دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
کد خبر: 1056549
۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۶
تصاویر / حضور امام جمعه و فرمانده سپاه همدان در جمع گروه‌های جهادی

بسیج قم در ارائه خدمات متنوع و اثربخشی همچون آبرسانی و آبادانی در مناطق روستایی، کارآفرینی و درآمدزایی، حمایت از ایده‌های فناورانه و کمک به ارتقا سطح سلامت مردم استان،‌ همواره پیشگام است.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از ایرنا در قم، مسئولان سازمان‌های بسیج جامعه پزشکی، سازندگی و بسیج علمی و پژوهشی درمیزگردی به بیان دستاوردهای بسیج در ارائه خدمت به اقشار مختلف مردم پرداختند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی قم در این میزگرد بیان کرد: این سازمان براساس ماموریت تخصصی که در حوزه سلامت برعهده دارد، نیروهای متخصص و علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه را برای خدمت‌رسانی به مردم در قالب بسیج جامعه پزشکی جذب و سازماندهی می‌کند.

ابوالفضل چهره‌نما افزود: از جمله مهمترین ماموریت‌های بسیج جامعه پزشکی استان قم در سال‌های اخیر،‌ اجرای طرح شهید سلیمانی بود که در جریان انجام آن تمام ظرفیت‌های در اختیار این سازمان با همکاری سایر رده‌های بسیج برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به کار گرفته شد.

وی ادامه داد: به دنبال شیوع بیماری کرونا و لزوم جلوگیری از گسترش آن،‌ بسیج جامعه پزشکی در قالب طرح شهید سلیمانی، گروه‌های بهداشتی منسجمی را تشکیل داد؛ این گروه‌ها در راستای قطع زنجیره انتقال و پوشش‌های حمایتی مرتبط با آن فعالیت می‌کردند.

وی بیان داشت: تلاش برای شناسایی زودهنگام افراد مبتلا، کمک به حفظ سلامت افراد در معرض خطر، فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای سپری کردن دوران درمان در قرنطینه خانگی، توسعه درمان سرپایی و همچنین مراقبت از بیماران از جمله برنامه‌های بسیج جامعه پزشکی قم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در استان بود که اجرای آن با تشکیل گروه‌های مراقبتی،‌ حمایتی و نظارتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت دنبال شد.

چهره‌نما گفت: از دیگر اقدام‌های بسیج جامعه پزشکی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در قم،‌ اجرای طرح استقرار درمانگاه‌های سیار در قالب کانکس با حضور یک پزشک و یک پرستار در نقاط پر رفت و آمد شهر بود که با استقبال مردم مواجه و به دلیل نتیجه خوبی که درپی داشت به عنوان طرح ملی مطرح شد.

وی بیان داشت: علاوه براین بسیج جامعه پزشکی استان برای مقابله با کرونا،‌ در حوزه‌های نظارتی همچون نظارت بر اصناف نیز همکاری خوبی با نهادهای متولی داشت و در بحث واکسیناسیون هم بسیار فعال بود به نحوی که این سازمان در تزریق واکسن به‌بیش از ۱۰۰ هزار نفر مشارکت کرد.

ارائه خدمات عمومی و تخصصی حوزه سلامت توسط بسیج جامعه پزشکی در قم

وی ادامه داد: از دیگر طرح‌های بسیج جامعه پزشکی که اجرای آن پس از گذشت حدود چهارسال همچنان با قدرت دنبال می‌شود، طرح شهید رهنمون است که با هدف ارایه خدمات سلامت محور در حوزه‌های آموزشی،‌ بهداشتی،‌ پیشگیری، درمان و مشاوره و همچنین ارائه الگوی مناسب از سبک زندگی ایرانی اسلامی است.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی قم گفت: ۲۵ گروه در استان طرح شهید رهنمون را اجرا می‌کنند که در هر کدام از آن‌ها پزشک، پرستار،‌ روانشناس و کارشناس تغذیه حضور دارند و در صورت نیاز با توجه به ماموریت هر گروه متخصصان و کارشناسان دیگری از حوزه سلامت به مجموعه اضافه می‌شوند.

وی افزود: از خدمات رایج پزشکی همچون ویزیت رایگان بیماران تا خدمات تخصصی مانند آزمایش، عکس‌برداری و حتی در صورت نیاز جراحی توسط گروه‌های بسیج جامعه پزشکی استان با همکاری برخی از مراکز درمانی و بیمارستانی فعال در قم همچون بیمارستان حضرت علی‌ابن‌ابی‌طالب(ع)‌ به متقاضیان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به این که از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر توسط گروه‌های پزشکی طرح شهید رهنمون به صورت رایگان ویزیت شدند، ادامه داد: به دنبال استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت خیران سلامت و گسترش موقوفات در حوزه درمان هستیم تا بتوانیم خدمت‌رسانی بیشتری به مردم به خصوص در مناطق کم‌تر برخوردار استان داشته باشیم.

