دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
مرکز نور

حوزه/ دکتر محمدمهدی طهرانچی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مدیران ارشد آن دانشگاه، ضمن حضور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از نزدیک با فعالیت‌ها و تولیدات مرکز نور آشنا شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمدمهدی طهرانچی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مدیران ارشد آن دانشگاه، ضمن حضور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از نزدیک با فعالیت‌ها و تولیدات مرکز نور آشنا شده و با حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی دیدار و گفتگو نمود.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ضمن تشریح اهداف تأسیس مرکز نور و نقش بی‌بدیل مقام معظم رهبری در تأسیس و رشد مرکز و حمایت‌های فراوان معظم له، به دستاوردهای ارزشمند مرکز نور طی سه دهه گذشته مانند در اختیار داشتن نسخه دیجیتال اکثر متون علوم اسلامی در موضوعات مختلف، غنی‌سازی و فرآوری این متون و عرضه آنها در قالب صدها نرم افزار و ده‌ها پایگاه محتوایی اینترنتی، ایجاد بانک محتوایی مجلات مختلف حوزه‌های علوم اسلامی و انسانی در پایگاه نورمگز، پیش‌گامی در داده‌کاوی هوشمند و استفاده از فناوری هوش مصنوعی در بیش از ۴۰ محصول و عرضه برون خط و برخط آنها، بهره‌مندی از منابع انسانی متخصص در حوزه علوم اسلامی و فنی، ارتباط و تعامل با طیف وسیعی از مخاطبان و کاربران محصولات نور در داخل و خارج کشور که اعتماد بالایی به محصولات نور دارند و کاهش هزینه‌های پژوهشی محققان و مؤسسات آموزشی و پژوهشی حوزوی و دانشگاهی اشاره کرد و در ادامه بر ضرورت همکاری و تعامل فراوان علمی و پژوهشی با دانشگاه آزاد اسلامی تأکید نموده و آمادگی مرکز نور برای ارائه ابزارهای فناورانه پژوهشی مبتنی بر هوش مصنوعی به دانشگاه آزاد را اعلام نمود.

در ادامه این جلسه دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی ضمن تبریک ولادت با سعادت پیامبر رحمت و مهربانی و امام صادق علیه السلام از حضور در مرکز نور ابراز خوشحالی نمود و افزود از مدت‌ها قبل مشتاق دیدار از مرکز نور بوده ام و آشنایی خوب و کاملی با تولیدات این مرکز دارم.

در ادامه دکتر طهرانچی به سامانه پژوهش‌یار دانشگاه آزاد اشاره کرد که تمامی فرآیندهای مربوط به پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد و هدایت علمی دانشجویان در بیش از ۴۰۰۰۰ زمینه پژوهشی به همراه نظارت‌های شکلی و محتوایی در آن به طور یکپارچه انجام می‌شود و افزود: بسیار مایلیم مانند مرکز نور در این پایان‌نامه‌ها شبکه موضوعی با استفاده از کلیدواژه ها و... داشته باشیم.

وی گفت: با توجه به اینکه در هر سال حدود یکصد هزار پایان‌نامه و ده هزار رساله در دانشگاه آزاد نوشته می‌شود ضرورت دارد کار مفهومی بر روی این پایان‌نامه‌ها با کمک مرکز نور انجام شود و قطعا ابزارهای فناورانه مرکز نور مانند سمیم نور (مشابهت یاب)، پاکنویس و... می تواند در این مورد کمک علمی شایانی به مجموعه دانشگاه آزاد داشته باشد.

دکتر طهرانچی در پایان سخنانش بر انتقال فناوری علمی و پژوهشی مرکز نور در علوم انسانی و غیر آن به دانشگاه آزاد تأکید نمود و خواستار برگزاری جلسات فنی و کارشناسی با حضور متخصصان فنی و پژوهشی دو مجموعه جهت پیگیری و تسریع در انجام پروژه‌های مشترک شد.

در پایان آقایان دکتر طهرانچی و حجت‌الاسلام والمسلمین بهرامی تفاهم‌نامه همکاری آموزشی و پژوهشی بین دو مجموعه را امضا نمودند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha