سه‌شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
جشن فارغ التحصیلان و فارغ التحفیظان خوابگاهی جامعةالزهرا(س)

حوزه/ جشن طلاب فارغ التحصیل، فارغ التحفیظ و همچنین فعالان فرهنگی و قرآنی سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها همزمان با پایان نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها به مناسبت پایان نیمسال اول تحصیلی برای فارغ التحصیلان سطح دو و سطح سه و همچنین طلاب حافظ قرآن کریم جشنی را با حضور مسئولان سرا، مدعوین، طلاب ایرانی و بین الملل برگزار کرد.

این مراسم با قرائت قرآن کریم توسط یکی از طلاب قاری سرا شروع شد و پس از آن، سرکار خانم افتخار یوسفی معاون آموزش و تربیت جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها ضمن تبریک به فارالتحصیلان طلبه به روایتی از حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام اشاره کرد که به نقل از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم فرمودند: «عنْهُ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ : مَنْ طَلَبَ اَلْعِلْمَ لِلَّهِ لَمْ یُصِبْ مِنْهُ بَاباً إِلاَّ اِزْدَادَ بِهِ فِی نَفْسِهِ ذُلاًّ وَ فِی اَلنَّاسِ تَوَاضُعاً وَ لِلَّهِ خَوْفاً وَ فِی اَلدِّینِ اِجْتِهَاداً وَ ذَلِکَ اَلَّذِی یَنْتَفِعُ بِالْعِلْمِ فَلْیَتَعَلَّمْهُ؛ از رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم مروی است که فرمود: هر که برای رضای خدا طلب علم نماید به بابی از علم نمی‌رسد مگر اینکه فروتنی او زیادتر می‌شود،و تواضع او در میان مردم بسیار گردد، و ترسش برای خدا بیشتر شود و جدّیت و کوشش او در راه دین بیشتر گردد، چنین عالمی است که از علم خود نفع برد و دیگران را بهره‌مند سازد» (روضه الواعظین، ج۱، ص ۱۱).

معاون آموزش و تربیت جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها، اثر و نتیجه علم را در ۴ ساحت مطرح کرد و اظهار داشت: از جمله ساحت‌های آثار علم در شخص دانش پژوه و در بین افراد دیگر است که این امر باعث زیاد شدن تواضع خود فرد می‌شود، همچنین در مقابل خداوند متعال که این امر با عث خوف و بیم می‌شود و در قبال دین و احکام الهی و معارف که تلاش و کوشش را به همراه دارد و اگر این ۴ ویژگی باشد فرد منتفع به علم می‌شود.

یوسفی در ادامه به ویژگی‌های جویندگان و دانش پژوهان علوم دینی اشاره کرد و اولین ویژگی را متخلق شدن فرد به اخلاق نیکو برشمرد و افزود: از یک استاد ریاضی پرسیدند شما به دانشجوی خود چگونه نمره می‌دهی؟ پاسخ داد اگر از نظر اخلاق، انسانیت و جوانمردی سرآمد باشد نمره یک می‌دهم. اگر از نظر علمی در حد مطلوب باشد یک صفر جلوی یک می‌گذارم و اگر از نظر مهارتی در حد مطلوب باشد صفر دیگری جلوی یک می‌گذارم اگر اخلاق و ادب و جوانمردی در حد مطلوب نباشد هر چه باشد همه صفر خواهد بود.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام که فرمودند: «کونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِأَعْمَالِکمْ وَ لَا تَکونُوا دُعَاةً بِأَلْسِنَتِکمْ - مردمان را با اعمال خود (به خوبی ها) دعوت کنید نه با زبان‌های خود»، به ویژگی‌های دیگر جویندگان علوم دینی از جمله تبلیغ معارف دین با عمل صحیح و همچنین عالم و ملا شدن اشاره کرد و بیان داشت: به گفته یکی از اساتید، تحصیل علم پایانی ندارد، ابوریحان در لحظات احتضار هم دنبال علم بود و حتی در برزخ نیز شادی ما تحصیل علم است.

معاون آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها در ادامه، به مسئولیت پذیری فعالان دین نسبت به دین داری اطرافیان و اجتماع و مسائل اجتماعی اشاره کرد و افزود: پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم فرمودند: «رحمَ اللَّهُ مَن حفِظَ لسانَهُ ، وعرفَ زمانَهُ ، و استقامَت طریقتُهُ؛ خداوند رحمت کند کسی را که زبان خود را حفظ کند و زمان خود را بشناسد و روش و طریقه او (در زندگی) روش مستقیم باشد».

یوسفی در ادامه خاطرنشان کرد: شهر مقدس قم مرکز مقدسی برای تجهیز شدن و برگشتن و ابلاغ احکام دین است و لزوم رشد از نظر علمی، اخلاقی، مسئولیت پذیری، ابلاغ مسئولیت در این مسیر ضروری است.

در ادامه این مراسم، خانم خدیجه محمد قاسمی به ایراد سخن پرداخت و عنوان کرد: مأموریت اداره دانش آموختگان، ارتقای سطح ارتباط، دانش‌افزایی و حمایت از دانش آموختگان است و پس از فارغ التحصیلی، حلقه اتصال دانش آموختگان با جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها خواهد بود.

رئیس اداره دانش آموختگان جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان ساخت: این اداره، بحمدالله کارنامه موفقی در دوره‌های دانش افزایی ویژه فارغ التحصیلان ایرانی و غیرایرانی داشته و إن‌شاءالله ادامه خواهد داشت.

محمدقاسمی تصریح کرد: حضور فعال بانوان طلبه در اجتماعات و مطلع بودن ما از فعالیت‌های شما مشوق ما در گام‌های بلند تر خواهد بود که بانوی طلبه ای از تایلند نمونه ای از هزاران فارغ التحصیلان فعال ما هستند که خالصانه و مخلصانه در اقصی نقاط عالم از آمریکا و اروپا تا آسیای جنوبی، شرقی، کشورهای عربی و آفریقا و همچنین گوشه گوشه ایران اسلامی در عرصه مدیریت، تدریس، پژوهش و تبلیغ مشغول هستند و افتخار ما و مجموعه جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها هستند.

در ادامه این برنامه، یکی از طلاب فعال و موفق غیرایرانی به بیان خاطرات و تجربیات خود در خوابگاه و بعد از خوابگاه پرداخت و طلاب را به فعالیت‌های علمی و فرهنگی و تربیتی در زمینه‌های گوناگون تشویق کرد.

خانم سمیه غلامی استاد حفظ و تجوید جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها نیز در این برنامه، اظهار داشت: برنامه حفظ قرآن کریم از سال ۱۳۹۵ در سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها آغاز شد و هر ترم بر تعداد حافظان قرآن کریم افزوده شده است که در کنار تحصیل به حفظ قرآن مجید می‌پردازند.

وی بیان کرد: هم اکنون به فضل الهی، حدود ۴۰۰ حافظ قرآن کریم در سرای حضرت خدیجه تربیت شدند که تعدادی موفق به حفظ کل قرآن کریم شدند.

استاد حفظ و تجوید جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها با اشاره به تداوم برنامه حفظ قرآن کریم، اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک به تعداد حافظان کل قرآن کریم افزوده شود.

در پایان مراسم، طلاب فارغ التحصیل و فارغ التحفیظ و همچنین طلاب فعال فرهنگی و قرآنی مورد تجلیل قرار گرفتند و هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha