خبرگزاری حوزه | روز نهم ربیع الاول، پاسداشت امامت موعود انبیا، پایان دهندهی حاکمیت ظلم و جور و برقرار کنندهی عدالت مهدوی است.
اولین شادمانی شیفتگان اهل بیت علیهمالسلام در این روز -مصداق بارز "یَفرَحونَ لِفَرَحِنا"- پس از طولانیترین حزن و اندوه (محرم و صفر) -مصداق روایت "یَحزَنونَ لِحُزنِنا"-، انجام میگیرد. این روز بین دو ماه محرم و صفر و ولادت پیامبر اعظم (در نیمهی ماه ربیع الاول) واقع شده که میتوان آن را نوعی تحول عرفانی، رفتاری و فرهنگی از سوگواری به شادمانی دانست.
احمد ابن اسحاق قمی، از علما، فقها، راویان و محدثان جلیل القدر قرن سوم هجری قمری است. وی توفیق درک سه امام معصوم یعنی امام جواد (ع)، امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) را داشته است. این شخصیت برجسته، امین، وکیل و سفیر امام حسن عسکری(ع) بوده است. وجوهات شرعی و نامههای مردم را خدمت امام(ع) عرضه میکرده و پاسخ سوالاتشان را به آنها انتقال میداده است.
وی ارتباط بسیار نزدیکی با امام حسن عسکری (ع) داشته و در واقع محرم اسرار ایشان بوده؛ بهگونهای که طی ملاقات و گفتوگویی که با این امام معصوم(ع) داشته با مشاهدهی کودکی سه ساله بر دوش امام(ع)، از راز جانشینی ایشان و امامت امام زمان(عج) آگاه میشود. امام حسن عسکری(ع) در این ارتباط میفرمایند: «ای احمد بن اسحاق، اگر نبود مقام و منزلت تو در نزد ما، فرزندم (امام زمان) را به تو نشان نمیدادم».
احادیث فراوانی حتی بیش از عبدالعظیم حسنی که خود نیز از راویان بهنام احادیث اهل بیت به شمار میآید، از این مرد بزرگ برجای مانده است. وی در احادیث به عظمت این روز اشاره کرده و از آن به عید غدیر ثانی استناد کرده است.
اشتراکهایی بین غدیر خم و غدیر ثانی بیان شده از جمله:
۱. خشنودی تمامی عوالم
عید نهم ربیع الاول، غدیر ثانی، امتداد عید غدیر خم است. همانگونه که تمامی عوالم وجود از تفویض امر امامت امیرالمومنین (ع) در غدیر خم مسرور هستند، در نهم ربیع الاول نیز به عنوان آخرین غدیر و تداوم یافتهی غدیر خم، جشن و سرور آغاز امامت این امام همام برپاست.
۲. اکمال دین و امامت
روز غدیر خم از دیدگاه قرآن، روز اکمال و اتمام نعمت است. «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً...».
امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و اسلام را برایتان [به عنوان] آیین برگزیدم.
نهم ربیع الاول نیز روز اکمال و اتمام امامت و ولایت آخرین ذخیرهی الهی است.
۳. اصل تولّی و تبرّی
نهم ربیع الاول، به عنوان غدیر ثانی در کنار هیجدهم ذی الحجه، روز عید غدیر خم، در واقع دو بال و دو بازوی مستحکم اعتقادی اسلام را تشکیل میدهد. در واقع این دو نهتنها از همدیگر تفکیک ناپذیر بوده، بلکه مکمل و متمم یکدیگر محسوب میشوند. دوستی نسبت به اولیای خدا و بیزاری جستن از دشمنان معصومین علیهم السلام جزء اصول و امور قلبی و اعتقادی است و دو بال نیرومند توحید و وحدانیت به شمار میآیند. در عید غدیر خم ارادت قلبی خود را نسبت به حضرت علی(ع) ابراز میکنیم و در غدیر دوم محبت و دوستی خود را نسبت به امام حی و حاضر بروز میدهیم.
با توجه به ضرورت برپایی مراسم شادی و سرور در این روز میمون و مبارک، شایسته است ما در مقام عاشقان مهدی و منتظران منجی عالم بشریت در سراسر دنیا و بالاخص، میهن عزیزمان که شیعهخانهی امام عصر (عج) میباشد، مراسمی در خور و شان این امام همام برگزار کنیم و به عنوان منتظران واقعی آن حضرت در زمانی که فساد و فحشا و انواع رذیلهها جامعهی اسلامی را تهدید میکند، صبوری پیشه کرده و با حرکت در مسیر ارزشهای الهی زمینهی ظهور هر چه سریعتر آقا و مولایمان را فراهم کنیم.
طاهره کنگازیان
نظر شما