به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام رضا میرزایی روز گذشته در پنجاه و نهمین پیش نشست کنگره بین المللی علامه طباطبایی که با موضوع جایگاه عقل در تفسیر المیزان در مدرسه علمیه الزهرا (س) ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: عقل و نقل دو راه اصلی برای رسیدن به حقیقت هستند که مبنای بیشتر شناختها میباشند.
وی افزود: علامه طباطبایی در جلد اول تفسیر المیزان، عقل را مبدایی میدانند که تصدیقهای کلی و احکام عمومی به آن منتهی میشود و تردیدی در چنین نیرویی نیست.
استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی تصریح کرد: عقل به دو قسم عملی و نظری تقسیم بندی میشود، که عقل نظری همان درک حق و باطل و عقل عملی درک خیر و شر است و به همین خاطر در قرآن کسی که به تعقل پایبند نیست سفیه و مجنون نامیده میشود.
وی در ادامه به بیان نظریه حجیت عقل پرداخت و گفت: برخی از دانشمندان حس گرا هستند وحجیت عقل را قبول ندارند و تنها معیار ارزیابی درست بودن را، حس بدون عقل میدانند.
حجت الاسلام میرزایی خاطرنشان کرد: در نقد نظریه حس گرا باید گفت، ما به وسیله حس نمیتوانیم احکام عقلی را ارزیابی کنیم و علاوه بر آن، حس همیشه در قضایای جزیی وجود دارد و عقل در قضایای کلی دخیل است.
همچنین راضیه پورحیدر مدیر مدرسه علمیه الزهرا (س) ارومیه نیز در این جلسه به بیان شخصیت علمی علامه طباطبایی پرداخت و اظهار داشت: علامه طباطبایی یکی از چهرههای شاخص در بین مفسران بوده و کتاب تفسیر المیزان او از جمله کتب بزرگ و پربار شیعه میباشد.
مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) ارومیه افزود: جایگاه علامه طباطبایی به قدری والا است که مقام معظم رهبری در مورد ایشان میفرمایند، «مرحوم علامه طباطبایی اگر سراغ مرجعیت میرفتند قطعا از مراجع بزرگ میشدند».
انتهای خبر. /
نظر شما