اول شروع کرد و صادقانه وارد کار شد؛ رئیس جمهور آبروی خود را برای جراحی اقتصاد گذاشته، هر چند ممکن است نارضایتی‌هایی هم ایجاد شود، اما این اقدام جای تشکر دارد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور عنوان کرد: دشمنان برای ایجاد یأس و ناامیدی در مردم و همچنین مقابله با برنامه دولت در جراحی اقتصادی، در حال فتنه انگیزی هستند که باید بیش از پیش مراقب نقشه های شوم آنها باشیم.

وی در ادامه بیان کرد: استان قزوین چهره های ممتاز و برجسته ای مانند شهید رجایی، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد(ره) و ... را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده و پرونده افتخار آمیزی دارد و روزگاری در اوج حاکمیت شیعه مرکز کشور بوده است.

رئیس جمهور شجاعانه وارد میدان درمان بیماری اقتصاد کشور شد

رئیس جمهور شجاعانه وارد میدان درمان بیماری اقتصاد کشور شد

انتهای پیام /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سید مصطفی هاشمی‌طبا/1 IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    25 0
    درحالی‌که رئیس‌جمهور محترم خود می‌گویند اقدام اخیرشان در حذف ارز ترجیحی و افزایش یارانه مردم، تغییر مسیر یارانه از عوامل تجاری کالای اساسی به مردم است (یارانه مستقیم)، برخی افراد صاحب‌منصب در دولت و مجلس از این اقدام به‌عنوان یک جراحی در اقتصاد ایران یاد کرده و از آن دفاع می‌کنند. کسانی‌که فکر می‌کنند اینک در ایران یک جراحی اقتصادی اتفاق افتاده، افرادی هستند که یا از مشکلات اقتصادی بی‌اطلاع هستند یا آن‌که اقتصاد را در آینه اعداد و ارقام پولی می‌بینند؛ همان‌گونه که مدیران دولتی نوعاً وقتی بودجه به آن‌ها ابلاغ می‌شود، مفهوم پول در ذهن‌شان نقش نمی‌بندد و فقط اعداد و ارقام برایشان مطرح است؛ چراکه مفهوم پول فقط برای کسانی که خود می‌توانند درآمد داشته باشند و از کارشان پول حاصل شود، روشن است و برای مدیران دولتی که خود درآمدزا نیستند، فقط عدد و رقم مطرح است. درحالی‌که اقتصاد کشور نوعاً بر تولید صنعتی، تولید کشاورزی و تولید خدمات پایه‌گذاری شده است، وزرای اقتصاد همه دوران‌ها در کشور (و نه فقط امروز) هرگز اعتنایی به این سه بخش نداشته‌اند و تنها اخذ مالیات هرچه بیشتر از این سه بخش مدنظر آنان بوده است، بدون آنکه تلاش کنند تا این سه بخش راه بهینه خود را بیابند. وقتی همه‌چیز در تغییرات پولی دیده می‌شود، آن‌گاه به تغییر مسیر یارانه، جراحی اطلاق می‌شود بدون آن‌که در اصل اقتصاد کشور تغییری حاصل شده باشد. اگر خوب دقت کنیم، در طول دهه‌های گذشته، به‌جای جراحی اقتصاد، حراجی پول داشته‌ایم. نباید از این اصطلاح تعجب کرد و کافی‌ است به حراج ارز در بازار کشور و حراج پول ملی و پایه پولی نگاهی بیندازیم. در ۴۰ سال گذشته، حسب آمار ریاست قبلی بانک مرکزی، ۳۵۰ میلیارد دلار از سوی بانک مرکزی به بازار آزاد ارز تزریق شده و این حراجی بزرگ ارز ملی که خون اقتصاد است، بوده است. مشتریان این حراجی نوعاً و بیشتر قاچاقچیان و صادرکنندگان سرمایه کشور بوده و هستند. در همین جهت، با افزایش پایه پول ملی، آن را بین سوداگران اقتصاد و مشتریان بانک‌ها به حراج گذاشته‌ایم و این به قیمت فشار به تولیدکنندگان و اقشار ضعیف جامعه بوده است. ... ادامه دارد
  • سید مصطفی هاشمی‌طبا/2 IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    22 0
