سه‌شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۷
بازدید قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران از مرکز پژوهشی مبنا

حوزه/ تأسیس نهاد متولی مسئول امور خانواده در کشور، مهم‌ترین راهبرد نیازی کشور برای پوشش تمام الزامات حوزه خانواده و پاسخ‌گویی در این مسیر است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، قائم مقام مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران و سرپرست مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام به همراه تعدادی از مسئولان و اساتید و فعالان فرهنگی این مدرسه علمیه با حضور در مرکز پژوهشی مبنا، با آقای دکتر محمدتقی دشتی رئیس مرکز پژوهشی مبنا دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار دکتر محمدتقی دشتی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز پژوهشی مبنا، بر اهمیت حل مسائل فرهنگی - دینی کشور تأکید کرد و بابیان اینکه این مرکز پژوهشی به دنبال بررسی ریشه‌های مسائل فرهنگی - دینی نظام اسلامی و حل آن است، خاطرنشان ساخت: مرکز پژوهشی مبنا تمام ظرفیت‌ها و تلاش‌های خود را برای حل ۱۱ مسئله مادر نظام اسلامی به کار گرفته است.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا در ادامه سخنان ضمن اشاره به برخی از مسائل کلان فرهنگی کشور، تغییر ارزش‌ها و هنجارهای بنیادین را از چالش‌های مهم فرهنگی در بازتولید هزاران مسئله دانست. ایشان اختلال در ساختارها و بافتارهای اجتماعی و حضور بخش قابل‌توجهی از جمعیت کشور در حاشیه‌نشینی‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... را از دیگر مسائل کلان کشور برشمرد و اذعان داشت: پیوند آسیب‌ها، سرمایه اجتماعی کشور را کاهش داده است؛ امید، اعتماد، رضایت، مقبولیت و نشاط از مهم‌ترین سنجه‌های سرمایه اجتماعی است.

دکتر دشتی نشاط را از پایه‌های مهم تقویت امید و شکل‌دهی به همکاری‌های اجتماعی توصیف و تصریح کرد: بدون تردید، ارتقای بنیه‌های نشاطی جامعه اسلامی، نوعی خدمت به دین الهی است.

این استاد دانشگاه در ادامه به برخی از مسائل گروه‌های اجتماعی اشاره نمود و بابیان اینکه در کشور با بیش از ۴ میلیون جوان بی شغل، بی‌مهارت و بدون آموزش روبرو هستیم، خاطرنشان ساخت: فتنه اخیر در کشور را می‌توان به‌نوعی جنبش بازنده‌ها و از دست دادگان توصیف کرد.

وی توجه به هفت شکاف مهم قومی، مذهبی، طبقاتی، مرکز پیرامون، نسلی، جنسیتی و سیاسی را در تقویت وحدت و انسجام ملی بسیار مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: باتوجه‌به گستره توطئه‌های تحمیلی بر کشور ایران، اگر ساختار حاکمیتی کشور ولایت‌فقیه نبود، بدون شک، کشور یکپارچه و مقتدر ایران، تکه‌تکه و ضعیف می‌شد؛ فتنه اخیر کشور مبتنی بر تمرکز بر همه مؤلفه‌های شکافی شکل گرفت،

دکتر دشتی در ادامه نهاد خانواده را مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور دانست و افزود: هرآنچه در اسلام بدان تأکید و تبیین شده، بر پایه استحکام و مصلحت‌های تقویت بنیان خانواده است؛ دین مبین اسلام راهکارهای پویایی را برای تقویت بنیان خانواده مطرح ساخته است.

وی گزارشی از تدوین و ترسیم نظام جامع خانواده در مرکز پژوهشی مبنا ارائه کرد و با تأکید بر اینکه تربیت و تعالی جامعه بدون خانواده امکان‌پذیر نیست، به ارائه راهکارهایی برای وضعیت اختلال در تحکیم خانواده، پرداخت و تحکیم و جلوگیری از فروپاشی نهاد خانواده را از اهداف مهم پژوهشی این مرکز دانست.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا اذعان داشت: تأسیس نهاد متولی مسئول امور خانواده در کشور، مهم‌ترین راهبرد نیازی کشور برای پوشش تمام الزامات حوزه خانواده و پاسخ‌گویی در این مسیر است؛ در هر موضوعی از کشور که مسئول سازی صورت نگرفته، با چالش‌های جدی مواجه هستیم؛ لذا برای پاسخگویی حاکمیتی در موضوع خانواده، شدیداً نیازمند تأسیس مجموعه‌ای منسجم و فراگیر هستیم.

دکتر دشتی، نهاد آموزش و تعلیم‌وتربیت در ایران را از دیگر چالش‌های مهم فرهنگی کشور برشمرد و بابیان اینکه متأسفانه رویکرد نهاد آموزش کشور نسبت به فرزندان سرزمینمان صرفاً مبتنی بر نگاه فلش مموری است، تصریح کرد: متأسفانه رویه آموزشی ما در عین سرکوب خلاقیت‌ها، بدون مهارت ارائه‌شده، فرزندانمان را بدون مهارت حل مسئله، مهارت گفتگو، مهارت زناشویی، تربیت فرزند و همسرداری تربیت می‌کند.

وی ضمن اشاره به مهارت‌های شش‌گانه در طرح خانواده، نهاد دین را از دیگر موضوعات هدف مرکز پژوهشی مبنا برشمرد و اذعان داشت: انسجام‌بخشی به رویکردها، برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در عرصه حاکمیت و پاسخگو و مسئول سازی مجموعه‌ها، مهم‌ترین رویکرد مرکز پژوهشی مبناست.

دکتر دشتی نهاد رسانه و نهاد تولید را از دیگر موضوعات جامع کشور برشمرد و بابیان اینکه مشکلات نهاد تولید فارغ از موضوعات اقتصادی در بستری فرهنگی تعریف می‌شود، اظهار داشت: تا زمانی که فرهنگ کار و فرهنگ سرمایه‌داری در کشور بهبود نیابد، نهاد تولید در کشور بهبود نخواهد یافت؛ سرمایه‌داری و سرمایه‌گذاری در کشور باید به روح عبادت تبدیل گردد.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا نهاد امنیت و سلامت و نظام اداری کشور را از دیگر چالش‌های کلان کشور برشمرد و ابراز داشت: نظام اداری کشور مهم‌ترین پایه ابتر ماندن طرح‌های راهبردی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است؛ نیازمند تحول بنیادین نظام اداری کشور هستیم.

وی ضمن اشاره به رویکردهای مرکز پژوهشی مبنا در عرصه تدوین نظام جامع تحول بنیادین نظام اداری کشور، به برخی از ساختارهای این طرح اشاره کرد و ابراز داشت: تحول هنجاری، تحول ساختاری، تحول روشی و فرایندی، تحول نیروی انسانی، تحول اصول حکمرانی و تحول نظام دانایی از مهم‌ترین اصول رسیدن به تحول بنیادین نظام اداری کشور است.

در انتهای این دیدار خانم صادقی، قائم مقام مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران و سرپرست مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام تهران ضمن خرسندی از حضور در مرکز پژوهشی مبنا و آشنایی با دستاوردهای این مرکز، نکات ارزشمندی در رابطه با مسائل حوزه خانواده بیان و به لزوم تداوم هم افزایی و همکاری های بیشتر دو مجموعه اشاره کرد.

بازدید قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران از مرکز پژوهشی مبنا

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha