به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، مهران فاطمی استاندار یزد شب گذشته در نشستی با مسئولان حوزه علمیه استان یزد با اشاره به سفر رئیس جمهور و وزرا به استان در روزهای ۲۲ و ۲۳ دی ماه جاری، اظهار داشت: لیله القدر اجرایی و اداری استانها، حضور عالیترین مرجع اجرایی کشور در استانهاست، چرا که تصمیماتی که میتواند اخذ شود، ممکن است مقدرات تا ۱۰۰ سال آینده را تحت الشعاع قرار داد.
استاندار یزد در ادامه به سیمای منابع و مصارف آب در استان اشاره کرد و گفت: میزان آب شرب مورد نیاز در استان ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که ۶۵ میلیون مترمکعب آن از خط اول و ۷۵ میلون مترمکعب آن از طریق چاهها و قنوات استان تأمین میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روزانه ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب شرب در استان داریم، خاطرنشان کرد: سختی بالاتر از حد استاندارد و نیاز به جیره بندی آن در صورت قطعی آب انتقالی از خط اول به مدت ۸ ساعت مؤید اهمیت و ضرورت اتخاذ تصمیمات اساسی در حوزه تامین آب از منبع پایداری همچون دریا است.
فاطمی اضافه کرد: براساس مدلهای آماری و دینامیکی هواشناسی پیش بینی میشود روند دما افزایشی و روند بارش کاهشی باشد، لذا در صورت عدم برنامهریزی و سامان اقدامات لازم در ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده، یزد از نقشه جغرافیایی حذف و یا به منطقه کوچک سکونتگاهی تبدیل میشود.
وی یکی از مهمترین پروژههای سفر رئیس جمهور به استان را آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از دریا دانست و اظهارداشت: دولت سیزدهم تصمیم بزرگ و آینده نگرانهای مبتنی بر حل دغدغههای حوزه آب استان که فصل مشترک مطالبات مردم استان است اخذ کرده تا خط مذکور از محل حقوق دولتی معادن اجرا شود.
فاطمی با بیان اینکه دولت سیزدهم، دولت صادق الوعد است، گفت: در جریان سفر رئیس جمهور به استان یزد، ابتدا به دستور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی عملیات اجرایی پروژه انتقال آب از دریا به استان آغاز میشود و سپس ایشان در اجتماع مردمی خبر آغاز عملیات اجرایی را اعلام میکنند.
استاندار یزد در ادامه به موضوعات مطرح شده در نشست پیرامون فعالیت معادن اشاره کرد و گفت: معدن یکی از مزیتهای استان یزد است و عاقلانهترین راهبرد در این حوزه استراتژی "از سنگ تا قطعه" میباشد.
وی در ادامه به روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان اشاره کرد و یادآور شد: سهمیه استان یزد در طرح نهضت ملی مسکن ساخت ۵۴ هزار واحد و تعداد افراد ثبت نامی واجد شرایط تا این لحظه قریب به ۴۵ هزار نفر است.
فاطمی ادامه داد: پروژههای نهضت ملی مسکن به ابتکار استان یزد به صورت واگذاری زمین در قطعات ۲۵۰ متری ویلایی در شهرکهای آماده سازی شده صورت میپذیرد.
وی با اشاره به تلاش استان جهت افزایش کیفیت و کاهش هزینه ساخت و سازها، اضافه کرد: به منظور عدم تحمیل فشار مضاعف بر متقاضیان، واحدهای مسکونی به صورت کامل آماده و تحویل آنها نمیشود بلکه اقدامات مربوط به سفت کاری، نماسازی و نصب درب و پنجره انجام و واحدها در اختیار افراد قرار میگیرد تا متقاضیان به مرور و متناسب با درآمد خود خانه را تکمیل کنند.
فاطمی در ادامه با بیان اینکه نگاه دولت به استان یزد، نگاهی بسیار خاص و ویژه است، تصریح کرد: در همین اوضاع و شرایط اقتصادی و با وجود همه مشکلات و تحریمهای ظالمانه با تلاش آحاد مردم به ویژه فعالین بخش خصوصی، گردشگری و کارآفرینان و حمایت دولت، استان یزد شاهد تجربه رشد اقتصادی ۷/۵۵ درصدی شد که این مسئله یزد را در رتبه اول رشد اقتصادی کشور قرار داد.
استاندار یزد همچنین از کاهش نرخ بیکاری استان از رقم ۱۳/۵ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۷/۷ درصد در تابستان ۱۴۰۱ خبرداد و با اشاره به شناسایی ۳۴۱ واحد تولیدی راکد در استان و تلاشهای انجام شده در راستای احیای این واحدها، گفت: براساس گزارش های موجود، ۷۶ واحد از واحدهای راکد شناسایی شده، فعال شده و پیگیریهای لازم برای فعالسازی دیگر واحدها در حال انجام است.
وی با اشاره به تغییر ریل استان به سمت اقتصاد دانش بنیان و مشاهده این تغییر ریل در ارائه تسهیلات، ادامه داد: سهم استان یزد، از تسهیلات حوزه دانش بنیان ۴۷ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پرداخت شده است.
استاندار یزد با اشاره به شناسایی واحدهای تولیدی راکد در استان و تلاشهای انجام شده در راستای احیای این واحدها، خاطرنشان کرد: براساس گزارشهای موجود، ۷۶ واحد از واحدهای راکد شناسایی شده، احیا و به چرخه تولید بازگشتهاند.
فاطمی با بیان اینکه در قالب بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه در سال ۱۴۰۰ در حوزه ازدواج جوانان، هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۷۸۷ میلیارد تومان تسهیلات در زمینه ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی سه سال مصوب شد، خاطرنشان کرد: در ظرف قریب به پنج، شش ماه، حدود دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان تزریق و در پرتو آن بسیاری از پروژههای متوقف شده، احیا شد.
انتهای پیام