به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبههای نماز جمعه ۱۴ مرداد که در مصلای قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: امام علی (ع) میفرمایند، متقین روزهای کوتاهی را با صبر، بردباری و پایداری سپری میکنند، اما در قیامت به خاطر صبری که در برابر مشکلات زندگی داشتند احساس راحتی و آرامش میکنند.
وی با بیان اینکه ما تا حسین (ع) و نام ایشان را داریم به این کشور آسیبی وارد نخواهد شد، اظهار کرد: امروز هفتم محرم، روزی است که آب را بر امام حسین (ع) بستند و فردا نیز که هشتم محرم است، روز اتمام حجت امام حسین (ع) با لشکر دشمن است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: برخی میگویند عاشورا درس مذاکره است در حالی که صحبتهای امام حسین (ع) با دشمن مذاکره نبود، بلکه اتمام حجت بود.
وی با اشاره به اینکه مسئولین فرهنگی و خیرین هیئتها را تقویت کنند، زیرا اگر اینها را تقویت نکنند جوانان به جای دیگری میروند، گفت: امام حسین (ع) برای حاکمیت دین قیام کرد و انقلاب ما نیز برخاسته از همین نهضت عاشورا است و ما فریاد حاکمیت دین را میزنیم و اگر مسئولین هم گاهی اوقات توجه ندارند ما باید تذکر بدهیم.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه اظهار کرد: خدا نکند انقلابی که شما برای اقامه عدل به اینجا رساندهاید پشت آن را با تبلیغات زهرآگین دشمن خالی کنید؛ زیرا لطمه به انقلاب وارد میشود و اگر دشمن شما را نبیند، میآید.
وی با بیان اینکه حسین بن علی (ع) اهدافی داشتند که در هیئتها باید موشکافانه بررسی و بیان شود، عنوان کرد: غیرت دینی و بیتفاوت نبودن در برابر گناه از اهداف و درسهای عاشورا است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مداحان از نعمت خدادادی که به آنها عطا شده است در جهت جذب نسل جوانان استفاده کنند، اضافه کرد: عزاداریها و عاشورا، دشمن را به کما میبرد.
وی با اشاره به روز خبرنگار و سالگرد شهید صارمی، خطاب به رسانهها و خبرنگاران گفت: خبرنگاران و رسانه وظیفه بیان حقایق را دارند و شهید صارمی تا پای جان پیش رفت.
دبیر شورایعالی حوزه های علمیه با اشاره به اینکه خبرنگاران ما جهاد گران هستند، ادامه داد: جهاد تبیین که رهبر معظم انقلاب بیان کردند علاوه بر اینکه متوجه مجموعههای ما است متوجه رسانهها و خبرنگاران نیز هست.
آیتالله حسینی بوشهری در خطبه اول با بیان اینکه بهرهمند از نعمتها و عنایت الهی در دنیا و آخر از ویژگیهای افراد متقی است، عنوان کرد: گناه از عوامل بازدارنده انسان از عبادت خدا است که رابطه انسان با خدا قطع میکند و آثار فراوانی دارد که هرکدام از این آثار نقش تخریبی و از بین برنده بُعد معنوی انسان دارد.
وی در رابطه با عوامل و راهکارهای موفقیت انسان در ترک گناه اظهار کرد: ما داری حب ذات هستیم و خودمان را دوست داریم، همچنین دوست داریم منافع را به سمت خودمان جذب کنیم و تلاش میکنیم ضررها هرچقدر هم کوچک است را هم از خودمان دفع کنیم.
خطیب جمعه قم بیان کرد: برای ترک گناه باید نسبت به گناه شناخت پیدا کنیم اگر ضرر گناه را بدانیم و متوجه شویم این گناه در دنیا و در آخرت چه ضررهایی به ما میرساند با توجه به حب ذاتی که دارد دست از گناه بر میداریم.
وی با تأکید بر اینکه اگر این عامل در زندگی ما جا باز کند میتوانیم دست از گناه برداریم، گفت: خداوند بیان کرده است که در روز قیامت هیچ کسی گناه دیگری را بر عهده نمیگیرد و همه رفتارهای کوچک و بزرگ در نامه اعمال نوشته است و جای انکار نیست.
وی با بیان اینکه قرآن از زبان کفار مطلبی را بیان میکند و بلافاصله میگوید حرفهای آنها دروغ است، تصریح کرد: خداوند میفرماید «وَ قالَ الَّذینَ کَفَرُوا لِلَّذینَ آمَنُوا اتَّبِعُوا سَبیلَنا وَ لْنَحْمِلْ خَطایاکُمْ وَ ما هُمْ بِحامِلینَ مِنْ خَطایاهُمْ مِنْ شَیْءٍ إِنَّهُمْ لَکاذِبُونَ» و کافران به کسانی که ایمان آورده بودند گفتند: شما از راه ما پیروی کنید تا ما (اگر آخرتی و عقابی باشد) گناهان شما را بر عهده گیریم؛ و هرگز آنها بر عهده گیرنده چیزی از گناهان اینها نیستند آنها حتماً دروغ میگویند.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: نسل جوان توجه کنند هر راهی که جلوی پای آنها گذاشتند نروند؛ زیرا فردای قیامت دادرسی به جز خدا نیست و خدا هم به پرونده اعمال ما نگاه می کند.
۶۲\۳۱۳