    اقدام اخیر، یعنی تغییر جهت یارانه‌ها از واردکنندگان و توزیع‌کنندگان کالای اساسی به سمت مصرف‌کننده، دارای استدلالی مناسب بوده، اما به‌نظر می‌رسد قضاوت درباره نتایج آن بسیار زود است و ناچار باید آن را به آینده موکول کرد؛ هرچند مخالفان بسیاری هم‌اکنون استدلال‌های خود را بیان می‌کنند.اقدام اخیر هرچه باشد، هرگز جراحی اقتصادی نیست و شاید با این اقدام، روند حراجی پول ملی سرعت گیرد. اما باید دانسته شود که حتماً کشور ما به جراحی اقتصادی نیازمند است و کلید آن در بیان مقام معظم رهبری، یعنی دانش‌بنیان‌کردن تولید و نیز صرفه‌جویی‌های ملی خواهد بود و صدالبته وزیر اقتصاد باید اقتصاد را از دریچه سه‌گانه ذکرشده تولید نگاه کند و نه اعداد و ارقام پولی که فقط می‌تواند به جنبه منفی آن بیفزاید. اگر می‌خواهید بدانید جراحی اقتصادی یعنی چه، می‌توانیم فهرستی هرچند ناقص بنویسم: جراحی اقتصادی یعنی ساماندهی کشاورزی تا سالانه ۲۰ میلیارد دلار از خارج کالای اساسی نخریم و غذای ملت وابسته به بیگانگان و کفار نباشد. جراحی اقتصادی یعنی با سرمایه‌های داخلی و جذب سرمایه‌های خارجی سرمایه‌گذاری کنیم و خام‌فروشی (اعم از نفت، معادن و تولید کشاورزی) نداشته باشیم. جراحی اقتصادی یعنی روزانه صد میلیون لیتر بنزین نسوزانیم و آن‌را به‌شدت تقلیل دهیم. جراحی اقتصادی یعنی زباله‌ها و فاضلاب را به پول تبدیل کنیم؛ به‌جای آن‌که فضا، زمین و رودخانه‌ها را آلوده کنیم. جراحی اقتصادی یعنی جلوگیری از مصرف معادل ۲۵۰ میلیارد دلار سوخت فسیلی برای تولید برق و تولید برق از انرژی طبیعی و صرفه‌جویی در مصرف برق، به‌خصوص در مناطق شهری، به‌جای قطع برق کارخانه‌های تولیدی. جراحی اقتصادی یعنی جلوگیری از قاچاق کالا از خارج به ایران و از ایران به خارج. با وجود ستاد مبارزه با قاچاق که سال‌هاست فعالیت دارد، در همین سال‌ها مرتب برحسب آمار رسمی ۲۰ تا ۳۰ میلیارد نخ سیگار قاچاق وارد کشور می‌شود. جراحی اقتصادی یعنی به‌جای مراودات خارج از سیستم بین‌المللی بانکی که هزینه زیادی برای کشور دارد، مبادله بین‌المللی رسمی بانکی را جایگزین کنیم. ... ادامه دارد
  • سید مصطفی هاشمی‌طبا/3 IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    21 0
    جراحی اقتصادی یعنی جلوگیری از خشک‌شدن نخل‌های سرزمین‌مان که تاکنون هفت‌ میلیون نفر از آن‌ها خشکیده است. جراحی اقتصادی یعنی مراودات با کشورهای مختلف به‌جای رضایت با رابطه اقتصادی با کشورهایی که بالقوه و بالفعل دشمن هستند و منافقانه و سوداگرانه رابطه ایجاد کرده‌اند. آری، حذف ارز ترجیحی اگرچه اقدامی بسیار خوب شجاعانه، مسئولانه و... است، هرگز جراحی اقتصادی نیست و با گذشت زمان همه‌چیز به جای اول بازمی‌گردد و همه عوامل تخریب ایران و منهدم‌کننده اقتصاد، بر جای خود استمرار خواهند داشت. اگر این حرف‌ها نادرست است، حداقل دستور رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی را جان ببخشید. بررسی کنید کدام بند دستورالعمل اقتصاد مقاومتی مورد توجه، عنایت و اجرا قرار گرفته است. دستورالعمل اقتصاد مقاومتی هم مثل همه برنامه‌های تدوینی و مصوب، جایگاهش در قفسه‌های دربسته که هیچ، در گاوصندوق‌ها شده است.
  • 12 IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    14 0
    براي فردا روزي كه معلوم بشه ا نه تنها جراحي در كار نبوده بلكه اين فقط يه مسكن موقت براي تسكين درد بوده هم جوابي خواهيد داشت؟ كجاي اين تصميم جراحي اقتصاديه ؟ نهايتش دارين به يه بيمار سرطاني كه درد تمام وجودش رو گرفته استامينوفن ميدين