چهره‌نما گفت: از دیگر طرح‌های راهبردی بسیج جامعه پزشکی، طرح نفس است که در جریان آن تلاش می‌شود از سقط کردن عمدی جنین که در ۹۵ درصد موارد به صورت غیرقانونی صورت می‌گیرد، جلوگیری شود، در این زمینه تلاش می‌کنیم با ارائه خدمات درمانی، مشاوره‌ای و معیشتی مطابق شرایط هر خانواده‌ آنان را از انجام این کار ناپسند منصرف کنیم که در طول چهار ماه اجرای این طرح در قم توانستیم از سقط ۱۶ جنین جلوگیری کنیم و اکنون شاهد تولد این نوزادان هستیم.

وی با اشاره به این که متاسفانه عده‌ای به اشتباه تصور می‌کنند سقط جنین در زیر چهار ماهگی مشکلی ندارد، افزود: در اجرای هرچه بهتر طرح نفس از ظرفیت همکاری پرستاران،‌ پزشکان، روانشناسان،‌ ماماها و متخصصان زنان به نحو شایسته استفاده می‌شود؛ همچنین دوره‌های آموزشی برای شماری از عطاری‌های استان ترتیب می‌دهیم تا متوجه تاثیر بسیار منفی فروش برخی داروها و تاثیری که بر روی سقط جنین دارد،‌ شوند.

بسیج علمی و پژوهشی از ایده‌های نخبگان تا تبدیل شدن به محصول حمایت می‌کند

مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی قم نیز در این جلسه گفت: ماموریت این مجموعه تخصصی در بسیج بر اساس اسناد بالادستی، ارائه راهکارهای علمی و عملی برای حل مسائل و مشکل‌های استان و کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان است که لازمه محقق شدن این هدف راهبردی، ترسیم نقشه راه و شبکه سازی علمی می‌باشد.

عباس کاویانی بیان داشت: شبکه‌ سازی می‌تواند فعالیت‌های علمی و پژوهشی را در راستای حل مشکل‌های استان و کشور منسجم کند و در همین راستا اکنون حلقه‌های علمی در پایگاه‌های بسیج ایجاد شده‌اند تا علاوه بر شناسایی و سازماندهی ظرفیت‌های نخبگانی، هسته‌های گفتمان سازی در حوزه‌های علمی و فناوری ایجاد شوند.

وی با اشاره به اهمیت تجاری سازی در موفقیت طرح‌های پژوهشی ادامه داد: ما اکنون از مخترعان و مبتکران حمایت می‌کنیم تا بتوانند ایده خود را به محصول تبدیل کنند و در این راستا کارگاه تخصصی فعالیت‌های علمی و پژوهشی در استان ایجاد کردیم که در زمینه فعالیت‌های مرتبط با مکانیک و برق برای نخبگان قابل استفاده‌است.

وی افزود: به دنبال آن هستیم که محصول تولید شده توسط نخبگان بسیجی بتواند مشکلی را از سر راه صنعتگران و تولید کنندگان استان و کشور بردارد و در این رابطه سطح همکاری خود با دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت و همچنین بهره‌برداران فعال در شهرک‌های صنعتی قم را افزایش خواهیم داد.

کاویانی گفت: با اجرای طرح‌های مختلف تلاش خواهیم کرد ارتباط میان نخبگان و صنعتگران را برای تولید محصولات مورد نیاز کشور، تقویت کنیم و در این رابطه پایگاه‌های بسیج علمی در قم به صورت تخصصی مسائل مرتبط با نیازهای صنعت را بررسی و برای حل آن با استفاده از ظرفیت نخبگانی و پژوهش‌های علمی تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به حمایت بسیج علمی و پژوهشی قم از ۱۷۰ طرح، ادامه داد: از نظر ما هر طرحی که ارائه می‌شود باید از همان اول به بازار فروش آن توجه شود تا بتواند به موفقیت مورد نظر دست یابد و در همین رابطه به دنبال تقویت توانمندی پژوهشگران در حوزه شناخت بازار و راهکارهای موفقیت فروش محصول در آن هستیم.

وی بیان داشت: توجه به عرصه فعالیت‌های علمی از جمله مواردی است که طی سال اخیر موجب تقویت جذب بسیاری از جوانان به بسیج شده‌است و این نهاد نیز تلاش دارد با حمایت هرچه بیشتر از ایده‌های علمی زمینه لازم برای تبدیل شدن آن‌ها به محصولات نهایی و قابل عرضه برای فروش در بازار را مهیا کند.

مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی قم گفت: اولویت‌ ما در حمایت از طرح‌های علمی بیشتر بر روی حوزه‌های سلامت، امنیت غذایی و تولید انرژی‌های پاک است و در این راستا از همه ظرفیت‌های در اختیار بسیج برای موفقیت طرح‌های یاد شده و تبدیل شدن آن به محصولات نهایی مورد نیاز استان و کشور، استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: ساخت خودرو خدمات شهری با ۷۰ قابلیت کاربردی، ساخت توربین‌های بادی و آبی در راستای تولید انرژی‌های پاک و همچنین تولید محصولات بهداشتی با استفاده از فناوری نانو و مواد پایه گیاهی از جمله طرح‌هایی است که با حمایت سازمان بسیج علمی و پژوهشی قم توسط جوانان بسیجی و نخبه استان به ثمر نشسته است.

پیشگامی بسیج قم در ارائه خدمات به مردم

هشت هزار جهادگر در بسیج سازندگی قم فعالیت دارند

مسئول سازمان بسیج سازندگی قم نیز در این میزگرد تاکید کرد: قم در زمینه فعالیت‌های جهادی و محرومیت‌زدایی از جمله استان‌های پیشگام در سطح کشور است و در حال ‌حاضر بیش‌از هشت‌هزار جهادگر در قالب ۳۵۰ گروه جهادی فعال در طرح‌های مورد نظر بسیج سازندگی استان فعالیت می‌کنند.

علی‌رضا ایراندوست گفت: فعالیت‌های بسیج سازندگی طی‌ سال‌های اخیر با تحولات بسیاری در راستای خدمت‌رسانی هرچه بهتر و بیشتر به مردم همراه بوده‌است، به نحوی که اکنون چندین قرارگاه در زیر مجموعه بسیج سازندگی قم در حال انجام فعالیت‌های خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی هستند.

وی افزود: از جمله این قرارگاه‌ها، قرارگاه پیشرفت و آبادانی است که با تمرکز بر منطقه قمرود و قنوات استان و استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی در زمینه‌های بهداشت و درمان،‌ اقتصاد و کارآفرینی، عمران و آبادانی و دیگر حوزه‌های خدمت‌رسانی به فعالیت می‌پردازد.

وی ادامه داد: قرارگاه دیگر، قرارگاه محرومیت زدایی است که بسیجیان جهادگر آن در قالب هشت کمیته شامل کمیته‌های عمران، لوازم التحریر، جهیزیه، بهداشت و درمان،‌ آزاد سازی زندانیان،‌ تامین معیشت، آموزشی و اشتغال به انجام فعالیت‌های جهادی در مناطق کمتر برخوردار استان مشغول می‌باشند.

ایراندوست گفت: قرارگاه اقتصاد مقاومتی از دیگر بخش‌های مهم بسیج سازندگی قم است که در آن راهکارهای متنوعی برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق کمتر برخوردار استان اجرا می‌شود که نمونه‌ای از آن در موضوع نصب نیروگاه‌های خورشیدی در پشت‌بام خانه‌ها قابل مشاهده است.

وی توضیح داد: در این طرح، قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق توسط وزارت نیرو با شخص متقاضی اجرای طرح منعقد می‌شود که درآمد مناسب را برای فرد مشارکت کننده به همراه خواهد داشت؛ این طرح با اعطای وام قرض الحسنه به مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان و بازپرداخت هفت ساله به متقاضیان اجرا می‌شود.

وی بیان داشت: بسیج سازندگی استان قم در اجرای حرکت‌های جهادی در مناطق مختلف استان پیشگام است و اکنون علاوه بر اقدام‌های یاد شده، طرح‌های متنوعی نیز در حوزه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و فنی توسط جهادگران بسیجی انجام می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی قم گفت: اجرای طرح‌های آبرسانی از مهمترین اقدام‌های بسیج سازندگی قم است که براساس آن،‌ بسیاری از مردم روستاهای شهرستان کهک و شهرستان قم در بخش مرکزی به شبکه توزیع آب استان متصل و همواره به آب سالم و بهداشتی دسترسی خواهند داشت.

وی با اشاره به حضور افراد متخصص و دارای مهارت لازم برای انجام ماموریت‌های بسیج سازندگی در گروه‌های جهادی قم، افزود: بسیج سازندگی استان در اجرای برنامه‌های مورد نظر همچون انجام طرح‌های فنی و عمرانی همواره از جهادگران ماهر و متخصص استفاده می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha