به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور جلال غفاری دبیر جشنواره و محسن رفیعی دبیر اجرایی امروز ۲۴ آذر برگزار شد.
در ابتدای این جلسه غفاری بیان کرد: نوع نگاه به مقاومت باید به صورت گفتمان باشد. گفتمان نه تنها یک اتفاق سیاسی بلکه گفتمانی است که از زندگی انسان از ابتدا تا به امروز وجود داشته است. قله انقلاب را در حرکت امام حسین (ع) میتوانیم مشاهده کنیم. عاشورا را باید اوج گفتمان مقاومت ذکر کرد. در ادامه انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری مسیر انقلاب به شکلی صحیحی پیگیری شد. رهبری بارها در سخنان خود روی مبانی مقاومت تأکید داشتهاند برای همین نیاز است تا مقاومت خوب درک شود تا دستخوش کج فهمی نشویم.
وی ادامه داد: وقتی از مقاومت حرف میزنیم منظورمان تنها جهان اسلام نیست، بلکه از سینمایی سخن میگوییم که حرف دل مستضعفان را میزند؛ سینمایی که قادر است عامل وحدت بخش باشد. جشنواره سینمای مقاومت حتی در گستره حمایتهای خود از فیلمسازانی که در آمریکای لاتین فعالیت میکنند ولی آثارشان ضد لیبرالی است حمایت خواهد کرد. نکته بعد اینکه، تصمیم نداریم جشنواره را در کنار یک برج یا کاخی برگزار کنیم بلکه میخواهیم جشنواره به واقع انقلابی داشته باشیم، برای همین این جشنواره اختتامیه خود را روی ناوی در خلیج فارس برگزار خواهد کرد البته آثار منتخب در ۳۲ استان کشور به نمایش در خواهد آمد.
غفاری تأکید کرد: جشنواره باید برای کشور نتایج مثبت به همراه داشته باشد برای همین از فیلمسازانی که در جهت گام دوم انقلاب قدم بردارند حمایت خواهیم کرد. درضمن باید شرایطی فراهم آوریم تا فیلمسازان بزرگ کشورمان هم بتوانند در این عرصه کارهایی را روانه پرده کنند. نکته دیگر اینکه برای نشاط و شادابی بیشتر این جشنواره از سال آینده به صورت سالانه برگزار خواهد شد. آثار در بخشهای مختلف از امروز ۲۴ آذر تا ۲۲ بهمن فرصت دارند تا کارهای خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. اختتامیه ۱۷ اسفند روی ناوی در خلیج فارس برگزار خواهد شد.
محسن رفیعی، دبیر اجرایی جشنواره نیز در ادامه جلسه اظهار کرد: هفدهمین جشنواره در شش بخش انجام خواهد شد. در این دوره بخش بینالمللی مجزا نخواهیم داشت زیرا تمام آثاری که در حوزه مقاومت هستند، قادرند در یک مسیر با هم رقابت داشته باشند. بخش اول و اصلی جشنواره مربوط به فیلمهای بلند، کوتاه و انیمیشن میشود. در قسمت فیلمهای بلند و کوتاه، آثار در سه عرصه سینمایی، بلند مستند و پویانمایی با هم به رقابت خواهند پرداخت. فیلم کوتاه بخش سوم جشنواره مقاومت است.بخش دوم؛ «نسل ولایت» نام دارد. در این قسمت به آثار جوانان و نوجوانانی که در آثارشان به گام دوم انقلاب توجه دارند نظر میشود. بخش دیگر با عنوان «دفاع مقدس» نامگذاری شده است. در این قسمت آثار هشت سال دفاع مقدس مورد نظر قرار خواهد گرفت. در بخش دفاع مقدس آثار به سه قسمت؛ بلند، سریال و کوتاه تقسیمبندی میشوند.
دبیر اجرایی جشنواره ادامه داد: بخش «جهان بدون اسرائیل» بخش دیگر جشنواره را شکل میدهد. بخش «روایت قلم» که در حوزه فیلمنامه است و «نقد و پژوهش» قسمتهای دیگر هستند. هر یک از بخشهای ذکر شده جایزه ویژه دارد که به نام شهدا نامگذاری شده است. جایزه بخش اصلی به نام سردار دلها نامگذاری شده و جایزه بخش نسل ولایت نیز به نام شهید حججی مزین است.
جایزه بخش دفاع مقدس به نام رسول ملاقلی پور منقوش شده و جایزه روایت قلم نیز به نام شهید آوینی تجلی پیدا میکند. علاقهمندان در بخشهای مختلف از امروز ۲۴ آذر تا ۲۲ بهمن فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. اختتامیه ۱۷ اسفند روی ناوی در خلیج فارس برگزار خواهد شد.
در ادامه این جلسه با حضور مادر شهید حمیدرضا اسدالهی و خواهر شهید ابراهیم هادی از پوستر جشنواره رونمایی به عمل آمد. مادر شهید اسداللهی در سخنانی بیان کردند: امیدوارم دست کشورمان همیشه از کشورمان دور باشد. من به جوانانی که اخیرا در برخی اتفاقات فریب جریانهای نفاق را خوردهاند توصیه میکنم مطالعه بیشتر کنند تا در آینده پشیمان نشوند. فرزند شهیدم دو تاکید ویژه به جوانان داشتند ابتدا اینکه احترام والدین را همیشه حفظ کنند و دوم، پاسدار حجاب باشند. سردار دلها بیان کردهاند ما همه یک خانواده هستیم پس نگذاریم این خانواده آسیب ببیند.
خواهر شهید ابراهیم هادی نیز در سخنانی تصریح کرد: ان شاءالله بتوانیم راه حضرت زهرا (س) را ادامه دهیم. ما تا ابد پای انقلاب ایستادهایم و از آرمانهای آن دفاع خواهیم کرد همانند شهید هادی که به همراه همرزمانش در کانال کمیل مقاومت کردند.
بخش پایانی این مراسم به بازید اهالی رسانه از دفتر شهید آوینی در بنیاد روایت فتح اختصاص داشت.
انتهای پیام