جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
محمد قطبی مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق

حوزه/ مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق با نمونه کاوی پیاده روی اربعین به عنوان بزرگترین اردوواره و رَه روی جهان که یکی از انواع دوازده گانه فناوری های نرم محسوب می شود، گفت: این پیاده روی بزرگترین مسیر رَه روی در دنیا با ۸۶ کیلومتر مسافت از نجف تا کربلا و همچنین بزرگترین سفره جهان با استقرار و فعالیت موکب های پیوسته را تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی در چهاردهمین درس گفتار حکمرانی خلاق و دانش بنیان که به همت این خانه خلاق و به صورت وبینار برگزار شد به بررسی «اردو و رَه روی؛ ره آورد نوآورانه ارزش آفرینی» به عنوان یکی از دوازده فناوری نرم پرداخت و گفت: این فناوری نرم انواع و صورت های مختلفی را شامل می شود؛ یکی از این انواع، اردو به معنای اردوهای دانش آموزی، زیارتی، تفریحی و ورزشی است.

وی افزود: از نمونه های رَه روی می توان به پیاده روی اربعین اشاره کرد که یکی از بزرگترین میدان های پیاده روی در دنیا و از جنس اجتماع سازمان یافته باز و آزاد است.

حجت الاسلام والمسلمین قطبی خاطرنشان کرد: رَه خوانی نیز یکی دیگر از انواع این فناوری نرم است که تعزیه و تئاتر خیابانی مدل هایی از آن هستند.

وی جمع گردی را چهارمین نوع از فناوری نرم «اردو و رَه نوردی» دانست و گفت: اجتماعات نوروزی، سیزده بدر و جشن های خیابانی مثال‌هایی از جمع گردی های رایج است.

مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق تورگردی را مدلی مشابه اردو اما دارای تفاوت های جزئی برشمرد و تصریح کرد: تورهای گردشگردی طبیعت، بوم گردی و کویرنوردی مثال هایی از تورگردی است که در آن ها برخلاف اردو کل امور به مدیر تور واگذار می شود.

وی با اشاره به بازدید و عملیات صحرایی به عنوان مدل هایی دیگر از فناوری نرم «اردو و ره نوردی» افزود: بازدید از شهرها، صنایع و اماکن نمونه هایی از بازدید و چالش های آموزشی محیطی همچون رفتن به میدان تیر مثال هایی از عملیات صحرایی محسوب می شود.

حجت الاسلام والمسلمین قطبی بیان داشت: اجتماع غیرمنضبط و غیررسمی از مهمترین ویژگی های فناوری نرم «اردو و ره روی» است. تنوع محیطی، توازن و تساوی بین همه افراد، یادگیری غررسمی، صمیمیت توزیع شده، جدایی از تعلقات مدرن، افق سازی و انگیزه بخشی و تقویت جنبه های خلاقانه از دیگر ویژگی های این فناوری نرم است.

وی گفت: صمیمیت و همدلی، تعاون و همکاری، دوستی و رفاقت و همچنین دل کندن از زخارف و امکانات ویژه از مهمترین ارزش های نهفته در این فناوری است.

مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق اظهار کرد: در فناوری «اردو و ره روی» ارزش های دیگری همچون تجربه شرایط خاص همچون سختی، کمبود و دوری، یاددهی و آموزش باز و آزاد به صورت غیررسمی و غیرکلاسیک و پرورش همه جانبه استعدادهایی مانند هوش، خلاقیت، حواس و حرکتی نهفته است.

وی با تأکید بر نشاط و شادابی گروهی به عنوان یکی دیگر از ارزش های نهفته در اردو و ره روی اظهار داشت: تقویت جنبه های اجتماعی انسان، خاطره سازی و خاطره بازی و نیز آگاهی، بینش و شناخت بیشتر را هم می توان از دیگر ارزش های نهفته در این فناوری نرم دانست.

حجت الاسلام والمسلمین قطبی در ادامه به مؤلفه های اساسی در اردو پرداخت و گفت: آب، طبیعت، بازی و ورزش، آداب و عادت واره ها و نیز روایت گری از مؤلفه های اساسی در فناوری نرم اردو و ره روی به شمار می رود.

وی با اشاره به وجود زمینه های کسب و کار در فناوری «اردو و ره روی» بیان کرد: ارائه خدمات و سرویس هایی همچون حمل و نقل و ارتباطات، خوراک و تأمین نیازها یکی از این زمینه هاست.

مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق ایجاد محیط و اماکنی همچون اردوگاه، کمپ، شهربازی، ره باب و تم پارک را از دیگر زمینه های کسب و کار مرتبط با فناوری اردو و ره نوردی برشمرد و خاطرنشان کرد: تولید و عرضه اقلام مرتبط با سفر و اردو، سازمان دهی و مدیریت اجرایی و همچنین مدیریت محتوایی اردوها نیز میدان هایی برای کسب و کار در حوزه اردو و ره روی است.

وی سپس به نمونه کاوی اربعین به عنوان بزرگترین اردوواره و ره روی جهان پرداخت و گفت: این پیاده روی بزرگترین مسیر رَه روی در دنیا با ۸۶ کیلومتر فاصله از نجف تا کربلا و همچنین بزرگترین سفره جهان با استقرار و فعالیت موکب های پیوسته می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین قطبی بیان داشت: خدمت محوری و سرویس دهی آزاد یکی دیگر از ویژگی های مدل اردوواره اربعین است. در این پیاده روی همه به دنبال خدمت دهی به همدیگر هستند و بدون هیچ چشم داشتی به ارائه خدمات و سرویس آزاد می پردازند.

وی ضمن بیان تکیه اصلی پیاده روی اربعین بر آداب و آیین های مذهبی به عنوان یکی دیگر از ویژگی های آن، افزود: این اردوواره در عین حال که از آیین های مذهبی شیعیان است، نماد عبادی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی نیز می باشد.

مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری اشراق در پایان اظهار کرد: باید دانست اردو نیز مانند هر سفر دیگری و یا مانند درس خواندن ممکن است دارای سختی هایی باشد. اساساً برخی اردوها مانند اردوی نیروهای نظامی به صورت هدفمند برای سختی دادن به افراد و تقویت صبر و تحمل آنان طراحی و اجرا می شود. سختی کشیدن اگر به صورت آگاهانه، دارای منطق و هدفمند باشد، اشکالی ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha