دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸
حضرت زینب(س) رسانه عاشوراست

دبیر جشنواره تئاتر فجر گفت: حضرت زینب (س) بزرگترین رسانه عاشوراست، زیرا خطبه‌های آتشین آن حضرت در کوفه و شام، باعث شد حقایق عاشورا تا به امروز زنده بماند.

به گزارش خبرگزاری حوزه،کوروش زارعی در نشست جشنواره مطبوعاتی چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر که با حضور کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد و افشین نظری دبیر اجرایی جشنواره امروز ۲۴ مردادماه در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، اظهار کرد: ایام زینبیه است. این روزها متعلق به حضرت زینب (س) است برای همین در ابتدای سخنان جای دارد این مناسبت را به همه تسلیت گویم. حضرت زینب را باید یک رسانه نامید چراکه خطبه‌های آتشینی که این بزرگوار در کوفه و شام بیان کردند پرده از چهره امویان بر انداخت و حقایق قیام عاشورا را مشخص کرد. در حقیقت باید بگویم اگر حضرت زینب (س) کربلا را با زبان بلند فریاد نمی‌زد شاید امروز عاشورایی باقی نمانده بود.

دبیر جشنواره مطبوعاتی چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر افزود: برای اینکه بتوانیم جشنواره چهل‌ویکمین را به بهترین نحوه برگزار کنیم جلسات هم اندیشی مختلفی برپا کردیم. به ویژه هم اندیشی با اهالی رسانه مسیرهای جدیدی را پیش روی ما گذاشت. امیدواریم بتوانیم با همیاری همه اهالی و علاقمندان به تئاتر جشنواره‌ای برگزار کنیم که در مسیر ترویج فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی باشد. مطلب بعد اینکه، دو دهه است که در جشنواره تئاتر فجر حضور فعال دارم جوایز بسیاری را هم کسب کردم برای همین خود را تربیت شده تئاتر می‌دانم. در چنین شرایطی طبیعی است که تا هر کاری انجام دهم تا این فستیوال بتواند شور و شوق لازم را به دست بیاورد. یکی از راهکارها به صحنه بردن نمایش‌هایی بود که برای اولین بار در این رویداد روی صحنه خواهند رفت.

وی با بیان اینکه در جشنواره کارهای برای اولین بار روی صحنه می‌رود، بیان کرد: در جشنواره فیلم فجر شاهد نمایش فیلم‌هایی برای اولین بار هستیم. در حوزه تئاتر نیز باید این اتفاق رخ دهد و جشنواره تئاتر فجر به نوعی رونمایی از محصولات جدید هنر تئاتر باشد. این موضوع خواست ماست اما برای محقق شدن آن هنرمندان باید به ما یاری لازم را رسانند. یکی از اتفاقات خوب در جشنواره این دوره مشخص بودن نام هیئت داوران و هیئت انتخاب و بازبینی است. این مسئله به نوعی شفافیت را رقم خواهد زد و باعث می‌شود دقت نظر در آثار فستیوال فجر بالاتر رود.

زارعی با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر نیازمند حمایت‌های مالی است گفت: هنوز بودجه مشخصی برای این رویداد در نظر گرفته نشده است در صورتی که اگر برای جشنواره فجر سرمایه گذاری لازم صورت نگیرد روی کیفیت کار تاثیر گذاشته خواهد شد. برای مثال دعوت گروهای خارجی نیازمند پول کافی است اما اگر این خواسته مهیا نشود چگونه قادریم بخش بین‌الملل را برگزار کنیم؟

دبیر جشنواره با بیان اینکه حمایت از هنرمندان شهرستانی جز اولویت‌هاست، بیان کرد: پایه و اساس تئاتر این سرزمین شهرستانها هستند. هنر این سرزمین هنرمندان بسیار متخصص و آگاهی داریم که کار خود را از شهرستانها شروع کردند با این توضیح تئاتر فجر تلاش می‌کند زمینه دیده شدن هنرمندان شهرستانی را بیشتر فراهم کند. قرار است در فستیوال تئاتر فجر ورکشاپ‌های با حضور اساتید خارجی برگزار شود در این رویداد تلاش داریم به صورت پایه‌ای و ریشه‌ای تئاتر را اشاعه دهیم. در ضمن باید اضافه کنم کیفیت تولیدات برایمان اهمیت ویژه دارد. پس کارهایی که در راستای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی باشد مورد حمایت خواهند بود.

زارعی درباره بخش‌های مختلف این جشنواره چنین توضیح داد: مسابقه بزرگ نمایش‌های صحنه‌ای، مسابقه نمایش‌های خیابانی، مسابقه نمایشنامه نویسی، مسابقه رادیو تئاتر، مسابقه پژوهش تئاتر، مسابقه تئاتر ملل، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر و در نهایت بخش ویژه قسمت‌های مختلف جشنواره را شکل می‌دهند.

بازیگر فیلم «رستاخیز» درباره بخش مسابقه نمایش‌های خیابانی چنین توضیح داد: به جز بخش مهمان، تمامی آثار این بخش که به طور مشخص برای جشنواره تولید شده‌اند در رقابت قرار خواهند گرفت. این آثار یا به صورت مستقیم یا ارسال فیلم اثر به دبیرخانه مجوز حضور در بخش را دریافت خواهند کرد یا از طریق معرفی جشنواره‌های ملی به عنوان برگزیده به این بخش دعوت خواهند شد. بدیهی است در صورت تکراری بودن اثر دبیرخانه جشنواره در هر مرحله مجاز به حذف آن خواهد بود.

زارعی در پایان با بیان اینکه بخش ویژه، غیررقابتی است گفت: این بخش به شکل غیر رقابتی به انتخاب دبیرخانه جشنواره از بین آثار فاخر در راستای اولویت‌های ارائه شده در فراخوان برگزار می‌شود. حداکثر آثار پذیرفته شده در این بخش 10 اثر خواهد بود همچنین مجالس شبیه‌خوانی که وجهی شاد آور است به منظور حمایت از نمایش‌های آئینی در این قسمت انتخاب می‌شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha