به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، صفر نصراله زاده، امروز در اجلاسیه دانشگاههای سراسر کشور به میزبانی دانشگاه تبریز با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد،گفت: شهر تبریز شهر شهیدان شاهد، علامهها و شهیدان محراب آیت الله مدنی(ره) و آیت الله قاضی طباطبایی(ره)، لشکریان عاشورایی و فرماندهان دلاوری چون شهید باکری و یارانش است که دانشگاه تبریز نیز مشهدالشهدای دانشگاههای کشور است.
رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: دانشگاه تبریز با سابقهای حدود ۷۵ ساله بعد از دانشگاه تهران بهعنوان قدیمیترین دانشگاه ایران بوده و در میان پنج دانشگاه جامع و ۱۴ دانشگاه برتر کشور افتخار آفرینی میکند.
وی افزود: بیش از ۲۱ هزار دانشجو در ۱۲۰ رشتهی کارشناسی، ۴۴۱ رشتهی کارشناسی ارشد و ۳۰۳ رشته گرایش دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: تعداد ۲۰ دانشکده با بیش از ۹۰ گروه آموزشی در کنار انواع مراکز آموزشی و تحقیقاتی در این دانشگاه فعالیت میکنند.
وی در رابطه با زیربنای دانشگاه نیز گفت: فضای عمومی دانشگاه ۸ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۸۷ متر مربع بوده و زیر بنای ساختمانی آن نیز ۴۰۲ هزار و ۵۷۶ متر مربع و زیر بنای در حال ساخت آن نیز ۴۰ هزار و ۸۵ متر مربع است.
نصراله زاده خاطرنشان کرد: برنامهی راهبردی دانشگاه ماهها قبل با استناد بر اسناد بالادستی و هم راستا با برنامههای پیشنهادی وزیر علوم که در مجلس شورای اسلامی تایید شده و به استحضار رسیده است، پس از طرح و تایید در شورای دانشگاه به دستور هیأت امناء رسیده و مبنای پیشرفت و توسعهی دانشگاه در کلیهی سطوح مدیریتی قرار گرفته است.
وی متذکر شد: این برنامه که به صورت دقیق و عملیاتی طراحی شده و از کلیهی پشتیبانیهای لازم و شاخصهای ارزیابی برخوردار است، در مدت کوتاه دورهی مدیریتی ما، کارگروههای تخصصی برای ارائهی راهکارها و برنامههای عملی آغاز شده و کار خود را آغاز کردهاند.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به کارگروههای مختلفی که در دانشگاه ایجاد شده است، بیان کرد: کارگروههای مختلفی در حوزهی آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تحقیقات و فناوری، دیپلماسی علمی و توسعهی همکاریهای بین المللی و کارگروههای مختلفی در حوزهی پشتیبانی و توسعهی منابع تشکیل شده است که امیدواریم باتوجه بر برنامههای وزارتخانه پیش رفته و اتفاقات خوبی در دانشگاه رقم بخورد همچنین برش معاونتی و دانشکدهای تهیه شده است که امیدواریم پس از ابلاغ و زمان بندی لازم شاهد پیشرفت دانشگاه باشیم.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص اهم اقدامات انجام شده در دانشگاه، گفت: در حوزه های مختلف، پنج اولویت اصلی در برنامههای دانشگاه تنظیم شده و اقدامات زیادی نیز در راستای آنها انجام شده است.
نصراله زاده خاطرنشان کرد: علاوه بر تشکیل کارگروههای مورد نیاز، وضعیت مالی تا حدودی ساماندهی شده، مطالبات همکاران پرداخت و تعامل با استانداری و سازمانهای مختلف و مدیران صنایع در بخش خصوصی و دولتی انجام شده است و قراردادها و تفاهم نامههای متعددی برای برقراری ارتباط موثر دانشگاه و جامعه نیز منعقد شده است.
وی ادامه داد: مستند سازی زمینههای دانشگاه پیگیری شده و ارتباط مستمری با خیرین برای ایجاد زمینههای مناسب و کمک به دانشگاه انجام شده و همچنین اتاق فکر دیپلماسی علمی و مرجعیت علمی را در دانشگاه تشکیل دادهایم.
رئیس دانشگاه تبریز اضافه کرد: ایجاد کوریدور شمال و توسعهی همکاری علمی میان کشورهای حوزهی قفقاز نیز در برنامههای دانشگاه قرار گرفته و جلسات متعددی نیز با دانشگاههای عراق و ترکیه انجام شده و تفاهمنامههای متعددی نیز منعقد شده است تا دیپلماسی علمی دانشگاه با قدرت پیش رود.
وی اظهار کرد: اقدام بعدی ما استفاده از نیروهای مومن و علمی در بدنهی دانشگاه است و سامانهی ساجد را نیز ایجاد کردیم. همچنین هاب فناوری و نوآوری ایجاد و احصا نیازهای کشوری و استانی در نظر گرفته شده است.
نصراله زاده ادامه داد: ایجاد زیرساختها و هماهنگیهای لازم در زمینهی گسترش مراکز رشد انجام شده و محصولات فناور خوبی در دانشگاه تولید شده است که پردیس نوآوری و فناوری دانشگاه نیز طی روزهای اخیر به همت حضرتعالی افتتاح میشود.
وی در پایان یادآور شد: ما اولین دانشگاه در ایجاد رستورانهای مکمل و طرح تاک هستیم که پنج رستوران در بخش خصوصی در حوزهی دانشجویی احداث شده و آشپزخانه سبز که با سیستم بخار مرکزی کار کرده و سبب حفظ و ارزش سلامت غذایی میشود و ۸۰ درصد انرژی را هم صرفه جویی میکند نیز برای در دانشگاه تبریز تاسیس شده است.
نظر شما