به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین فیاضی در درس اخلاق که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد با اشاره به روایت«إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ» از پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان ساخت: هدف بعثت خداوند در آیات قرآن به تعلیم و تزکیه می باشد و همچنین به عنوان فلسفه بعثت پیامبران از جمله پیامبر گرامی اسلام تاکید دارد. تزکیه به معنای پاک کردن و پاک سازی است، پاکسازی به معنای تغییر افکار و عقاید و رفتار فاسد و غلطی است که انسان را از حقیقت دور می سازد.
وی در ادامه با بیان فضایل اخلاقی و توجه به مبانی دینی ابراز داشت: اعمال و رفتارهای انسان در زندگانی آدمی نقش مهمی را ایفا می کند و می تواند در تمامی عرصه ها تاثیر گذار باشد و همچنین رذایل اخلاقی و اعمال های ناپسند در آخرت در صورت و چهره آدمی نمایان خواهد شد و خاصترین لحظه زندگی انسانهاست چرا که در آنجا هرکسی آنچه را از خود برای خود ساخته مشاهده میکند از اینرو، دادگاهی است که شاهد اصلی آن، تجسم اعمال است.
رئیس مرکز تخصصی فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه ابراز داشت: دین سه بخش توجه به اعمال و اخلاق و اعتقادات را در خود دارد که هرکدام از این ها در خود جنت و جهنم رفتاری دارند و اگر کسی این رفتارها را بخوبی عمل کند جنت آن عمل، شامل حال وی خواهد شد.
استاد اخلاق حوزه خاطرنشان ساخت: توجه به مبانی اعتقادی و اعتقادات از مهمترین بخش های مهم دین است که این امر در توجه و عدم توجه با آن بهشت و جهنم را در خود دارد و توجه به این امر مهم فرد را با خدا و محبت الله در زندگی همراه میکند و موجب می شود در تمامی عرصه های زندگی وجود خدا را احساس کند.
حجت الاسلام والمسلمین فیاضی گفت: آن کسی که خدا را ناظر به رفتار و اعمال خود می بیند قلب خود را حرم الله قرار داده و خوشا به حال شخصی که قلب وی حرم خدا باشد، چرا که قلب روی جان آدمی نقش ایفا می کند و چه بهتر که آنجا مکان خدا است.
وی در ادامه صریح کرد: در حرم خدا غیر خدا راه ندارد و خداوند متعال محبت و عواطف ما را ساخته برای خودش، لذا چقدر خسارت است انسان بجای اینکه خدا در قلب او باشد، چیز دیگری جایگزین آن شود.
استاد اخلاق حوزه گفت: کسانی که دلشان با خدای متعال بوده در بهشت اعمال و رفتارهای خود خواهند بود و آن کسانی که در دنیا به فکر خدا نبودند مبتلا به جهنم فراق خواهند بود و میفهمند چه نعمت بزرگی را از دست دادند و چقدر خسارت دیده اند، لذا حسرت عظیمی شامل آنها خواهد شد که چقدر از خدا دور بودند.
وی توجه به اخلاقیات در جامعه بشری امری مهم دانست و خاطرنشان ساخت: باید اخلاقیات را در جامعه گسترش دهیم چرا که اگر اخلاق انسان درست نباشد اعمال آن آتش می گیرد و اعمالش ارزش ندارد و ایمان در وجودش جای پیدا نمی کند، لذا ایمان که بالاترین مرتبه دین و اعتقادات و با حسد و رذایل اخلاقی جمع نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین فیاضی در پایان خاطرنشان ساخت: اگر در آیات و روایات قرآن کریم دقت شود، می فهمیم که آنهایی که کافر شده اند یکی از عوامل عمده و محرک کفر تکبر و خودخواهی بوده است.