پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
تسلط طلاب علوم دینی به سواد رسانه ضروری است

حوزه/ قربانی با بیان اینکه استفاده و یادگیری سواد رسانه منافاتی با خطابه و منبر ندارد ابراز داشت: یادگیری سواد رسانه منافاتی با منبر و خطابه ندارد و بلکه با سواد رسانه می توان منبر و خطابه طلاب مبلغ را نیز تقویت نمود.

حسن قربانی، استاد سواد رسانه، در حاشیه برگزاری دوره آموزشی سواد رسانه ای در عرصه بین الملل که توسط مرکز آموزش زبان و آموزش های تخصصی بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری مدرسه علمیه حکیم باشی طهرانی برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از اقدام بجای مسئولان حوزه علمیه در خصوص برگزاری دوره های سواد رسانه اظهار داشت: تشکیل کلاس های سواد رسانه اقدامی بجا است و این نشان دهنده آن است که در ورای تشکیل این دوره ها یک تصمیم جدی برای تبلیغ موثر در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تشکیل دوره سواد رسانه یک گام موثری است که می تواند در کنار تحصیل علوم دینی، مهارت های تبلیغ با زبان رسانه را برای طلاب علوم دینی فراهم کند و دانش پژوهان علوم دینی با دید وسیعی با موضوعات مطرح در جامعه ارتباط بگیرند و برای حل مسائل مختلف آمادگی بهتری داشته باشند.

وی افزود: در حال رسانه ای مثل رادیو تلویزیون و فضای مجازی، رسانه هایی هستند که به سادگی و راحت پیام را به مخاطب منتقل می کنند. امروزه طلاب علوم دینی باید با رسانه، کارکرد، اهداف و عملکرد رسانه ها آشنا باشند تا بتوانند پیام دین و معارف اسلامی را به مخاطب منتقل کنند. وقتی طلاب علوم دینی مهارت های رسانه را فرا بگیرند تبدیل به یک رسانه حرفه ای خواهند شد و این اثر تبلیغی بسیار زیادی نسبت به تبلیغ سنتی خواهد داشت.

قربانی با بیان اینکه استفاده و یادگیری سواد رسانه منافاتی با خطابه و منبر ندارد ابراز داشت: یادگیری سواد رسانه منافاتی با منبر و خطابه ندارد و بلکه با سواد رسانه می توان منبر و خطابه طلاب مبلغ را نیز تقویت نمود. در این دوره سعی شده است که در واقع دوستان شرکت کننده با سواد رسانه ای، اهداف و کارکرد رسانه بیشتر آشنا شوند. هر چند که این دوره بصورت کوتاه برگزارش شد ولی می توان بر سطح دید طلاب تاثیر مثبتی داشته باشد.

این استاد سواد رسانه با توضیح مختصری از کارکرد های سواد رسانه گفت: یاد رسانه به طلاب این تشخیص را می‌دهد که با پیام آشنا شوند و بتوانند یک پیام را تجزیه تحلیل کنند و حتی این توانایی را کسب کنند که بتوانند خودشان پیام تولید کنند. بتوانند در مقابل پیام های مخرب واکنش نشان بدهند و این استعداد را می توان در بین طلاب علوم دینی مشاهده کرد و در راستای پرورش طلاب مستعد گام های تخصصی برداشت.

وی ادامه داد: دانش پژوهان علوم دینی باید با مسائل روز مرتبط باشند و به این مسائل اهمیت بدهند. به قول افراد رسانه ای طلاب باید دائما آداپته بشوند. مسائل روز خیلی مهم است. درست است که مسائل دینی و مذهبی در حوزه علمیه است اما نباید از این موضوع غافل شد که الان رسانه ها حرف اول را در دنیا می زنند و باید طلاب علوم دینی علاوه بر اینکه متلبس به لباس روحانیت می شوند در کنار این لباس، به سواد رسانه ای نیز تلبّس هم داشته باشند.

وی در پایان با توصیه به مدیران مدارس علمیه تاکید داشت: مدیران حوزه علمیه اعم از تهران، قم و مشهد جاهای دیگر، باید سواد رسانه را نیز به سر فصل های آموزشی خود بگنجانند. یعنی در واقع رسانه ها و عملکرد رسانه ها و فضای مجازی یک شی غیر قابل انکاری است که تمام زندگی بشر را احاطه کرده است. رسانه ها یک ابزار هستند و معتقدم که باید در لیست آموزه های مدارس علمیه قرار بگیرد. روحانیت باید علاوه بر اینکه مسائل دینی را دنبال می کنند، حتما به صلاح رسانه ها مسلح باشند که بتوانند پاسخ خوبی به مسائل و مشکلات جامعه ارائه دهند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha