پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
سید محمد مهدی بطحایی

حوزه/ مراسم رونمایی از کتاب « تفسیر مشفّع» مرحوم آیت الله بطحایی با حضور آیت الله حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در قم برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید محمد مهدی بطحایی رئیس دفتر حفظ و نشر آثار مرحوم آیت الله بطحایی گلپایگانی امروز در نشست خبری که با موضوع آیین «رونمایی از کتاب تفسیر فقیه اهل بیت (ع) مرحوم آیت الله بطحایی» در خبرگزاری حوزه برگزار شد، گفت: کتاب تفسیر مشفّع آن فقیه فقید، حاصل چهار ماه جلسات تفسیری است که در مسجد امام حسن عسکری(ع) قم برگزار می شد.

وی با اشاره به تک جلد بودن این کتاب که در حدود ۴۲۰ صفحه است بیان داشت: از زمان شروع تفسیرآیت الله بطحایی ۴ ماه می گذشت که کرونا شروع شد و متاسفانه ایشان در بستر بیماری افتاد و علاقه قلبی اش بود که تمام قرآن را تفسیر نماید، ولی مقدرات الهی به گونه دیگری رقم خورد.

حجت الاسلام بطحایی با اشاره به وجه تسمیه و نام این کتاب تفسیری به « مشفّع » ادامه داد: آیت الله بطحایی هر شب قبل از شروع جلسه تفسیر روایتی از پیامبر اسلام(ص) می خواند که حضرت می فرمودند« اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ فَإِنَّهُ شَافِعٌ مُشَفَّعٌ. هنگامی که فتنه ها، هم چون پاره های شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید». لذا قرآن شافع مشفع است و شفاعت کننده که شفاعتش مورد قبول حضرت حق قرار می گیرد.

رئیس دفتر حفظ و نشر آثار مرحوم آیت الله بطحایی گلپایگانی با اشاره به خصوصیات اخلاقی آن عالم ربانی، گفت: مرحوم آیت الله بطحایی دارای تعبد، تولی و تبری، تخلق به اخلاق حسنه بود و این مسئله در همه شئون زندگی شان جاری و ساری بود. چرا که تعبد محض شامل ابعاد عبادی و غیر عبادی می شود که حتی در زمان طاغوت و در دوران خدمت سربازی نیز ظاهر چهره خود را حفظ نمود و حتی به شهرهای دیگر از جمله بیرجند تبعید گردید.

فرزند آن عالم ربانی گفت: آیت الله بطحایی نسبت به همه مراجعه کنندگان متواضع و برای خود جایگاهی لحاظ نمی کرد و با وجود جایگاه علمی بالایی که داشت از جمله استاد تمام دانشگاه تهران بود و عضویت در خبرگان رهبری داشت و اولین روحانی استاندار در زمان انقلاب بود، اما خود را روضه خوان امام حسین(ع) می دانست و در عین حال همواره خود را تابع امامین انقلاب در همه موارد می دانست و ارادت قلبی نسبت به حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب داشت و دیگران را هم به تبعیت از ولی فقیه سفارش و توصیه می کرد و نسبت به حوادث و اتفاقات کشور صریحا موضع می گرفت و نسبت به حوادث کشور بی تفاوت نبود.

وی «ندای فطرت»، «حقوق بشر»، «فاطمه (س)؛ کوثر رسالت»، «مهدی (عج)؛ گل ولایت»، «طریق العباد»، «تکمله المنهاج»، «فمنیسم» و «منشور حکمرانی از منظر امیرالمومنین علی (ع)» از جمله آثار و تالیفات مرحوم آیت الله بطحایی گلپایگانی برشمرد.

رئیس دفتر حفظ و نشر آثار مرحوم آیت الله بطحایی گلپایگانی خاطرنشان کرد: مراسم رونمایی از کتاب « تفسیر مشفّع» مرحوم آیت الله بطحایی با حضور آیت الله حسینی بوشهری، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه روز یکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱ساعت ۱۸:۰۰ در طبقه سوم دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، واقع در خیابان معلم، میدان روح الله ، ابتدای کوچه ۱۲، برگزار می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha