به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین رضا اسکندری، دبیر کنگره علمی و بینالمللی امناءالرسل طی سخنانی با اشاره به هدف برگزار این کنگره اظهارکرد: این کنگره با هدف ایجاد بستری برای تعامل علمی میان حوزه علمیه قم و نجف اشرف برنامه ریزی شده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی مشکات حکمت افزود: امروز دستهایی شیطانی و بدور از تقوا با بهره گیری از قدرت رسانه ای معاند در صدد است میان این دو حوزه مبارک و کهن فاصله بیاندازد و به نوعی این دو حوزه مقدس را دور از یکدیگر نشان دهد در حالیکه واقعیت نشان از عمق تعامل و مراودات علمی و دانشی میان این دو حوزه مقدسه دارد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود و هجمه دشمنان اسلام و تشیع، درصدد هستیم با برگزاری این کنگره مشترک و دعوت از اساتید برجسته حوزه علمیه نجف و قم در اذهان عمومی نوعی شبهه زدایی داشته باشیم. امروز جهان اسلام و حتی غیرمسلمانان باید نسبت به دستاوردهای علمی ومعرفتی این دو حوزه علمیه مبارک به درکی از شناخت و آگاهی برسند و با قله های علمی آن آشنا شوند.
حجتالاسلام والمسلین اسکندری تأکید: طلاب و فضلای جوان دو حوزه می بایست با پیشینه پر افتخار و آثار علمی و پژوهشی و نیز سیر و سلوک عالمان حوزه های علمیه شیعی در قم و نجف آشنا شوند و یکی از روشهای ماندگار برای تحقق این مهم برگزاری کنگرههای علمی و چاپ و نشر خروجی های آن برای ثبت در تاریخ است که به لطف الهی با همت فضلای دو حوزه در دبیر خانه دائمی امناء الرسل در حال تحقق است.
دبیر کنگره علمی و بینالمللی امناءالرسل ادامه داد: بحمدالله بعد از دو سال مطالعه و کار پژوهشی و تحقیقاتی در ایران و عراق و تشکیل دبیرخانه ای در هر دو حوزه علمیه با محوریت حوزه علمیه قم به مدل مشترکی از همکاریها دست یافته ایم.
وی با تاکید بر حفظ بُعد علمی کنگره امناء الرسل افزود: تاکنون با برگزاری ۳۰ پیش نشست علمی در ایران و سه نشست علمی در عراق، گردآوری و چاپ ۵۰ جلد کتاب و همچنین گردآوری همین تعداد اثر چاپ نشده توسط مؤسسه انتشارات مرکز مدیریت حوزه های علمیه از حضرت آیت الله سیدمحمدمهدی موسوی الخرسان، تولید نرم افزار مجموعه آثار ایشان به همت مرکز کامپیوتری نور، راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی مرتبط با کنگره بخشی از فعالیت های انجام شده توسط کمیته های علمی و اجرایی است.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری با اشاره به شخصیت علمی آیت الله خرسان گفت: ایشان با اینکه در سن ۹۴ سالگی هستند اما مطالعات روزانه و کرسی های درس وبحث شان درحد توان پابرجاست، دست به قلم بودن ایشان و سبک زندگی آیت الله خرسان می تواند الگوی بسیار ارزشمندی برای طلاب جوان حوزه های علمیه ایران و عراق باشد. آماده سازی ۷ جلد کتاب و پیاده سازی محتوای آن از تألیفات اخیر آیت الله خرسان است که سه جلد با موضوع امام حسن(ع)، سه جلد با موضوع امام حسین(ع) و یک جلد با موضوع مهدویت در حال آماده سازی است.
دبیر کنگره علمی و بینالمللی امناءالرسل خطاب به مدیران روابط عمومی نهادهای همکاری در کمیته اجرایی کنگره تصریح کرد: امروز این حرکت عظیم علمی و دانشی بین حوزه علمیه قم و نجف اشرف نیاز به حضور رسانه ای و ظرفیت های فرهنگی و اطلاع رسانی شما عزیزان دارد که امید است با بهترین کیفیت به سرانجام رسد.
در ادامه این نشست ۱۵۰ دقیقه ای، مدیران روابط عمومی و ارتباطات مجمع جهانی تقریب مذاهب، جامعه الزهرا(س)، حوزه علمیه خواهران، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی و مرکز کامپیوتری نور نکته نظرات خود را ارائه کردند.
لازم به ذکر است، کنگره علمی امناء الرسل، تکریم احیاگر بصیر حضرت آیت الله سیدمحمد مهدی موسوی الخرسان در روزهای دوم و سوم شهریور ماه سال جاری در قم مقدس و روزهای پانزدهم و شانزدهم مهرماه در نجف اشرف برگزار خواهد شد.
۳۱۳/۱۷
نظر شما