به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، محسن پوراحمد خمینی، روانشناس و کارشناس خانواده، در نشست پژوهشی با موضوع «طلاق عاطفی بین همسران و راهکار رهایی از آن» در جمع طلاب مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس(س) دولت آباد گفت: طبق آیه ۲۱ سوره روم هدف از ازدواج رسیدن به آرامش است. طی پژوهش های به عمل آمده زمانی که یک همسر به شوهر خود اذعان می کند که من در کنار شما آرامش دارم باعث تزریق روحیه نشاط و شادی در زندگی می شود و آرامش بین زوجین و فرزندان تشدید خواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از علل سلب آرامش در خانواده به ویژه بین همسران قهر زوجین با یکدیگر است که بسیار هم فراگیر و عادی شده است. یکی از علل این قهرهای وقت و بی وقت همسران این است که ایشان تعریف غلطی از ازدواج در زندگیشان نقش بسته است و نمی دانند که ازدواج یک قرارداد شرعی و قانونی ،عرفی و اخلاقی است که فرقی با قرارداد های دیگر ندارد که برمبنای این قرارداد یک سری حقوق و وظایف بر زن و مرد تعریف می شود، مثلا مرد باید در جهت تامین رزق حلال، پوشاک، مسکن و... بکوشد و زن نسبت به نیازهای مرد کوتاهی نکند و بدون اجازه همسر از منزل خارج نشود و ....
روانشناس و مشاور خانواده گفت: ممکن است بعضی از خانواده ها از لحاظ علمی، رتبه و جایگاه اجتماعی بالایی داشته باشند، ولی گاهی این علم هیچ به درد زندگی آنها نمی خورد، چرا که نمی توانند همدیگر را تحمل کنند و در کنار همدیگر آرامش داشته باشند و ای کاش دو واحد درس مهارت زندگی کسب می کردند تا طبق آیه ۲۱ سوره روم هدف از ازدواج برایشان محقق میشد و به آرامش می رسیدند.
پوراحمد با تاکید برکسب مهارت های لازم توسط زن و شوهر در زندگی مشترک، گفت: یکی از دلایل سرد مزاجی بانوان در زندگی مشترک علاوه بر عدم ابراز محبت به یکدیگر، عدم رعایت بهداشت توسط آقا هم می باشد. لذا زوجین باید نسبت به یکدیگر مهربان باشند و از لحاظ روحی تسکین دهنده همدیگر باشند که این مهم با انجام امور ساده و جزئی همچون رعایت مسائل بهداشتی، لقمه گذاشتن دهان یکدیگر، نوازش کردن همسر، دلجویی از او در گرفتاری ها و... محقق می شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه بعضی از خانم ها نقش و وظیفه خود در حیطه مادری و فرزندآوری را فراموش کرده اند، گفت: بهترین و بالاترین، ایمانی ترین، زیباترین و باسوادترین شغل (نقش مادر) در نظام آفرینش شغل شریف مادری و فرزندآوری است و فقط در دو حالت زوجین می توانند بگویند که حجت بر ما تمام است و فرزندی به دنیا نیاورند که اولا بچه دار نمی شوند و ثانیاً زوجینی که توان تربیت فرزند خوب را ندارند؛ در این دو صورت تکلیف از ایشان ساقط است.
انتهای پیام
نظر شما