به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پیام حضرت آیتالله نوری همدانی، به هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهلبیت(ع) که صبح امروز پنج شنبه دهم شهریور ۱۴۰۱ در سالن اجلاس سران تهران آغاز شد به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی سیدنا و نبینا أبی القاسم مصطفی محمد صلی الله علیه و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین و لعن علی أعدانهم أعداء الله اجمعین
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم که با حضور شخصیتها و علمای گرامی در حال برگزاری است.
خداوند متعال را شاکرم که توفیق عنایت فرمود تا مطلبی را به این جلسه با شکوه ارسال نمایم.
حمد و ستایش مخصوص خداوندی است که خلقت را با هدایت همراه گردانید، و با چراغ هدایت راه هر موجودی را که در کارگاه خلقت پدید آورد روشن کرد، و همه مخلوقات را به پیمودن صراط مستقیم رهنمون گردید. و در این میان نقش پیامبران و اهلبیت(ع) را در قله هدایت قرار داد. این رجال الهی از طرفی ارتباط با خداوند متعال دارند و احکام و قوانین بشر را از آن منبع عالم هستی میگیرند، و از طرفی با مردم در ارتباط میباشند و مطابق عقل و درک مردم با آنها سخن میگویند و دریافت خود را به گوش مردم میرسانند و با اقامه دلائل و برهان، راه حقّ را روشن میسازند.
به علاوه با داشتن درجات عالی از صفای نفس و تقوا و تعهّد و شایستگی و رأفت و ایثار و به عبارت دیگر با داشتن مقام عصمت، هم از خطا و لغزش مصون میباشند و هم وجود آنان به عنوان یک مربّی مهربان و مهذّب و یک معلّم دلسوز و ایثارگر برای جامعه «اسوه و الگو» شناخت میشود.
هیچ امّتی و ملّتی در دنیا پا به عرصه وجود نگذاشته است، مگر اینکه در میان آنها از جانب خداوند پیغمبری مبعوث شده است.
حضرت امیر مؤمنان(ع) در مورد بعثت پیغمبران خداوند فرمودند: «فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَ وَاتَرَ إلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِ هِ وَ یُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ وَ یَحْتَجُّوا عَلَیْهِمْ بِالتَّبْلِیغِ وَ یُثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ وَ یُرُ وهُمْ آیَاتِ الْمَقْدِرَةِ مِنْ سَقْفٍ فَوْقَهُمْ مَرْفُوعٍ وَ مِهَادٍ تَحْتَهُمْ مَوْضُوعٍ وَ مَعَایِشَ تُحْیِیهِمْ وَ آجَالٍ تُفْنِیهِمْ وَ أَوْصَابٍ تُهْرِمُ هُمْ وَ أَحْدَاثٍ تَتَابَعُ عَلَیْهِمْ وَ لَمْ یُخْلِ اللَّهُ سُبْحَانَهُ خَلْقَهُ مِنْ نَبِیٍّ مُرْسَلٍ أَوْ کِتَابٍ مُنْزَلٍ أَوْ حُجَّةٍ لازِمَةٍ أَوْ مَحَجَّةٍ قَائِمَةٍ».
خداوند، پیغمبران خود را در میان مردم برانگیخت و آنان را پیدرپی به سوی مردم فرستاد تا از مردم بخواهند به عهد و پیمانی که در فطرت آنها بسته شده است وفا کنند و نعمتهایی را که مورد غفلت و فراموشی مردم واقع شده است به یاد مردم بیاورند و در میان مردم بر اساس دلیل و برهان به تبلیغ احکام الهی بپردازند و عقلهای مردم را که در زیر غبارهای غفلت و تبلیغات باطل پنهان شده است برانگیزند و آشکار نمایند و آیات الهی را به ایشان نشان بدهند و خداوند هرگز بندگان خود را از کتاب آسمانی یا پیشوا و امامی که معین کرده و راهی که استوار نموده است خالی نگذاشته است.
این مطلب نیز روشن است که هیچیک از پیغمبران خدا(س) در دنیا جاوید نمیمانند و از قانون «کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ» مستثنی نیستند و لذا آنها در حال حیات برای خود جانشینی انتخاب و معین میکردند تا چراغ هدایت همیشه روشن و پرچم هدایت همواره در اهتزاز باشد.
پیغمبر بزرگوار اسلام(ص) نیز به موازات تأسیس یک امّت قدرتمند و آوردن کتاب آسمانی از جانب خداوند متعال یعنی قرآن مجید و وضع قوانین زندگی بشر که جوابگوی کلّیه احتیاجات در همه اعصار باشد و تشکیل یک حکومت مقتدر و تربیت گروهی از انسانهای بزرگ و وارسته به موضوع امامت و خلافت پس از خود به امر پروردگار متعال نظر و اهتمام داشت و در موارد متعدد از عامل هدایت پس از خود سخن گفت و موضوع امامت و وصایت را به طور مکرر مورد تأکید قرار داد و به عنوان نمونه حدیث ثقلین «إنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ مَا إنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّی یَرِدَا عَلَیَّ اَلْحَوْضَ».
و بعد از آن نقش عالمان اثر گذارترین نقش در هدایت جوامع بشری است علمایی که به تعبیر پیامبر اعظم(ص) «مَثَلَ العُلَماءِ فی الأرضِ کمَثَلِ النُّجومِ فی السَّماءِ یُهتَدی بِها فی ظُلُمات البَرِّ و البَحرِ» و در جای دیگر: «إنَّ اَکْرَمَ العِبادِ إلَی اللهِ بَعْدَ الاَنبیاءِ العُلَماءُ».
نقش علماء بسیار مهم است خصوصاً در زمان ما که تمام استکبار و کفر بسیج شدهاند تا عقلانیت را از بشر بردارند و عوامل هدایت را ناپدید کنند و خشونت و ظلم و استضعاف و بیعدالتی را جایگزین نماید.
حضرت امام صادق(ع) فرمودند: «عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِی اَلثَّغْرِ اَلَّذِی یَلِی إبْلِیسَ وَ عَفَارِیتَهُ یَمْنَعُوهُمْ عَنِ اَلْخُرُوجِ عَلَی ضُعَفَاءِ شِیعَتِنَا وَ عَنْ أَنْ یَتَسَلَّطَ عَلَیْهِمْ إبْلِیسُ وَ شِیعَتُهُ وَ اَلنَّوَاصِبُ أَلاَ فَمَنِ اِنْتَصَبَ لِذَلِکَ مِنْ شِیعَتِنَا کَانَ أَفْضَلَ مِمَّنْ جَاهَدَ اَلرُّومَ وَ اَلتُّرْکَ وَ اَلْخَزَرَ أَلْفَ أَلْفِ مَرَّةٍ لِأنَّهُ یَدْفَعُ عَنْ أَدْیَانِ مُحِبِّینَا وَ ذَلِکَ یَدْفَعُ عَنْ أَبدَانِهِمْ».
امروز شناخت دشمن بر همه علماء جهان اسلام ضروری است و باید بدانیم استکبار و صهیونیست بنایشان نابودی اسلام است و با تأسیس مذاهب و فرقهای دروغین و گروههای منحرف به نام اسلام همانند وهابیت و داعش و تکفیریها به جنگ اسلام آمدهاند.
امروز وحدت اسلامی یک موضوع مهم میباشد دشمن با اختلافافکنی بین امت اسلامی به دنبال نابود کردن اصل دین است.
امروز با توجه به سکوت مرگبار مدعیان حقوق بشر به مسئله قدس و فلسطین و همچنین کشتار مردم مظلوم در یمن، سوریه، افغانستان و بحرین وظیفه ما را سنگینتر کرده است.
جمهوری اسلامی با تکیه بر مبانی اسلام ناب و بهرمندی از قرآن کریم و فرهنگ غنی اهل بیت(ع) به رهبری یک فقیه عالیقدر و مجاهد نستوه؛ شخصیتی که غم همه انسانهای مظلوم جهان را در دل داشت و با کمک الهی به مبارزه با استکبار پرداخت یعنی امام خمینی(ره) به عنوان نماد حقیقی دفاع از ارزشهای اسلامی مصمم در مسیر وحدت همه مسلمانان گام بر میدارد و هرگونه اختلاف و فتنهافکنی مذهبی را با در نظر گرفتن اصول اعتقادی خود محکوم مینماید و بعد از امام راحل این مسیر توسط رهبر معظم انقلاب در حال سپری شدن است و معتقدیم معارف اسلامی که طبق حدیث ثقلین یعنی قرآن کریم و اهلبیت(ع) راه سعادت بشری را تضمین مینماید.
در پایان بار دیگر از همه حاضرین در این مجلس محترم تشکر نموده و قدردانی خود را نسبت به برگزارکنندگان این همایش خصوصاً شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) به ویژه دبیر کل محترم و پر تلاش و عالم این مجمع اعلام میدارم.
توفیقات همگان را از خداوند متعال خواستارم.
قم المقدسة
حسین نوری همدانی
نظر شما