به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ظهیری، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با تبیین مقام والای مادر بهویژه فاطمه زهرا سلامالله علیها، به حدیثی از جابر بن عبدالله انصاری اشاره کرد و ابراز داشت: یکی از معروفترین روایتها روایتی است که خاتمالانبیا محمد مصطفی صلیالله علیه و آله به جابر بن عبدالله بشارت دیدار امام محمدباقر علیهالسلام را دادند و فرمودند؛ «بعد از من شخصی از خاندان مرا خواهی دید که اسمش اسم من و قیافهاش شبیه قیافه من خواهد بود. او درهای دانش را به روی مردم خواهد گشود».
وی در ادامه ضمن اشاره به گفتوگوهای جابر ابن عبدالله انصاری و امام محمدباقر علیهالسلام با تأکید بر اینکه وجود مقدس امام باقر و امام صادق علیهماالسلام در دورانی که شیعیان به آرامش نسبی رسیده بودند، مردم را از راه تبیین معارف هدایت نمودند، اظهار داشت: اگر تبیین امام باقر علیهالسلام و نهضت علمی امام صادق علیهالسلام نبود، بهجرأت میتوان گفت امروز اثر و خبری از شریعت راستین اسلام نبود.
حجتالاسلام والمسلمین ظهیری یکی از بزرگترین عوامل بقای مکتب شیعه و مکتب اسلام پس از واقعه عاشورا را گستره تبیین امام محمدباقر و امام صادق علیهماالسلام توصیف کرد و یادآور شد: امام محمدباقر علیهالسلام پایهگذار نهضت تبیین در مکتب شیعه است. بهگونهای که امروز در تمام دنیا هیچ ممالکی را نمیتوان خالی از شیعه تصور نمود و این مرهون تلاشهای تبیینی امام محمدباقر علیهالسلام است.
وی بابیان اینکه بخش قابلتوجهی از ۱۶ هزار روایت کافی از امام محمدباقر و امام صادق علیهماالسلام نقلشده است، به روایتی از دیدار منصور دوانقی و امام محمدباقر علیهالسلام در زمینهسازی تقویت مکتب شیعه و نهضت عاشورا و فراگیری عرصه تبیین معارف ناب الهی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: امام محمدباقر علیهالسلام از هر فرصتی استفاده مینمودند تا مکتب شیعه را که ریشه در قرآن دارد، تبیین نمایند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: در بسیاری از مواقع امام باقر علیهالسلام در بیان معارف و اعتقادات شیعه به خاطر اینکه کلام حضرت در دل ایشان بنشیند، کلام مبارکشان را مستند به آیات الهی قرار میدادند و در حقیقت مذهب، عترت و کتاب را توأمان برای مردم تبیین میکردند.
حجتالاسلام والمسلمین ظهیری با تأکید بر اینکه امام باقر علیهالسلام با آغوش باز از سوالات و شبهات مطرح جامعه اسلامی استقبال مینمودند، تصریح کرد: امام محمدباقر علیهالسلام معارف و زیباییهای قران را با کلامی دلنشین و به فصیحترین شکل بیان میکردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از رها بودن فضای مجازی بر اهمیت تبیین دقیق و درست اعتقادات و معارف راستین الهی از بستر رسانه تأکید کرد و یادآور شد: اگر به فرزندان جوان سرزمینمان معارف الهی را بهدرستی تبیین نماییم، یکذره از فعالیتهای شبهه افکن دشمن در ذهن و ضمیر ایشان تأثیر نخواهد گذاشت.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه تأثیراتی که جوانان میپذیرند ناشی از کمکاری ما در تبیین حقایق معارف ناب الهی است. تصریح کرد: ایکاش تمام نویسندگان و صاحبان میز خطابه که در ارتقاء فرهنگ دینی مردم و تبیین مباحث و مسائل نقشآفرین هستند، تمام دقت خود را معطوف به تبیین درست و دقیق مبانی دینی سازند.
وی ضمن اشاره به زمینهها و بسترهای متفاوت تبیین معارف الهی بابیان اینکه بدترین معرفی اهلبیت علیهمالسلام بیان سخنان عمل عالمانی است که درواقع تضعیف اندیشه اهلبیت علیهمالسلام را به دنبال دارد، اظهار داشت: اگر معارف دینی درست تبیین گردد، تمام توطئهها، دسیسهها و شبهه افکنیهای دشمنان اسلام خنثی و هیچ اثری بر جوانان جامعه اسلامی نخواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین ظهیری در پایان سخنان خود ضمن اشاره به روایتی از امام محمدباقر علیهالسلام، خاطرنشان ساخت: اگر مقام و کلام اهلبیت علیهمالسلام و آموزههای دینی بهدرستی تبیین گردد؛ زیبایی اندیشه معارف الهی در قلبها ریشه دوانده دسیسه دشمنان اسلام بیاثر خواهد ماند.
نظر شما