به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، امروز شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ در دومین کنگره بینالمللی بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی با عنوان «استاد فکر» که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد با بیان اینکه امروز جامعه ما با شناخت شخصیت جامع آیتالله مصباح می تواند به علم و عمل رسیده و سیره ایشان را الگو قرار دهد، گفت: آیت مصباح هم در حوزه «عقاید حقه» صاحب نظر بود و هم در «حوزه اخلاق» یکی از استادان برجسته و اثرگذار بود. در حوزه «عمل و احکام» نیز یک فقیه برجسته بود.
بیشتر بخوانید:
«استاد فکر»؛ کنگره ای برای نکوداشت آیتالله مصباح یزدی(ره)
رئیس جمهور افزود: فقیه به کسی گفته میشود که باورهای الهی و اخلاق کریمه در جان او نشسته باشد و گرنه دانستن الگوهای علمی کسی را فقیه نمیکند؛ دانستن فقه امری است و نشستن فقه در سرشت کسی امر دیگر. اگر سرشت کسی فقهی شد او فقیه است و اگر کسی فرمولها را بلد باشد فقیه نیست، بلکه فقیه کسی است که فقه در طبع او نشسته باشد و همه اندیشهها و گفتار او جلو فقه باشد.
وی با تأکید بر اینکه آیتالله مصباح یزدی از یاران امام(ره) و مبارزان علیه رژیم پهلوی بود، اضافه کرد: ایشان بعد از انقلاب با همه وجودش از اعرف معروفات که «جمهوری اسلامی» بود، حمایت میکرد.
رئیسی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب لقب «عمار انقلاب» را به جهت اینکه آیت الله مصباح(ره) انحرافات را خوب میشناخت و با آن مبارزه میکرد، به ایشان دادند.
به گفته رئیس جمهور، آیت الله مصباح در حوزه جهاد تبیین بسیار عالی بود و در دشمنشناسی و دشمنستیزی چهرهای برجسته بود.
رئیسی تصریح کرد: آیت الله مصباح نیروها را برای ایستادگی در مقابل فتنه و توطئهگران بسیج میکرد. «شناخت زمان» و «اعلام موضع» و «سمتگیری» را به درستی انجام میداد. مهمتر از همه ایشان با اندیشههای انحرافی و فتنهگرانی که میخواستند منطقه را به آشوب بکشند در کنار سردار شهید «قاسم سلیمانی» ایستادگی میکرد.
وی یکی از ویژگیهای شاخص آیتالله مصباح یزدی را «شاگردپروری» عنوان و تأکید کرد: برخی از استادان بزرگ حوزه شاگردپرور نیستند، ولی آیتالله مصباح یزدی هم شاگردپرور بود و هم خانواده و اطرافیانش به ایشان ارادت دارند. اندیشه و عمل ایشان را به عنوان عمل و اندیشه نیکو پذیرفته و آن را الگوی خود کرده اند.
رئیس جمهور با اشاره به دیدار اخیر مسئولان کنگره و خانواده آیت الله مصباح یزدی با رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: طلاب و حوزه باید به شخصیت آیتالله مصباح توجه کنند. گفتار و کردار ایشان برای ما حجت است.
رئیسی خاطرنشان کرد: مسئلهشناسی و حل مسئله و بازکردن گرهها کار حوزه علمیه است. در این بین ما هم به عنوان مسئول، وظایف مهمی در این زمینه داریم، اما گاهی وظایف در حوزه «عمل و اجرا» و گاهی در حوزه «نظری و فکری» است که با توجه به رخدادهای اخیر،مسئولیت اماکن فکری و فرهنگی دوچندان شده است، لذا در حوزه اجرایی هم این وظیفه را برای ما سنگین میکند.
قدردانی فرزند آیت الله مصباح یزدی از برگزار کنندگان کنگره دوم
حجت الاسلام و المسلمین علی مصباح یزدی هم در این کنگره پس از خوش آمدگویی به مهمان حاضر، بیان کرد: کنگره امسال به تبعیت از فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند: «آیت الله مصباح استاد فکر بود» به این نام نامیده شد تا با استفاده از همه بزرگان و صاحبان فکر و اندیشه و آشنایان با تفکرات علامه مصباح و خط و مشی سیره ایشان، برخی از ابعاد این فرمایش رهبری را واکاوی کنیم و از تحقیقات و نظرات اساتید در این زمینه بهره ببریم.
فرزند آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: بزرگداشت علما به عنوان یک «شخص» جایگاه خیلی بلندی ندارد بلکه جایگاه و اهمیت این نوع بزرگداشتها به دلیل بزرگداشت مقام علمی و عبودیت است.
وی ادامه داد: در این جمعها اگر به نکات مورد نظر بزرگان که مغز همه آنها شناخت و معرفت خدا و راه رسیدن به او و راه هدایت انسانها به همین مسیر نورانی است، توجه کنیم و این مسأله را هدف قرار دهیم و یک قدم در این مسیر پیش برویم، ارزش بسیاری دارد و امیدواریم که این جمع و کنگره این هدف را دنبال کند و در این مسیر قدم برداریم.
حجت الاسلام و المسلمین مصباح عنوان کرد: برای برگزاری این کنگره عده بسیاری تلاش شبانه روزی انجام دادند که از همه این عزیزان تشکر و قدردانی می کنم. همچنین از همه نهادها و مراکزی که همکاری صمیمانه و دلسوزانه داشتند تشکر میکنم.
انتهای پیام