پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در نشست تحلیلی تبیینی«ره بر» با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری، گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب می‌تواند به عنوان متنی محوری قرار بگیرد و منشور روشنی برای تحولات مورد نظر در نهاد نماز جمعه باشد و به عنوان نقشه راهی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، در نشست تحلیلی تبیینی«ره‌بر» با موضوع «تحلیل بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) در دیدار با ائمه جمعه» که امروز سه‌شنبه؛ ۱۱ مرداد ماه به صورت مجازی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: رمزگشایی از ظرفیت های بی نظیر نماز جمعه در صدر بیانات رهبر معظم انقلاب بود. ایشان در این دیدار جمع بندی فاخر و برجسته‌ای از نماز جمعه داشتند و آن را یک فریضه صد درصد استثنایی عنوان کردند و حتی ایشان آن را از حج نیز استثنائی تر عنوان کردند و جنبه ذکر ا... و حضور مردم را دو مولفه اصلی حیات طیبه ذکر کردند که به همراه استمرار هفتگی و ترکیب بین سیاست و دیانت فرصت فوق العاده ای را در اختیار می گذارد.

وی با اشاره به اینکه بیست و پنجمین دیدار ایشان امسال با نقطه عطفی همراه بود، گفت: هم به لحاظ جنس بیانات و نکات ممتاز و هم شرایط محیطی جامعه و وضعیت امروز این نشست نقطه عطفی بود که می تواند بین شرایط قبلی و پیش رو فاصله بیندازد و بیانات رهبر معظم انقلاب می‌تواند به عنوان متنی محوری قرار بگیرد و منشور روشنی برای تحولات مورد نظر در نهاد نماز جمعه باشد و به عنوان نقشه راهی خواهد بود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور افزود: یکی از نکات مهم ایشان مقایسه وضعیت فعلی با آنچه که باید باشد، است و ایشان با تعابیر منصفانه و آمیخته با محبت به این فاصله اشاره کردند که باید به سمت نقطه مطلوب با همکاری همگانی و مجاهدت نهادهای مختلف برای بهره مندی از این ظرفیت آسمانی حرکت کنیم.

وی اظهار کرد: در این جلسه مقام معظم رهبری ۶۰ بار به واژه مردم و حضور مردمی اشاره و تاکید کردند. در نظریه مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی ما با یک ترکیب اتحادی به این معنا که مردم کاملا متاخذ از اسلامیت است، مواجهیم و نماز جمعه تنها نمازی است که باید به جماعت خوانده شود و به تعبیر رهبری ترکیب حضور مردم با ذکر الله نماز جمعه است و مسئله حضور مردم و کمیت آن دارای اهمیت ویژه است یعنی دست اندرکاران باید مراقبت کنند اگر این هفته جمعیت کاهش پیدا کرد حتما باید نگران شوند.

رفتار ائمه جمعه با همه اقشار باید پدرانه باشد و آن ها را گرد این سفره معنوی بکشاند

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: استمرار هفتگی، نماز جمعه را به یک قرارگاه تبدیل می کند که می تواند از همفکری ها تا همکاری ها را در پرتو خودش داشته باشد و می تواند به عنوان یکی از حلقه های زنجیره جمهوری اسلامی باشد؛ مقام معظم رهبری بر لزوم رفتار پدرانه امام جمعه با همه اقشار تاکید می کنند و می فرمایند شما باید همه را سر این سفره معنوی بکشانید. لزوم سلوک مردمی ائمه جمعه که از مواجهه شایسته و بی تکلف با مردم نشأت می گیرد و باز کردن حساب ویژه برای جوانان، چرا که حضور جوانان علاوه بر نشاط استمرار نسلی را دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: تأکید بر تشکل های جوانان، بازتولید مفاهیم انقلابی و دینی به زبان روز ، خدمات اجتماعی، نظارت بر ستادها برای حفظ مردمی بودن و حفظ اعتماد مردم، منع شدید ائمه جمعه از فعالیت های اقتصادی و تاکید وابستگی اقتصادی به مردم که باعث افتخار روحانیت است که البته ما از قبل، پیرو بیانات رهبر معظم انقلاب فعالیت های اقتصادی را تعطیل کرده بودیم و فعالیت های جاری را هم زیر نظر گرفتیم و حسابرسی می شود، از دیگر فرمایشات ایشان بود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: رهبر معظم انقلاب در باب خطبه ها نیز به گرمی و صمیمیت اتحادآفرین، امید بخش، غنی بودن و گره گشایی اشاره می کنند که برای صیانت از افکار عمومی در برابر شبهه پراکنی دشمنان و دلگرمی مومنان نیاز است.

وی گفت: در مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب خط روشنی دیده می شود که عبارت از حضور مردمی و تقویت بنیه مردمی در نمازهای جمعه است و اینجا جایی است که باید مرکز ثقل نمازهای جمعه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha