به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین تکریم و معارفه معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و همچنین تکریم و معارفه رئیس نمایندگی تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی، در این مراسم طی سخنانی تصریح کرد: یکی از ویژگی های دفتر تبلیغات اسلامی وجود نیروهای دارای استعداد و ظرفیت های بالا می باشد که در کمتر مجموعه ای قابل مشاهده است و در سال های گذشته نهادهای مختلفی از دفتر تبلیغات اسلامی درخواست نیرو داشته اند که این امر گواهی بر این ادعاست.
وی افزود: معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه اگرچه در سال ۹۸ در قالب معاونت راه اندازی شده است، اما بخش هایی از آن دارای قدمت بیشتری می باشد و ظرفیت های زیادی را داراست.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی خاطرنشان کرد: تعهد و ادای دین دکتر معینی پور نسبت به دفتر تبلیغات اسلامی، مثال زدنی است و از وی جهت قبول این مسئولیت کمال تشکر را داریم.
وی مساعی و تلاش های در مسیر فعالیت های فرهنگی را دارای حسن فاعلی دانست و گفت: در مسیر هدایت مردم و اعتلای کلمة الله اخلاص و نیت پاک لازم است؛ این گونه فعالیت ها دارای حسن فاعلی هستند و نزد خداوند دارای اجر و پاداش خواهند بود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی فعالیت های حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه را قابل تحسین برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم دکتر معینی پور بتوانند با بررسی ظرفیت ها و کمبودهای این معاونت به ارتقای سطح فعالیت های آن بپردازند.
وی با اشاره به ظرفیت های معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه افزود: یکی از اصلی ترین رسالت های این معاونت استحصال ظرفیت های بیرون از مجموعه دفتر تبلیغات و در بین گروه های فعال هنری طلاب است. حوزه دارای فکر و ایده است و می تواند گروه ها و فعالین عرصه هنر را از جهت محتوایی حمایت کند.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی بیان داشت: لازم است ارتباط با بدنه فعال هنری، رسانه ای و فضای مجازی که حاصل تلاش های چند سال اخیر این معاونت در دفتر تبلیغات اسلامی بوده است، حفظ شده و گسترش یابد.
وی با اشاره به اعلام نیاز برخی از مراکز خارج از کشور به تولیدات علمی و پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد: ما باید در گام اول در حوزه بین الملل، جهان عرب را مورد توجه قرار دهیم و به آموزش و تربیت نیروهای فعال در عرصه رسانه، هنر و فضای مجازی بپردازیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی گفت: هرکسی در هر مجموعه ای اگر از خودش راضی شد، این آغاز انحطاط او خواهد بود؛ فاصله بین غایات، آمال و آرمان ها با آنچه در حال حاضر هستیم موجب تحرک و انگیزه ما خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به معارفه حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی به عنوان رئیس جدید دفتر تبلیغات اسلامی تهران خاطرنشان کرد: حجت الاسلام عزیزی که امروز تکریم می شود دارای ویژگی های فردی مهمی همچون خلیق بودن می باشند و از زحمات ایشان در شعبه تهران دفتر تبلیغات اسلامی تشکر می نماییم و بی شک از ظرفیت ایشان استفاده خواهد شد.
پشتیبانی نرم افزاری تمدن نوین اسلامی رسالت حوزه های علمیه است
در ادامه این مراسم معینی پور، معاون جدید فضای مجازی، هنر و رسانه(مهر) دفتر تبلیغات اسلامی گفت: واقعیت این است که با مشاهده جریانات فعال در فضای جهانی می بینیم که ابعاد قدرت و مدل های حکمرانی در حال تحول است و می توان گفت انقلاب اسلامی به دلیل رقابت گفتمانی با جهان استکبار در نقطه پیشانی این تحولات قرار دارد.
وی افزود: فضای مجازی، فضایی است که دارد مشروعیت حاکمیت های موجود در دنیا را تغییر می دهد و به نحوی آن ها را مورد تحول قرار داده است.
معینی پور خاطرنشان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم قطعاً در نوک پیکان رسانه دینی و فعالیت های فضای مجازی در حوزه فرهنگ و دین است.
وی بیان داشت: پشتیبانی نرم افزاری تمدن نوین اسلامی رسالت حوزه های علمیه بوده و دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان نماد روشنفکری حوزه وظیفه مهمی در این زمینه بر عهده داشته و البته در زمینه هنر و رسانه از پیشگامان این عرصه بوده است.
معاون جدید فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه فعالیت های هنری و رسانه ای این دفتر را بین المللی دانست و گفت: متأسفانه در سال های اخیر فعالیت های مرکز هنر و رسانه با ضعف هایی مواجه بوده است که بخش مهمی از آن به مسائل بیرونی برمی گردد.
وی فضای کلی حوزه های علمیه و طلاب را در حال حاضر مصرف کننده تولیدات هنر و رسانه برشمرد و تصریح کرد: این اتفاق در چند سال اخیر افتاده و حوزه های علمیه از حالت جریان ساز به مدافع و پاسخگوی شبهات تبدیل شد.
معینی پور بیان داشت: دفتر تبلیغات اسلامی می تواند به عنوان یک تنظیم گر در شناسایی نیازها و همچنین تولیدکننده محتوای رسانه ای در قدرت فهم مسئله و تولید محتوا بر اساس نظام نیازهای فرهنگی ایفای نقش کند.
وی با اشاره به لزوم توسعه رویکردی دفتر تبلیغات اسلامی در زمینه تولیدات رسانه ای افزود: اگر رویکرد قطب های این دفتر به سمت مباحث علمی و تعمیقی پیشران در زمینه تولیدات رسانه ای سوق پیدا کند، این توسعه را شاهد خواهیم بود. این نگاه، واقع گرایانه بوده و در محافل فرهنگی مختلف در دنیا تجربه شده است.
توازن در فعالیت های معاونت را همواره مدنظر قرار داده ایم
حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی در ادامه این مراسم ضمن تشکر از فعالیت های کارکنان معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در دوران معاونت خود، گفت: در طول دوران مسئولیت بنده، سعی بر این بود که توازن بین فعالیت های مختلف معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حفظ شود؛ اما با توجه به اهمیت فضای مجازی در عصر حاضر فعالیت های بیشتری در این زمینه صورت گرفت.
وی افزود: امیدواریم فعالیت های این معاونت در آینده ارتقا یافته و موجب تبلیغ و ترویج هرچه بیشتر معارف اهل بیت علیهم السلام در عرصه های داخلی و بین المللی شود.
اجرای طرح تبلیغ در مجتمع های مسکونی آپارتمانی تهران
در پایان حجت الاسلام عزیزی رئیس سابق شعبه تهران دفتر تبلیغات اسلامی گفت: در دوران مدیریت بنده طرح های مختلفی همچون تبلیغ در برج ها و مجتمع های مسکونی مورد برنامه ریزی و اجرا قرار گرفت.
وی طرح راه اندازی مرکز ملی خانواده را یکی دیگر از برنامه های دوران مدیریت خود برشمرد و تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در تهران داشته ایم، این بود که متولیان امور فرهنگی به خوبی شناخت و توان مدیریت این گونه فعالیت ها را نداشتند و برای آن ها طرحی آموزشی را برگزار کردیم.
حجت الاسلام عزیزی با اشاره به ارائه مشاوره تحصیلی و تبلیغی به طلاب تهران به عنوان یکی دیگر از فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی شعبه تهران افزود: برگزاری ۶۲ عنوان دوره در عرض یک سال گذشته یکی دیگر از سرفصل های فعالیت های این شعبه در دوران تصدی بنده بوده است.
در این مراسم متن هرکدام از احکام انتصاب حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی و مسعود معینی پور و همچنین لوح سپاس از تلاش های حجت الاسلام والمسلمین عزیزی که از سوی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم صادر شده است، به صورت جداگانه قرائت و تقدیم شد.