یکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۱
 بیش از ۹۵ درصد جامعه بانوان ما باحجاب هستند/ رسانه باید پشتوانه فرهنگی داشته باشد

حوزه/ آیت الله اراکی با تأکید بر این که هویت هر جامعه ای را فرهنگ آن جامعه می سازد گفت: رسالت انبیاء، رسالت رسانه و ابلاغ است و دانشجویان می توانند کار انبیاء را در جامعه انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن اراکی،امروز در آیین افتتاحیه سال تحصیلی سال ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ دانشکده دین و رسانه دانشگاه صدا و سیما در قم، با اشاره به آیه مبارکه ۴۴ سوره فرقان «اَم تحسَبُ أنّ اکثَرَهُم یَسمعون اَو یَعقِلون» بیان کرد: باید دانست که هویت هر جامعه ای را فرهنگ آن جامعه می سازد و البته فرهنگ نیز به وسیله رسانه به وجود می آید، ضمن آن که هر رسانه هم باید پشتوانه ای فرهنگی داشته باشد.

وی با توضیح این که فرهنگ اجتماعی، مجموعه ارزش های مورد پسند یا ناپسند جامعه است افزود: همان گونه که هر انسان شخصیتی برای خود دارد، هر جامعه هم شخصیت واحد دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین مهم ترین عامل فرهنگ سازی را رسانه عنوان کرد و گفت: از آن جا که مهندسی جوامع بر عهده رسانه هاست، تردیدی باقی نمی مانَد که بقا یا زوال جوامع هم با رسانه هاست.

استادحوزه علمیه قم با بیان این که اهمیت فرهنگ و رسانه بر کسی پوشیده نیست اضافه کرد: بر اساس آیه مبارکه «إنّ السّمع و البصر و الفؤاد کُلّ اولئک کان عنه مسئولا»، مسئولیت انسانی وابسته به سه عنصر سمع، بصر و فؤاد است.

وی خاطر نشان کرد: فؤاد، کارخانه تولید فکر و اندیشه و ماشین درونی آدمی است که مواد خام را به اندیشه تبدیل می کند، به بیان دیگر، وجود انسان،  کارخانه تولید فکر و اندیشه است که این تولید بر اساس مواد خام برآمده از سمع و بصر انجام می شود.

آیت الله اراکی همچنین عنوان کرد: البته مسئولیت، تابع اراده و اختیار انسان است و بر این اساس، انسان در عرصه ای که اختیار دارد مورد پرسش و سؤال قرار می گیرد.

وی سپس به آیه مبارکه «و کلّ انسان الزمناه طائره فی عنقه» توجه داد و اظهار کرد: سرنوشت انسان با رفتار ارادی او رقم می خورَد و به بیان دیگر رفتارهای آدمی تا قیامت آویزه های گردن او هستند که تعبیر قرآنی «و نخرج له یوم القیامه کتابا یلقاه منشورا» نیز اشاره به همین نکته دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین هر انسان را بر اساس نقل یکی از نویسندگان، یک کتاب داستان خواند که نویسنده این کتاب، خود انسان است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت فوق العاده رسانه در فرهنگ سازی اجتماعی بیان کرد: رسانه ابزاری است که چشم و گوش بشر را از مواد خام پُر می کند.

آیت الله اراکی افزود: امروزه قدرت اصلی در جوامع، قدرت رسانه است و قدرت نظامی به مرحله آخر إعمال قدرت منتقل شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که  این قدرت رسانه است که سرنوشت جوامع را مشخص می کند، یکی از مهم ترین رشته ها در موضوع رسانه را، فرهنگ عنوان کرد و گفت: البته رسانه نیز باید پشتوانه فرهنگی داشته باشد.

آیت الله اراکی با اشاره به تدریس موضوع فقه فرهنگ در سال های اخیر بیان کرد: ان شاء الله دو جلد از مطالب آماده شده در این موضوع در ماه های آینده منتشر خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: فقه فرهنگ خُرد و کلان، فقه باورها، فقه گفتارها و فقه رفتارها، بخشی از سرفصل های موضوع فقه فرهنگ است.

وی همچنین تصریح کرد: تردیدی نیست که مجامع عمومی، حُرمت و ضوابطی دارند و افراد نمی توانند خدشه ای به این حُرمت و ضوابط وارد کنند، چراکه این کار نوعی ظلم است.

آیت الله اراکی اضافه کرد: بیش از ۹۵ درصد جامعه بانوان ما باحجاب هستند و از این رو سایر بانوان باید حق این افراد را رعایت کنند.

وی افزود: آزادی در محیط خصوصی معنا دارد، اما محیط اجتماعی مانند دانشگاه و ورزشگاه و مانند آن مربوط به همه است و باید حُرمت آن حفظ شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید دانست که فرهنگ اجتماعی، مِلک جامعه است و هویت خاص خودش را دارد و باید این حُرمت، فرهنگ و هویت را پاس داریم.

وی همچنین رسالت انبیاء را رسالت رسانه دانست و اظهار کرد: رسول، رسول ابلاغ و رسانندگی است و البته اهل دانش و علم می توانند کار انبیاء را در جامعه پیگیری کنند.

آیت الله اراکی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد تا بحث فرهنگ و فقه فرهنگ به عنوان یکی از مواد درسی در مراکزی مانند دانشکده دین و رسانه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۳
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • ناصر NL ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
    آیت الله اراکی اضافه کرد: بیش از ۹۵ درصد جامعه بانوان ما باحجاب هستند و از این رو سایر بانوان باید حق این افراد را رعایت کنند. آیا مهسا جزو آن ۵ درصد بود؟! مهسا زخم باز شده است. به هزاران هزار بانوی ایرانی در طول این سال ها بی حرمتی شده است.
    • ! IR ۰۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۳
      جناب! بی حرمتی؟! مرحبا به شما! حریم یعنی سوء استفاده از مرحمت های جسمانی خدا برای انحراف دیگران! یعنی مبتلی کردن نوجوانان و جوانان معصوم،به خودارضایی و بیماریهای عدیده مترتب بر آن! یعنی گسست همسران از طریق دلربایی از مردان! یعنی سلب امنیت روانی جنسیتی! یعنی توی خیابون نه حق داری بالا نگاه کنی نه پایین، همه در قرق من است! ... و شمای مرد، حریم داری! آفرین برمردانگی شما!
    • . IR ۰۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۳
      خیلی غیرتمندی!