جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار پروفسور کارتانگارا

حوزه/ پروفسور مولیادی کارتانگارا استاد فلسفه اسلامی دانشگاه اسلامی جاکارتا از کشور اندونزی، امروز با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار پروفسور مولیادی کارتانگارا استاد فلسفه اسلامی دانشگاه اسلامی جاکارتا از کشور اندونزی با بیان اینکه ارزش علم به معلوم است، اظهار داشتند: تمام ارزش علم به معلوم است، اگر کسی معلوم را خوب بشناسد، علمش ارزشمند است و اگر معلوم را درست نشناسد، در علم کامیاب نیست.

ایشان بیان داشتند: معلوم چه در آسمان باشد چه در زمین، چه انسان باشد چه غیر انسان، مخلوق خداست و خدا معلوم را معرفی کرده است، چون خدا معلوم را آفریده پس از حقیقت معلوم هم با خبر است.
معظم له ادامه دادند: تمام معلومات چه آسمانی باشد چه زمینی، چه مربوط به انسان باشد یا مربوط به جهان و چه ارتباط بین این دو، در یک حقیقت مشترکند، هر معلومی در سه عنصر شریک‌اند آن عنصرهای سه گانه عبارت از این است: قَالَ رَبُّنَا الَّذِی أَعْطَیٰ کُلَّ شَیْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَیٰ؛ وقتی فرعون به موسی گفت شما از طرف خدا آمدید و این خدا کیست، موسی چنین فرمود: خدای من کسی است که هر چیزی را که آفرید مثلث است، یعنی آسمان و آنچه در آسمان است، و زمین و آنچه در زمین است، موجودی است سه ضلعی؛ خدا همه چیز را آفرید، منظم و با حفظ همه عناصر داخلی و هدفمند خلق کرد.

ایشان در توضیح این مطلب اظهار داشتند: انسان یک ضلعش نظام فاعلی است که آفریدگار اوست، این ضلع اول؛ یک نظام داخلی است که آن را عالمانه و محققانه آفرید این ضلع دوم؛ و یک نظام غایی است که هدفمند آفرید، یاوه و بیهوده نیست، این ضلع سوم؛ یعنی ضلع اولش «توحید» است خدا آفرید، ضلع دومش «علم» است عالمانه آفرید، ضلع سومش «هدفمند» است، حکیمانه آفرید.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه هیچ موجودی نیست مگر اینکه دارای این سه ضلع است، اظهار داشتند: بشر امروز این مثلث را مُثله کرده است؛ یعنی ضلع نظام فاعلی را از آن گرفت، ضلع نظام غایی که ضلع سوم است را از آن گرفت، لذا زمین را «چه کسی آفرید؟» سوال بی جوابی است، «برای چه آفرید؟» سوال بی جوابی است این مثلث مثله شده را درباره انسان هم پیاده کرد، «انسان را که آفرید؟» نه سوال می کند و نه جواب می دهد، «انسان برای چه خلق شد؟»، نه سوال می کند و نه جواب می دهد، این مثلث، مثله شده ، یک مُرده ی سردخانه ای است و یک مُرده سردخانه ای، مشکل خودش را نمی تواند حل کند چه برسد به مشکل دیگران.

ایشان بیان داشتند: دنیای کنونی با جهان، اینچنین برخورد می کند؛ خیلی چیزها را می فهمند اما مُرده‌شوی هستند، زمین مُرده را می فهمند، آسمان مُرده را می فهمند از زمین به آسمان سفر مُرده می کنند، اما نمی فهمد با دیگران چه باید کرد؟!

حضرت آیت الله جوادی آملی در پاسخ به سوال پروفسور مولیادی کارتانگارا در باره «اهمیت فلسفه در جهان معاصر» اظهار داشتند: چون اصل فلسفه، جهان بینی است و ما جزئی از جهان هستیم، معرفت نفس جزء مسائل فلسفه است که من کی‌ام، از کجا آمده ام به کجا می روم و ره توشه من چیست، با ابدیت خودم کار دارم؛ مبدا را که هو الاول است، فلسفه تعیین می کند، معاد را که هو الآخر است فلسفه تعیین می کند، بین آغاز و انجام وظیفه من چیست، فلسفه تعیین می کند، مسئله وحی و نوبت را فلسفه تعیین می کند، مسئله معاد را فلسفه تعیین می کند، مهم‌تر از همه رابطه بین انسان و جهان را که خدا تعیین کرد را هم فلسفه تعیین می کند؛ اما فلسفه را از راه قرآن باید یاد گرفت.

ایشان در پایان خطاب به این استاد دانشگاه کشور اندونزی بیان داشتند: پیشنهاد من این است که کشور شما قرآنی زندگی کند، با قرآن باشد این قرآن با همه افراد در سطح آنها سخن می گوید، جهان را زنده می داند، هدفمند می داند، انسان را پاینده می‌داند و می گوید هیچ چیزی از بین نخواهد رفت، دستی که خلاف کرد، رشوه داد یا رشوه گرفت وقتی وارد محکمه الهی شد در روز سوال و جواب، وقتی خدا به وسیله پیامبران و مأموران الهی سوال می کند که چه کردی؟ تا می رود انکار کند، این دست شهادت می دهد، اگر این شد، اگر این دیدگاه برای انسان شکل گرفت که دست زنده است و چیز می فهمد و حفظ می کند و در این حفظ امین است و در محکمه سخنگوی خداست، جمادات می فهمند، زمین شهادت می دهد، دست و پا شهادت می دهند، چنین انسانی نه بیراهه می رود و نه راه کسی را می بنند.


ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • علی IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۷
    0 0
    دنیای دین گریز معاصر از مباحث فلسفی، با تکنیک "خارج از درک بودن جهان هستی" گریزان است؛ مسیحیان سه خدا و هندوها سیصد خدا برای خود برشمارده اند! در حالیکه خداوند هدایت خویش را بر انسان ها فرو فرستاده ولی دولت مردها به دلیل منافع خویش، زمینه انحراف و فساد در جامعه را رواج می دهند تا ندای حق فروکش نماید، لذا در جامعه مدرن امروزی و در جوامع بزرگ بشری از اسلام که تنها دین پذیرفته شده پس از رسالت نبی مکرم اسلام(ص) می باشد، خبری نیست.
    • محسن IR ۰۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۸
      0 0
      چرا راه دور بریم، در کشور خودمان و در بسیاری از مدارس، آموزش قرآن به دانش آموزان داده نمی شود!
    • محمد IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۸
      0 0
      آموزش قرآن در مدارس باید جدی گرفته شود و در کنکور تمامی رشته ها(اعم از مهندسی، پزشکی، هنر و غیره) باید سوالات قرآنی گنجانده شود، و در مطالبات حوزه از دولت قرار گرفته و تاکید شود.
  • ابراهیمی IR ۰۸:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
    0 0
    اندونزی کشوری با داشتن 180 میلیون مسلمان، بزرگترین کشور اسلامی و چهارمین کشور پرجمعیت جهان است در آسیای جنوب شرقی که بودا سایه افکنده، وجود چنین کشوری، نعمت و معجزه الهی به شمار می رود ولی بیشتر مردم ایران و دیگر کشورهای اسلامی نمی دانند! چه بد فلسفه ای بین کشورهای اسلامی اینچنین فاصله انداخته است!
    • زهرا IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
      0 0
      ای کاش به همین آقای پروفسور که از کشور اندونزی به محضر آیت الله العظمی جوادی آملی، مشرف شدند تقدیرنامه ای اعطاء شود تا بدینوسیله شیعیان اندونزی شاد شوند