جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
محمدعلی خادمی کوشا

حوزه/ چهارمین نشست از سلسله نشست‌های الگوی فقهی بازی‌های رایانه‌ای با همکاری مرکز دانش بازی‌های رایانه‌ای و انجمن فضای مجازی حوزه علمیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، چهارمین نشست از سلسله نشست های الگوی فقهی بازی های رایانه ای با همکاری مرکز دانش بازی های رایانه ای و انجمن فضای مجازی حوزه علمیه برگزار گردید که در این نشست حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی خادمی کوشا به بررسی " نقش انواع پرداخت کننده ها در قمار بودن بازی های رایانه ای " پرداخت و ذیل این موضوع مسائلی از جمله: تعریف قمار و عناصر رکنی آن؛ مکان نقش آفرینی پرداخت کننده ها در بازی و موضوع شناسی قمار با شناخت انواع پرداخت کننده ها در بازی رایانه ای را مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید:

گزارش نشست سوم

وی طرح بحث قمار در بازی های رایانه ای را به جهت پرداخت های درون بازی ها دانست، اعم از پرداخت های مالی به نقد رایج و یا پرداخت های اموری در بازی های رایانه ای که قابل معاوضه با مال هست.

استاد درس خارج فقه مسائل مستحدثه افزود اینکه می گوییم شبهه قمار در برخی بازی های رایانه ای وجود دارد، به معنای نفی قمار یا اثبات وجود آن در همه بازی ها نیست بلکه از این جهت است که در بازی ها ظرفیت قمار بودن وجود دارد اما همیشه قمار نیست.

رئیس مرکز دانش بازی های رایانه ای یکی از امور موثر در قمار بودن بازی های رایانه ای را پرداخت کننده‌ها در بازی های رایانه ای معرفی کرد و افزود: برای اینکه بدانیم بازی های رایانه ای از مصادیق قمار است یا نه و آیا قمار در آنها شکل می گیرد یا نه طبیعی است که ابتدا باید عناصر مقوّم قمار را شناسایی کنیم و سپس ظرفیت های قماری بازی های رایانه ای را هم بررسی کنیم و در پایان عناصر تشکیل دهنده قمار را بر پرداخت های بازی های رایانه ای تطبیق کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خادمی کوشا یکی دیگر از عناصر موثر در قمار را لعب بودن یا بازی بودن دانست و در توضیح این مطلب افزود: یعنی کاری که غرضی جز سرگرمی ندارد. قمار در قالب یک سرگرمی دیده می شود یعنی جزو راه های کسب درآمدی جدی عقلا نیست. بنابراین اگر گرو گذاری در کارهایی انجام شود که غرض عقلایی دارد قمار نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha