به گزارش خبرگزاری حوزه از ارومیه، فاطمه محترم، امروز در نشستی که با عنوان سبک زندگی عفیفانه در سالن بسیج حقوقدانان آذربایجان غربی برگزار شد، با تبریک اعیاد دهه ولایت و فرارسیدن هفته حجاب و عفاف، اظهار داشت: حجاب و عفاف به معنی بازدارندگی است، هرچند واژه حجاب بهمعنای پوشش و مانع است، ولی در حالت کلی این دو مقوله به معنی منع و امتناع به کار میرود و تفاوتشان در این است که منع و بازداری در حجاب ظاهری و در عفت مربوط به باطن است.
وی ادامه داد: هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیشتر باشد در تقویت روحیه باطنی و درونی عفت، تأثیر بیشتری خواهد داشت و حجاب ظاهری از عفت درون نشأت می گیرد.
استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی تصریح کرد: واژه حجاب در قرآن با دو کلمه خُمر و جلابیب به کار رفته است؛ خُمر همان روسری و مقنعه است و جلابیب جامهای است که سراسر بدن را میپوشاند و در جامعهی امروزی و براساس تفسیر مفسران مصداق بارز آن چادر می باشد.
وی در ادامه افزود: زندگی عفیفانه دارای ابعاد مختلف میباشد و برای دستیابی به آن باید عفت در خیلی از امور رعایت شود که قران کریم عفت در پوشش را یکی از مصادیق آن می داند.
محترم اضافه کرد: رعایت حیا در مقابل نامحرم یکی دیگر از مصادیق عفت در قرآن میباشد که خداوند می فرماید: در خانههایتان بمانید و همانند عصر جاهلیت تبرج نداشته باشید، چرا که این امر باعث جلب توجه میشود و مصداق بارز تبرج در جامعه امروزی آرایشها و مدهای غیر متعارف است.
وی بیان کرد: سومین نوع عفت، عفت در نگاه است و خداوند در قرآن خطاب به مردان و زنان می فرماید؛ از خیره شدن به نامحرم خودداری کنید. همچنین در آیه ۲۲ سوره احزاب پروردگار عالم اشاره می کنند، در گفتار خود نرمی و طنازی نداشته باشید تا بیماردلان طمع نکنند.
استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی، رعایت حیا در راه رفتن را پنجمین مصداق عفت عنوان کرد و گفت: خداوند متعال در آیه ۳۱سوره نور میفرماید؛ پاها را بر زمین نکوبید تا زینتهای شما آشکار نشود و مصداق زینت، همان خلخال در قدیم و یا کفشهای پاشنهبلند در عصر حاضر میباشد که باعث جلب توجه می شود.
وی در پایان عنوان کرد: بر اساس توصیه قران کریم باید در رفت آمد های خود به خانه های هم عفت و حیا را رعایت کنیم، بنابراین زندگی عفیفانه زمانی محقق می شود که فرد مصادیق بیان شده را در زندگی خود رعایت کند.
انتهای پیام