به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله کریمی جهرمی در دیدار شورای علمی گروه آموزشی و پژوهشی فقه پزشکی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام گفت: رشته فقه پزشکی بسیار رشته مقدّسی است و احتیاج به تلاش فراوان دارد؛ چرا که به جامعه جهانی ارتباط دارد و منحصر به جامعه ما نیست.
وی ضمن تبیین ضرورت انجام پژوهشهای فقهی در زمینه پزشکی، ابراز داشت: در دنیا بهناچار کسالتها و بیماریهایی وجود دارد؛ مخصوصاً بعضی از بیماریها که شدیداً مردم را به خود مشغول کرده و همه در فکر و اندیشه آن هستند که راه نجاتی پیدا شود. بنابراین نیاز است در کنار کار تخصّصی پزشکان در حیطه بهداشت، گروههایی از حوزه مصمّم شوند و عزم خود را جزم کنند؛ تحقیقاتی نمایند؛ پژوهشهایی داشته باشند و نتایج زحمات و علمیت خودشان را به نفع جامعه در این ابتلائات عرضه دارند.
آیت الله کریمی جهرمی با اشاره به بروز مسایل جدید در دنیای معاصر افزود: امروزه امراض و مسایل جدید و مستحدثه، مانند ناباروری، تغییر جنسیت، پیوند اعضا و ... بشر را مشغول خود کرده است، که همه بیانگر لزوم پرداختن علمی و دقیق فقهی و پزشکی به چنین مباحثی است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: با اشاره به عظمت حوزه علمیه قم گفت: از حوزه علمیه که محور و مرکز علوم اسلامی است انتظار میرود تا با ورود به مسایل مستحدثه فقهی، مخصوصاً در رشته فقه پزشکی، با مشورت و هماندیشی با اطبّاء بسیار حاذق و عالی مقامی که در ایران و دنیا هستند، گام مهمی در این زمینه بردارند. ما بحمدالله مفاخر و نمونههای زیاد و مؤثری در بحث طب داشتیم، مانند محمد بن زکریای رازی که درباره ایشان نقل شده است هم در طبابت حذاقت داشته و هم تألیفات فراوانی داشته آن هم به شمار و آماری که شاید به زودی باورکردنی نباشد که ۱۲۹ جلد کتاب منسوب به ایشان باشد.
آیت الله کریمی جهرمی در ادامه با اشاره به فعالیت های مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، بیان داشت: خداوند متعال در زمان ما این موفقیت را نصیب استاد بزرگوارمان مرحوم آیت الله العظمی فاضل نموده تا با تأسیس این مرکز، جوانان پاک، زبده و تحصیلکردهای را تربیت کند و در مثل رشته فقه پزشکی، اینطور فعالیتهای ثمر بخشی داشته باشند. البته باید این آثار و اقدامات به همه جا معرّفی شود تا همگان بدانند که فقه حوزه علمیه، منحصر به باب طهارت و نجاست یا متاجر و مکاسب تنها نیست؛ بلکه در همه مسایلی که عارض بشریت میشود حرف مستدلّ و محکم دارد.
وی در بخش دیگری از توصیههای خود با اشاره به بحث مهم اخلاق پزشکی گفت: نکته بسیار قابل توجّه و مهم که باید به آن اهتمام ویژه داشت، اخلاق پزشکی است. در حالات محمد بن زکریای رازی آمده است که تعزّز او به اسلام بود؛ یعنی آن عزّتی که از اسلام گرفته بود باعث شد که معالجه میکرد و حتی بالاتر از معالجه، از فقرا و مستمندان در مقابل کار خودش توقّع چیزی نداشت و آنها را مجاناً مداوا مینمود. پس اخلاق پزشکی بسیار مهم است که شما عزیزان باید روی آن از نظر اسلامی کار جدّی انجام دهید.
استاد حوزه علمیه قم در قسمت پایانی این دیدار، ضمن تقدیر وتشکّر مجدّد از حاضران در جلسه گفت: از خداوند متعال میخواهم که همه شما عزیزان را موفّق بدارد تا بتوانید در آتیه، تحوّلی در این رشته در دنیا ایجاد کنید. طلب رحمت و رضوان الهی دارم برای روح پاک مرحوم آیت الله العظمی آقای فاضل لنکرانی، آن عالم بزرگوار، آن مجاهد و آن نویسنده بسیار عالی که فکر ابتکاری تأسیس این مرکز عظیم به ذهنشان آمد که منشأ خدمات بسیار خوبی به جامعه اسلامی شده است.
در ابتدای این دیدار، حجت الإسلام محمدعلی قاسمی مدیر گروه فقه پزشکی،و دکتر میرزاخان دبیر پژوهشی گروه، توضیحاتی درباره فعالیت های مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام مخصوصاً در رشته فقه پزشکی و آثار تولیدی آن ارایه کردند.